sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Joulukuun kulutus: Yllättävä joulukuu ja pieni kooste viime vuodelta

Mennään vielä hetkeksi viime vuoteen ja vuorossa on joulukuun lankaostot ja valmistuneet työt sekä pieni kooste viime vuoden lankaostoista. Lankaostot joulukuulta olivatkin sitten helppo laskea, nimittäin niitä tuli tasan 0 g. Vuoden viimeinen kuukausi ja ei yhtään lankaostoja, jipii! En tiedä, johtuiko vain siitä, että joulukuu on aina niin kiireinen, ettei silloin ehdi pahemmin haaveilemaan lankaostoista. :D Mutta hyvä kuitenkin näin! 


Ostetut langat: 0 g

Valmistuneet työt:

Palmikkosukat x 2: 202 g

Fair isle -jämälankasukat: 115 g

Adventtisukat: 109 g

Miesten kirjoneulevillasukat: 124 g

Punaraitaiset jämälankasukat: 103 g

Keltaiset raitasukat: 64 g

Harmaa-pinkit sukat: 103 g 

Sini-keltaraitaiset sukat: 100 g

Yhteensä: 920 g

Joulukuussa myöskin tilaus- ja lahjatyöt työllistivät ja mitään sellaista hetken ex tempore neulomista ei ollut  alkukuusta. Joululahjojen jälkeen oli kuitenkin neulottava parit raitasukat, koska niitä kaipasin tuon lahjarumban jälkeen. Mikä siinä onkin, että lahjat jää aina viime tippaan?! :D En tiedä vielä käyttäjiä noille parille raitasukille, mutta menköön varastoon ja sieltä sitten, kun tarve vaatii. Molemmat raitasukat tuli muuten neulottua osittain jämälangoista, ja vuoden paras päätös on pitää tämä vuosi jämälankavuotena. Pieniä jämiä ja vähän isompia jämäpalloja on nimittäin niin paljon, että haluan niistä eroon. Yritän mahdollisesti myös suunnitella tälle vuodelle jonkin jämälankamallin, jonne saisi upotettua pienen pieniä keriä. 

Olipa muuten äärimmäisen silmiä avartavaa laskea viime vuoden lankojen ostot ja kulutus. Kyllähän se hieman pistää mietityttämään, mutta on ainakin työllistetty kuljetusliikkeitä, lankakauppoja, postin väkeä... :D En kyllä tiedä, tulenko pitämään tänä vuonna näin tarkkaa kirjanpitoa, mutta jollain tasolla tulen kyllä seuraamaan edelleen näitä määriä. Pieni sisäinen kirjanpitäjä on herännyt sisälläni :D Joulukuu oli ainoa, jolloin ei tullut lankaostoja. Muina kuukausina ostin lankaa ja tähän on kiinnitettävä huomiota enemmän tänä vuonna. Ostin kyllä pääosin alennusmyynneistä ja jonkin verran suunnitellusti, mutta ehkä sitä lankaa ei tarvitse ostaa ihan jokaisesta tarjouksesta :D (vaikken kyllä ostanutkaan...) Kulutinkin kyllä aika paljon, nimittäin yli 10 kg, mikä on ihan järjettömän suuri määrä. Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Nimittäin harvoin pääsin kulutuksessa yli kilon per kuukausi. Lankoja ostin enemmän kuin kulutin viime vuonna ja lankojen ostot ovat alle 20 kg, mutta kaksinumeroinen summa kuitenkin. Tämän tarkempaa summaa en ole valmis paljastamaan :D Tälle vuodelle on tehtävä enemmän tarkempia suunnitelmia. 

Kysyn nyt teiltäkin, haluatteko tänä vuonna lukea enää näitä kulutus/ostetut langat postauksia? Tai onko ehdotuksia, että millä tavalla kertoisin niistä täällä? Suunnittelen nimittäin, että miten tulen jatkamaan tätä ja nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen. Ostettuja lankoja tuskin kerron enää kovin tarkasti tai samalla tapaa kuin viime vuonna, mutta ehkä jokin yhteisumma kuukaudelta, puolelta vuodelta? Samoin kulutetut langat?

Pidätkö sinä kirjaa lankojen kulutuksesta ja kuinka paljon kulutit viime vuonna?

4 kommenttia:

 1. Minä pidän kirjaa, koska haluan tarkkailla sitä, miten paljon neulon vuodessa ja että saisin lankavarastojani pienemmäksi. Se myös hillitsee haluja ostaa liikaa lisää lankaa... toivottavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, parasta on kyllä nähdä se, kuinka paljon neuloo. Ja toivoisin, että lankojen ostot hillitsisi uusien lankojen ostamista mutta en ole vielä vakuuttunut :D Varmaan jatkan tänäkin vuonna, mutta en vielä tiedä, missä muodossa.

   Poista
 2. Olen pitänyt alusta saakka excelissä ylhäällä kulutettuja lankamääriä, tänä vuonna käytin jopa 1,3 kiloa lankaa... Eli aika vähän verrattuna siun kulutukseen :D
  Inventaario tuossa kesällä hieman hillitsi langanostohaluja, samoin kuin ekologisuuden ajatteleminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se oli tuo koronavuosi, joka vähän pisti neulotuttamaan :D Mun pitäis varmaan tehdä myös inventaario, vaikka aika hyvin sinänsä tiedän mitä lankaa on mutta se paljous varmaan yllttäisi, jaiks!

   Poista