sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Kukkaisat vol.2 - neulemalli saatavilla Ravelrystä ilmaiseksi!

Julkaisin ensimmäisen neuleohjeeni syksyllä ja tämä on ikäänkuin jatkoa sille ja päätös tämän vuoden neuleohjeilleni. Tälle välille mahtui kolme muuta neuleohjetta, mutta nyt on hyvä päättää tämä vuosi oikeastaan siihen, mistä kaikki alkoi: eli kukkaisat vol. 2 -neuleohjeeseen. Tähän malliin tein erilaiset kukat ja varren, mutta muuten malli on yhtä helppo kuin edeltäjänsäkin. Väriksi valikoitui keltainen, sillä marraskuun synkkyys ja tummuus kaipasi vastakohtaa. Saattoihan se myös olla, että marraskuun alussa oli kesä ja kesäkukat mielessä ;)


En yleensä osaa kertoa näistä malleista sen koommin, sillä kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä malli lienee niitä harvinaisia malleja, jotka eivät saa nimeä mistään herkusta :D ja tykkään nimetä mallit siltä, miltä ne näyttävät. :D Inspiraationa tähän oli rehellisesti kesä ja kesäkukat ja saapi nähdä, kehittelenkö vielä kolmannenkin version tähän malliin. Aika näyttää sen! 

Lankana tässä mallissa on käytetty Novitan 7 veljestä, mutta vastaavanpaksuiset langat käyvät oikein hyvin. Minä neuloin nämä 3,5 puikoilla, mutta jos käsialasi on erilaista kuin ohjeessa, niin kannattaa valita pienemmät tai suuremmat puikot. Mallista oli tarkoitus tehdä sellainen huoleton ja helppo - kuten kesäpäivät ovat tai ainakin haluaisimme niiden olevan. Siksi en tehnyt ohjeeseen mitään sen kummempia mutkia vaan pysyin helpolla linjalla. 

Ohjetta on muuten helppo muokata eli tehdä pidemmäksi tai lyhyemmäksi, riippuen ihan käsialastasi. Minulla meni tähän sukkapariin tasan 100 g eli saattaisi pärjätä yhdellä 100 g:n seiskaveikkakerällä. Mutta koska käsiala on jokaisella niin erilainen niin paino on vain suuntaa-antava tieto. 

Tässä vielä linkki ohjeeseen:

Kukkaisat vol.2 

Kivaa sunnuntaita ja kolmatta adventtia!

2 kommenttia: