sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Lumiset puut -neuleohje nyt saatavilla!

Näiden neuleohjeiden julkaiseminen jännittää aina yhtä paljon. Idean tähän sain marraskuun alussa, ja suunnittelin sen julkaisua joulukuulle tai jopa tammikuulle, mutta mitä sitä jemmata vaan julkaisuun nyt saman tien, kun ohje on valmis :D . Neuleohjeiden suunnitteleminen on kivaa, mutta aikaavievää puuhaa. Välillä tulee vaan sellainen flow, että teen kaikki vaiheet valmiiksi mahdollisimman pian. Itselle varmaan se vaikein vaihe on saada ideat paperille ja puikoille, sillä se vaatii niin paljon keskittymistyötä, ja välillä se on hankalampaa. Toki se ohjeen kirjoitus myös ottaa aikansa. Parasta varmaan on neulominen, vaikka siinäkin välillä täytyy purkaa ja se ei taas ole suosikkijuttuni :D


Tämä neuleohje sai nimensä oikeastaan tulevasta talvesta ja talvihaaveista. Toivon niin paljon, että talvi olisi luminen ja jotenkin kaikkea muuta kuin mitä viime talvi oli. Tykkään lumesta ja talvesta ja minusta talveen kuuluu lumi, kylmät ilmat ja jäiset puut. Vaikka onhan siinä lumettomassa talvessa puolensa, mutta silti valitsisin mielelläni aina lumiset ja kylmät talvet. No valitettavasti asia ei ole kuitenkaan minun päätäntävallassa ja talvesta tulee sitten sellainen kuin tulee :D Onneksi sentään ainakin voi suunnitella talvisia villasukkia!


Tämä malli on helppo kirjoneulemalli ja jos minä osasin neuloa tämän, niin osaat varmasti sinäkin, vaikka et olisi neulonut paljon kirjoneuleita. Malli on suunniteltu Novitan 7 veljestä paksuisille langoille ja taisin neuloa nämä viikossa, kun tuli oikein neulomisflow. Malli on noin 39-40 kokoa, mutta helposti muokattavissa pienempään/suurempaan jalkapohjan osalta. Langan paksuudella, neulekäsialalla, puikkokoolla ja omalla neuletiheydellä on väliä. Tähän malliin tarvitset vain kahta väriä ja sukkien paino on minulla 104 g. Kummastakin väristä riittää yhdet kerät.

Tälle vuodelle en välttämättä lupaa enää kovin monia uusia neulemalleja, mutta toisaalta ei sitä koskaan tiedä, milloin tulee flow ja idea. Neulehuivin osalta ohje menee ainakin ensi vuoden puolelle. Yksi malli tulee mahdollisesti vielä tälle vuodelle, nimittäin Kukkaisat vol. 2.

Tässä vielä linkit Lumiset puut -neuleohjeeseen:

Mejate -verkkokauppa

Ravelry

Oletko jo talvisissa fiiliksissä? Vai pitäisikö nyt neuloa vasta joulusukkia? :D Ai niin, ja hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

2 kommenttia: