lauantai 26. joulukuuta 2020

Sukkalaatikkoprojektin loppukatsaus

Tämä vuosi oli toinen vuosi, kun osallistuin Nonnu Neulojan sukkalaatikkohaasteeseen, jossa siis ideana on neuloa sukkapari per kuukausi ja vuoden lopussa sitten annetaan sukkalaatikko lahjansaajalle tai otetaan sieltä aina sukkia omaan käyttöön. Minusta tämä on vain aika mahtava konsepti ja ihana lahjaidea vaikka just joululahjaksi. Oon aina miettinyt, että kenelle tekisin tämän lahjaksi, mutta ei ole oikein ollut sopivaa lahjansaajaa ja sitten päätynyt tekemään itselle. Joskin sieltä kyllä niitä pareja häviää aina lahjoiksi. Tänä vuonna pyrin ottamaan teemaksi aina jonkin jutun tai neuloa suht reaaliajassa sukkapari. Tässä onnistuin hyvin ja vieläpä hieman etupainotteisesti, sukkalaatikko oli valmis loka-marraskuun vaihteessa.Tosin teemojen osalta sukkalaatikko jäi hieman löyhäksi, sillä ei niitä teemoja tainnut olla pahemmin. Tein kaikki täysin sillä fiiliksellä, mikä oli mielessä just sillä hetkellä.


Tammi-helmi-maalis-huhtikuu

Alkuvuoden sukat eli kaksi neljästä olivat ihan perusvillasukkia, mutta kaikissa näissäkin on sitten palmikko yhtenäisenä tekijänä. Värillisesti vuosi alkoi aika keltaisissa ja värikkäissä tunnelmissa ja liekö sitten tuo maaliskuun sukka kuvaa sitä maaliskuun tunnelmaa, jolloin koko maailma muuttui koronaviruksen myötä. Huhtikuussa oltiin sitten taas hieman värikkäämpiä ja elämä alkoi voittaa. :D


Touko-kesä-heinä-elo

Kesäkuukaudet olivatkin sitten hempeitä ja kukkaisia sukkia. Näihin kuukausiin mahtui kolme omaa mallia, joista tosin toukokuu oli ehkä eniten epäonnistunein. Sain päähäni, että toukokuun sukka täytyy olla keltainen ja se sitten oli keltainen ja siitä tuli lyhytvartinen, sillä keltaista ei ollut enempää. Nyt tekisin toisin, ja neuloisin senkin myös pidemmäksi. Kesä taisi olla aika ihana, kun näin hempeitä neuloin. Ihastuin tuohon kaaripitsiin eräästä kirjasta ja mun piti tehdä siitä ohjekin, mutta en ollut silloin vielä valmis ohjeiden kirjoittamiseen. Heinäkuun sukkalangaksi valitsin Novitan artesaanin, sillä en halunnut neuloa seiskaveikalla ja halusin jotain hieman ohuempaa. Elokuussa olikin paluu arkeen ja silloin palasin taas Niina Laitisen tuttuun ja turvalliseen palmikkomalliin. 


Syys-loka-marras-joulu

Jännä, että näissä kaikissa sukissa näkyy periaatteessa vuoden värimaailmat. Siinä missä keväällä on keltaista ja kesällä hempeää niin syksyllä ne värit väistämättä kääntyvät vähän synkempiin. Syksy alkoi violetilla ja Niina Laitisen mallilla. Mikä siinä muuten on, että joka syksy pitää neuloa jotain violettia tai lilaa? :D Loppuvuosi menikin sitten kirjoneuletunnelmissa, mitä en olisi kyllä missään villeimmissä kuvitelmissakaan voinut kuvitella. Varsinkin, kun niistä loppuvuoden malleista on peräti kolme omaa mallia, joista kahteen on ohjekin saatavilla. Myös erilaisia resoreita tuli kokeiltua loppuvuonna.

Täältä löydät muuten ohjeita osaan näihin sukkiin:

Suklaahippuset 

Sitruuna-lakupalat

Nyt onkin jo ensi vuoden sukkalaatikko mielessä ja vaikka ensin ajattelin, etten osallistu, mutta nyt keksin ihan kivoja juttuja jokaiselle kuukaudelle, niin osallistunkin, mutta hieman eri tavalla. Ehkä uskallan jo jotan paljastaa. Nimittäin julkaisen ohjeen joka kuukausi siihen kuukauteen liittyen sopivalla teemalla. En oikeastaan malta odottaa, että vuoden lopussa nähdään, miltä ensi vuosi näytti. Tiettyjä juttuja olen jo suunnitellut ja miettinyt, mutta vielä ei tietenkään kaikki sukat ole suunniteltu.  Vielä en osaa sanoa, että ovatko kaikki maksullisia vai onko joukossa ilmaisiakin ohjeita, se nähdään sitten lähempänä! Ei huolta, tulen kuitenkin tekemään ensi vuonna myös ilmaisia ohjeita, eli ohjeita kyllä riittää! 

Nyt kivoja välipäiviä ja nautitaan vielä joulusta! Miltä sinun villasukkivuosi näytti tänä vuonna? Ja osallistutko ensi vuonna sukkalaatikkohaasteeseen?

2 kommenttia:

  1. Heippa Maarit ja kiitos vierailusta! Olipa hassua, että meillä oli Sukkalaatikkopostaus tosiaan samana päivänä! :D Mutta eihän se mitään; kiva oli lukea sinun ajatuksiasi ja nähdä, miltä laatikkosi näytti. Täytyy heti todeta, että paljon yhtenäisempi teema sinulla onkin kuin minulla, kun laatikossa oli niin paljon muille lähteviä sukkia. Kivalta kuulostavat suunnitelmasi ensi vuodelle. Itsellänikin on nyt tullut yksi sukkamalli jo ideointiin, ja sehän täytyy heti pistää tammikuussa toteutukseen. Hyviä joulun jatkoja ja uutta vuotta, jos en nyt aiemmin vieraile taas täällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Great minds think alike, haha :D Kiitos, vähän tosiaan sattumalta nämä väriteemat muodostuivat tähän laatikkoon. Joo, voi kyllä olla, että alkuvuosi tulee sukkalaatikon osalta ehkä takapainotteisesti, kun en ole edes vielä aloittanut tekemään tammikuun sukkaa, no ehtiihän tässä vielä ja fiiliksen mukaan tietty! Kiitos, samoin sinulle :)

      Poista