tiistai 1. joulukuuta 2020

Kirjavinkit: Kissoja ja algoritmejä

Sinne meni marraskuu, ja vuoden viimeistä kuukautta viedään! Hui että, vuosi on kyllä ollut aika huikea, rankka ja erikoinen! Ja niin ovat muuten marraskuun luetut kirjatkin - nimittäin erilaisia kuin aiemmat kuukaudet. Jos lokakuussa tuli luettua ennätysmäisen paljon, niin marraskuu on sitten sieltä toisesta päästä. Lukeminen ei tietenkään ole mikään kilpailu ja yksikin kirja on aina eteenpäin! Itsellä se lukeminen ja kirjojen kuunteleminen vaihtelee aina todella paljon kuukausittain ja siihen vaikuttavat todella monet asiat. Vaikka marraskuussa monet kuuntelemani podcastit olivat tauolla, niin silti sain luettua  vain kaksi kirjaa. Mutta erityisen onnellinen olin toisesta lukemastani kirjastani, sillä sen olin aloittanut jo elokuussa ja sain sen vihdoin loppuun asti.


 

Stephane Garner: Elä kuin kissa

Löysin tämän kirjan kaverin maininnasta, ja nimi oli sen verran hauska, että pitihän se ottaa lukulistalle. Kirja on hauska ja siinä kerrotaan kissoista, ja siitä miten ne suhtautuvat asioihin ja mitä me ihmiset voisimme ottaa oppia kissoista :D Jos tästä ei juuri muuta jää käteen, niin ainakin luin sitä ihan ilolla ja naurulla, sillä monen monta kertaa naurahdin ääneen :D Kyllä kirjassa on monta hyvääkin oppia, mutta kirja jää ehkä hieman pintapuoliseksi. Toisaalta, kirja ei ole mikään hyvän olon kirja vaan varmasti tehty ihan puhtaasti viihdyttäväksi ja hauskaksi teokseksi. Eli suosittelen kirjaa sellaiseksi pikalukemiseksi, jolloin haluaa vain sulkea maailman menon pois itseltä ja keskittyä johonkin hauskaan puuhaan! Pieni varoituksen sana: kirjasta voi tulla kissakuume!

Arvosana: 4/5

Hannah Fry: Hello world - kuinka selviytyä algoritmien aikakaudella

Tämä kirja oli pitkään luettavana ja siihen meni varmaan noin kolme kuukautta, että sain sen luettua. Kerran jo uusinkin sen kirjastosta ja parit eurot varmaan tuli myöhästymismaksuakin :D Nyt kun eräpäivä läheni taas niin ajattelin, että nyt se on luettava loppuun tai muuten uusin sitä kokoajan. Olipa muuten pitkästä aikaa kiva lukea ihan fyysistä kirjaa ja alun perin taisin bongata tämän jonkun muun bloggaajan kirjavinkeistä tms. Kirja ei ole siis kirja instagramin algoritmeistä, vaan oikeastaan kirjassa tutustutaan kaikkeen siihen, miten ja missä algoritmejä on. Oli kyllä aika mukaansa tempaava kirja ja vaihteeksi ihan jotain muuta kuin hyvinvointia tai chicklitiä. Oli mielenkiintoista lukea, että missä kaikkialla oikeastaan käytetään algoritmejä ja miten niillä hallitaan. Tavallaan hiukan pelottavaakin, mutta äärimmäisen silmiä avartavaa. Kirja ei ole kuitenkaan puolesta eikä vastaan algoritmejä - kuten kaikessa - algoritmeissä on sekä hyvät että huonot puolet. Ja oikeastaan paras tulos on ihmisten ja algoritmien yhdistelmä! Pitäisi kyllä enemmänkin lukea fyysisiä kirjoja, ja ensi vuodelle voisinkin ottaa niitä enemmän lukulistalle.

Arvosana: 4/5

Joulukuulta en odota yhtään kirjaa, sillä jotenkin tuntuu taas, että joulukuu hujahtaa vauhdilla loppuun. Voisin toki saada kaikki ne aloitetut kirjat loppuun, sillä niitä aloitettuja kirjoja on aika paljon. 

Mitä sinä luit marraskuussa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti