tiistai 15. joulukuuta 2020

Mitä joulujuttuja neuloja neuloo?

Tässä postauksessa nostan suosittuja postauksia menneiltä vuosilta, jotka siis liittyvät jouluun / joulun odotukseen / joulun aikaan. Kieltämättä lapsen myötä sitä on itsestäkin tullut enemmän joulun ajan ihminen.  Lisäksi tänä vuonna  perheen merkitys on kyllä korostunut ja siitä saa olla kyllä kiitollinen joka päivä, että on oma pieni perhe <3 Mutta ei ollut tarkoitus kirjoittaa perheestä vaan siitä, mitä joulujuttuja olen neulonut menneinä vuosina.

Kaikista suurin projekti on ollut neulottu joulukalenteri, jonka tein siis jo viime vuodeksi. Siitä olen kertonut täällä. Onneksi tänä vuonna ei tarvinnut moiseen projektiin lähteä enää vaan pystyi miettimään sisältöä. Vaikka pakko kyllä todeta, että ensi vuonna voisi sisällön suhteen olla enemmän aineettomampi, eikä vain mennä siitä, mistä aita on matalin. En nimittäin tiedä, tuliko tämä kalenteri nyt halvemmaksi kuin ostettu kalenteri. :D Tämä joulukalenteri oli kyllä kiva neuloa, vaikkakin jokseenkin työläs numeroiden osalta.

Suoranaista ohjetta minulla ei ole joulukalenteripussukoihin, mutta kirjoitan nyt tähän suuntaa-antavan ohjeen, kun sain siihen kysymyksen ig:ssä.

- Neulo pussukat kuin neuloisit lapasia eli pussukoiden yläosa on lapasten resori. Muistaakseni loin 48 ja resori on 2 o, 2 n. Toki jos haluat pienempiä/isompia pussukoita, niin luo vähemmän/enemmän.

- Resorin jälkeen tein reikäkerroksen sulkemisnarulle eli 4-6 reikää ihan perinteisesti langankierto, 2 o yhteen yhdellä kerroksella niin että silmukoiden kokonaismäärä pysyy samana.

- Reikäkerroksen jälkeen neuloin sileää neulosta niin pitkään kunnes pussukka oli sopivan kokoinen. Tässä kohtaa taisin tipauttaa puikkoja pois ja neuloin 2 tai kolmella puikolla, oli jotenkin kätevämpää, mutta 4 sukkapuikolla onnistuu myös. 

- Lopuksi päättelin 2 s yhteen, kun pussukka oli sopivan kokoinen. Nämä kyllä neuloo todella nopeasti, suurin aika taisi mennä viimeistelyyn kuten numeroiden tekemiseen ja niiden ompeluun kiinni. Pussukoihin on varmasti monenlaisia ohjeita ja jos tekisi esimerkiksi numerot kirjoneuleella niin välttyisi numeroiden kiinnittämiseltä.

Tonttulakki tietenkin on ihan ehdoton. Huomasin muutamia viikkoja sitten, että pari vuotta sitten tekemäni postaus tonttulakista oli taas aika suosittu, ja linkitän sen vielä uudelleen tähän. Tämän tonttulakin tein pari vuotta sitten ja olipa muuten kiva huomata, että se tonttulakki oli ja on käytössä vielä tänäkin vuonna. Tällä tonttulakilla otettiin jo viime jouluna joulukorttikuvat sekä myös tänä vuonna. Kannatti siis tehdä hieman reilumpi tonttulakki niin menee sen pari vuotta :D Mielelläni toki ompelisin tonttulakin, jos vain ompelutaitoja olisi minulle suotu hieman enemmän, mutta on se neulottu tonttulakkikin ihan kiva. Ja tätä tonttulakkia pystyy käyttämään ulkona pipona ainakin lauhemmilla säillä. Vauvavuonna meillä oli erilainen tonttulakki ja oli ihanaa tuoda hymy ihmisten kasvoille, kun vauvalla oli se päässä joulukuussa pipona. Hyvin huomasi, kun monet alkoi hymyillä sen tonttulakin nähdessään :D

Tänä vuonna olen neulonut hyväntekeväisyyteen ehkä entistä enemmän. Päätin osallistua vielä yhteen hyväntekeväisyysneulejuttuun, kun huomasin eräässä fb-ryhmässä villasukkia kerättävän läheiselle vanhainkodille. Kävin läpi villasukkavarastoja, ja sieltä joutaa viidet parit sinne keräykseen. Pyrin joka vuosi osallistumaan jollain tasolla neulehyväntekeväisyyteen, sillä minusta on kiva ilahduttaa ihmisiä paketeilla. Aikaisempina vuosina olen tainnut neuloa enemmän vauvan ja lasten sukkia, mutta nyt oli vuorossa vanhukset.

Tästä listauksesta nyt jäi tarkoituksella pois neulelahjat, mutta pyrin antamaan myös neulelahjoja jouluna. Ehkäpä esittelen niitä sitten tammikuussa niin ei lahjan saaja ainakaan löydä täältä lahjaansa.

Oletko sinä neulonut jotain jouluista tänä vuonna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti