tiistai 3. marraskuuta 2020

Kirjavinkit: Rikoksia, rahaa, menestystä ja chick-litiä

Kirjat, kirjat, kirjat! Luvassa siis kirjavinkkejä ja lokakuussa tulikin luettua hyvin erilaisia kirjoja. Jätin oikeastaan romaanit taas vähän vähemmälle, sillä tuntui siltä varsinkin tuon Kinsellan jälkeen. Mielessä on kyllä niin monia kivoja romaaneja, jotka haluaisin lukea, mutta katsotaan niitä sitten marraskuussa. Lokakuussa tuli luettua 5 kirjaa, mikä on kyllä aikamoinen saavutus, sillä keskiverrosti luen/kuuntelen noin 2-3 kirjaa.

Tässä siis lokakuun kirjavinkit ja kuvan kirjaa ei ole vielä luettu. Sen nappasin joskus paikallisen kirjaston saa ottaa -hyllystä. Ja kyllä, kuvassa on myös suklaahippukeksit, joiden reseptin jaoin aiemmin viime viikolla.


 

J.K. Tamminen : Malmin nainen - Mari Romanon tarina

Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kirja. Se kait kirjoilla on yleensä tarkoituskin. Näin tämän Bookbeatin valikoimissa ja mieleeni tuli lukea se. Luinhan  Jari Aarniosta kertovan kirjankin. Vaikka ei tämä suoranaisesti liity Jari Aarnioon, mutta siitä nimestä ei voi välttyä tässäkään kirjassa. Kirja parani kyllä loppua kohden, vaikka ei se missään nimessä huono alussakaan ollut. Mutta kirjan lopusta ajattelin, että kuinka hyvin kirja on kirjoitettu ja millainen vaikutelma annetaan henkilöstä. Mielenkiintoiseksi kirjan tekee se, että kuinka viranomaiset ovat käyttäytyneet Maria kohtaan. Ihminen tämänkin tarinan takana on. Kaikki ei tietenkään ole aina niin mustavalkoista. Oikeustiede on minusta äärimmäisen kiehtovaa, ei kuitenkaan niin, että lakinaiseksi ryhtyisin, mutta olen aina halunnut tietää oikeusjuttujen totuuden. Sen totuuden, minkä vain asianomistaja ja syytetty tietävät. Sillä se totuus ei aina ole yhtä suuri kuin tuomio. Mutta itse kirjasta, tykkään lukea myös tämänkaltaisia elämäkertoja, koska on kiva päästä ehkä hieman myös toisen henkilön pään sisälle. En osaa suositella tätä kirjaa kenellekään erityiselle, mutta lue/kuuntele se, mikäli Marin tarina kiinnostaa. Marin tarina ei ole luettavissa median lööpeistä, vaan se tulee ilmi (ainakin osittain) tästä kirjasta!

Arvosana: 4/5

Sophie Kinsella: Sitä saa mitä antaa

Olen tykännyt Kinsellan kirjoista aina, mutta tämän kirjan loppuunsaattaminen kesti noin 2 kk enkä löytänyt sitä samaa juttua, mitä yleensä Kinsellan kirjoista. En kuitenkaan voinut jättää kesken kirjaa, vaan se oli luettava loppuun. Odotin ehkä koko ajan, että se paranisi, mitä pidemmälle mennään. Lokakuussa oli useampi kirja kesken, ja voihan se olla, etten vain keskittynyt tähän tarpeeksi intensiivisesti. Jossain vaiheessa nimittäin päätin, että yksi kirja kerrallaan, mutta siitä tuli lipsuttua kesän jälkeen. On niin hyviä kirjoja, että väkisinkin tulee aloitettua aina jokin uusi ja sitten huomaat, että kirjoja on kesken 5. Kevyttä hömppää tämä kirja kuitenkin on, ja kyllä siitä varmasti moni tykkää. Ehkä itselle tämän hetken kirjahetki on vain jotain muuta kuin chick-litiä. Kokeillaan siis seuraavaksi jotain muuta kuin Kinsellan chick-litiä!

Arvosana: 3/5

Julia Thuren: Kaikki rahasta. Näin säästin kymppitonnin vuodessa.

Tämä kirja on ollut lukulistalla jo todella pitkään, mutta harmikseni sitä ei ole löytynyt äänikirjapalvelusta ennen tätä syksyä. En tiedä, miksi en ole sitä tajunnut lainata kirjastosta, sillä ihan hyvin sen olisi voinut myös lukea fyysisesti. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja nyt lokakuussa sain sen luettua. Minulla oli aika korkeatkin odotukset kirjalle ja valtava tietopaketti rahasta kirja toki onkin. Aloin lukea kirjaa ihan innolla ja alku menikin todella innostuneesti. Mutta keskivaiheilla jotenkin innostukseni laski. En tiedä, johtuiko se minusta vai kirjasta vai mistä, mutta jostain syystä odotin myös ehkä niitä vinkkejä, miten se kymppitonni on säästetty. Vaikka moni varmaan välttelee juuri kirjaa sen takia, että olettaa, että tässä kirjassa on ne jätä lattekahvi ostamatta -vinkit. Kirja siis sisältää oikeastaan aivan kaiken rahasta ja rahaan liittyvästä: raha parisuhteessa, palkka-asioita, sijoituksia ja ihan siis kaiken rahasta. Ehkä jokin keskivaiheilla oli itselle aika tuttua, ja siksi innostukseni laski. Kirjasta saa siis rahavinkkejä oikeastaan ihan kaikkeen, ja suosittelenkin sitä aivan kaikille. Kirja on ihan nimensä veroinen kaikki rahasta. Tämä voisi olla sellainen joka naisen rahaopas. Ja pieni varoitus; voit jäädä sijoituskoukkuun, sillä itselleni tuli tarve tehdä ainakin ne sijoitukset, joita olen miettinyt jo pidempään. 

Arvosana: 4/5

Melina Niemi: Menestyksen portaat. Elä hetkessä, valitse asenteesi ja onnistu! 

Päädyin tähän kirjaan, kun etsin seuraavaa kirjaa ja onneksi päädyin! Sillä tämä kirja oli juuri sitä, mitä kaipasin tähän hetkeen. Tämä kirja sopii todella hyvin tämänhetkiseen tilanteeseen, nimittäin kirjassa perehdytään myös hetkessä elämiseen. Jos nyt pienesti otan kantaa maailman tilanteeseen, niin suosittelisin kirjaa jo senkin takia ihan jokaiselle meistä. Emme tiedä tulevasta, emmekä mennyttä voi muuttaa, mutta voimme elää hetkessä ja keskittyä täysin siihen. Taisin kuunnella tämän parissa päivässä, sillä jäin tähän koukkuun ja sitä halusi aina vain kuunnella lisää ja lisää! Enpä oikeastaan osaa sanoa kirjasta muuta kuin, että lue tämä! Eipä se haittaa, vaikka et tykkäisikään, sillä kirjanhan voi aina jättää kesken (vaikka itse en osaa vielä jättää :D ) Kirjassa myös opitaan tekemään unelmaportaat ja se pitäisi ehdottomasti kyllä tehdä itsekin!

Arvosana: 4/5  

Marras- ja joulukuulle pitäisi saada mahdutettua vieraskielisiä kirjoja, sillä niiden lukemisesta on ikuisuus ja olen hieman kaivannut englanninkielisiä kirjoja. Olen myös kaivannut romaaneja, mutta en oikein tiedä, että mistä romaanista aloittaisin. Instagramissa näkee niin paljon kaikkia kivoja kirjavinkkejä, mutta toisaalta siinä myös vähän spoilaantuu. Ai niin, ja kuten varmaan huomasit niin yhden kirjan esittely puuttuu, mutta se ansaitseekin ihan oman postauksen! Koska se kirja oli vain niin paras! Yhden kirjan esittely tulossa siis vielä viikonloppuna!

Mitä sinä olet lukenut viime aikoina?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti