tiistai 24. marraskuuta 2020

Helppo pipo leikki-ikäiselle

Aina ei ehdi esittelemään täällä töitä reaaliajassa, mutta nyt kun pipokelit ovat taas täällä niin on hyvä esitellä nämä lasten pipot.  Jospa se pipokuumekin tästä nousisi vielä puikoille asti. Ohje on omaa sovellusta, ja näitä tuli kaksi, koska ensimmäinen valmistunut pipo oli sopiva lähinnä vauvalle. Joskus pitäisi oikeasti tehdä mallitilkku ja olla kunnon pro-neuloja, niin ei varmasti kävisi näin. Mutta kun aina on jotenkin "kiire" ottaa idea ja uusi työ puikoille, niin siinä ei ehdi (muka) tekemään mallitilkkuja :D 


 

Ohjeen nappasin täältä meilläkotona -sivustolta. Mutta sovelsin sitä kuitenkin niin, että lankana käytin Adlibriksen merinoa kaksinkertaisena. Ensimmäisellä kerralla 68 silmukkamäärällä tuli vauvalle sopiva pipo, mutta toisella kerralla lisäsin silmukoita ehkä noin 80 silmukkaan ja nyt pipo on sopiva sellaiselle leikki-ikäiselle, 3-5 -vuotiaalle, riippuen nyt lapsen pään koosta. Meillä siis pipo menee vajaalle 4-vuotiaalle. Pipon kavennuksissa itsellä on kyllä opettelemista, sillä en millään meinannut saada hyvin istuvia kavennuksia. Sen siitä saa, kun soveltaa :D Mutta eipä ne nyt tuolta tupsujen alta oikein näy ja kuviokin antaa anteeksi hieman epäsopivia kavennuksia. Tupsuissa myös itsellä on parantamisen varaa, sillä en ikinä saa niistä oikein hyviä. Tykkään tupsuista, mutta niiden tekeminen on jotenkin työlästä. Mulla on joskus todella kauan aikaa sitten tilatut tupsuntekolaitteet ebaysta, mutta ei se niilläkään oikein suju tai vaatisi vain ehkä enemmän harjoittelua. Seuraavaksi taidan kokeilla ihan perinteistä pahvikiekkoa tupsujen tekemiseen. Jospa niillä tupsut tulisivat helposti.

Näissä taisin neuloa ensimmäistä kertaa Adlibriksen merinoa ja se oli oikein kiva uusi tuttavuus. Kivan pehmeää ja sopii minusta juuri lapsen neulejuttuihin.

Oletko sinä kokeillut Adlibriksen merinolankaa? Tykkäsitkö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti