torstai 31. joulukuuta 2020

Kirjavinkit ja lyhyt kirjakooste tästä vuodesta

Joulukuun alku meni Samu Haberin kirjan parissa, ja siitä julkaisinkin jo omia mietteitä. Se kirja ansaitsi jälleen kerran oman postauksen, niin tein se jo heti, kun kirja oli luettu. Tämä vuosi oli kyllä myös kirjojen vuosi, sillä luettuja/kuunneltuja kirjoja tuli yli 40 ja se on tuplasti enemmän kuin viime vuonna. Parhaita teoksia tänä vuonna oli useita, ja täytyypä tsekata omat postaukset, niin saa kokonaiskuvan, että mitä kirjoja luki. Elämäkerrat ovat kyllä miellyttäneet tänä vuonna. Taisin asettaa itselleni tavoitteeksi lukea enemmän vieraskielisiä kirjoja, ja siinä en tainnut kovinkaan hyvin onnistua, sillä näitä ei juuri kertynyt. Mutta eipä se mitään, luetaan sitten ensi vuonna enemmän niitä. Myös romaaneita olisin ehkä kaivannut enemmän tälle vuodelle, mutta ihan selkeästi hyvinvointikirjat ja elämäkerrat veivät voiton.

(Osa langoista ja kahvipaketti saatu pr-lahjana) 

Olen miettinyt muuten jo pidempään, että mikä on tämän postaussarjan kohtalo ensi vuonna. Irtisanoin nimittäin äänikirjapalvelun ja en osaa sanoa, että tulenko nyt miten jatkamaan kirjojen kuuntelemista ja lukemista. Rakastan kirjoja edelleen yli kaiken, ja hiukan harmittaa, jos tämä postaussarja loppuisi. Olen nimittäin muutenkin tykännyt jakaa kirjoja täällä ja postaukset ovat kohtuullisen suosittujakin. Jollain tasolla tämä postaussarja siis tulee muuttumaan, koska en ihan kokonaan tahtoisi sitä lopettaa. Yksi vaihtoehtona on esitellä aina joku kirja kuukauden lopussa, mutta olen vain aika hidas lukemaan (tai kirjojen lukuaika kortilla :D ), niin en tiedä, saisinko edes yhtä kirjaa luettua kuukaudessa. Tykkään kuitenkin säännönmukaisuudesta ja haluaisin, että postaussarja olisi toistuva x väliajoin eikä niin, että "kun olen lukenut kerron". Mutta aika näyttää tämänkin, ja mielipiteitä saa antaa kommenttiboksissa! Nyt kuitenkin joulukuun luettuihin kirjoihin.

Emmi Lehtomaa: Somevaikuttajaksi

Tämän kirjan bongasin jonkun somea työksi tekevän instagramista ja vaikka itsellä ei ole mitään suunnitelmia alkaa somevaikuttajaksi, tahdoin kuitenkin lukea/kuunnella sen. Jotenkin hassua, että meidän lapsilla saattaa olla haaveammatteina tubettaja, jota ei ollut silloin edes olemassa, kun itse olimme pieniä :D Niin se maailma vain muuttuu. Kirja oli ihan mielenkiintoinen opas somealasta. Jollain tasolla jäi ehkä lyhyeksi; kirja oli vajaa kolme tuntia, mutta paljon siihen mahtui kyllä asiaa. Kirjassa aloitetaan ihan perusteista tyyliin mikä on youtube jne, mutta paljon erilaista muuta asiaakin siihen mahtui. Ihan perustuttua asiaa kirja oli kyllä itselle, mutta ehkä tämä onkin varmaan vähän nuoremmille tarkoitettu. Suosittelen ainakin kirjan lopussa olevat 10 somevaikuttajan käskyä lukemaan, jos muu ei innosta ja ala siis kiinnostaa.

Arvosana: 3/5

Natalie Cox: Ota minut syliin

Tämän kirjan pistin myös ylös jostain somesta ja halusinkin ottaa sen joululukemiseksi. En tiedä, ehkä oli liian suuret odotukset, mutta jollain tasolla saatoin ehkä pettyäkin kirjaan. Kirja oli kyllä perinteistä hömppää ja koiria, mutta ehkä vähän liikaa itselle oli koirista :D Kirja on ihan hyvän mielen kirja, ja aina parempi, jos tykkäät koirista, niin et ainakaan kyllästy. Kirja saattaa myös aiheuttaa koirakuumeen :D Jollain tasolla kirja oli hieman paikallaan junnaava ja oli niitä koiria, koiria, koiria, eikä juuri muuta tapahtunutkaan. Ja koirissa ei ole siis mitään vikaa, itse tykkään kyllä koirista, mutta se kerronta ei oikein aina sitten purrut minuun. Voi tosin olla myös vika minussa ja saatoin illallakin hieman nukahdella kirjan pariin ja aina en edes jaksanut kelata takaisin. :D Odotin kansikuvankin perusteella jotain vähän enemmän hömppää ja chicklitmäistä kirjaa, mutta tällä kertaa taisi vain olla liian suuret odotukset. Suosittelen kyllä kokeilemaan kirjaa, josko tykkäisit. Älä ainakaan odota liikoja, niin saatat tykätä!

Arvosana: 3/5

Adam Kay: Kolme yövuoroa jouluun on - Nuoren lääkärin jouluiset päiväkirjat

Joululoman yksi suunnitelmista oli lukea / kuunnella jotain hömppäkirjaa ja koska edellämainittu kirja aiheutti ehkä pienen pettymyksen, niin en odottanut tältä kirjalta yhtään mitään. Tämä kirja herätti mielenkiinnon, kun näin siitä mainoksen. Mitään hömppää tämä ei kyllä ole, mutta sanoisin, että hauska kirja ja juuri sopivakin joulun ajalle. En tiedä, oliko se taas kirjan pituus vai mikä, mutta kirja sai nauramaan paljon ja oli oikein viihdyttävä. Tämän kirjan myötä on varmasti luettava kirjailijan ensimmäinenkin kirja. Tiedä sitten, onko se pettymys, kun tämä oli niin hyvä. Suosittelen tätä kirjaa nyt joululomalukemiseksi, jos joululomia vielä on jäljellä. Ja miksei nyt muutenkin, sillä kirja on oikeasti hauska!

Arvosana: 4/5

Sellainen oli tämä vuosi kirjoina. Tästä vuodesta on seurannut myös hyvää, nimittäin kirjat <3 Kun kaikkea ei ole voinut tehdä, niin on ollut aikaa keskittyä kirjoihin. Toivottavasti sama jatkuu myös ensi vuonna ja toivon kirjarikasta vuotta myös ensi vuodesta! Nyt oikein hyvää vuodenvaihdetta ja uutta vuotta! Kuullaan seuraavan kerran ensi vuoden puolella!

Niin ja kirjavinkkejä voi antaa sekä mielipiteitä kirjakoosteesta kommenttiboksin puolella! Sana on vapaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti