sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Neulebingoa, sukkalottoa.... ja muita tämän vuoden käsityösuunnitelmia

Viime vuonna innostuin toden teolla kaikista neulomisjutuista ja sama tahti on vielä jatkunut ja toivottavasti jatkuukin myös tämän vuoden. Neulebingosta olenkin jo kirjoittanut erikseen, mutta en ole tainnut mainita sukkalottoa. :D Instagramista nappasin sukkaloton ja siihenkin nyt sitten osallistun! :D Se oli sen verran hauska idea, että pitäähän sitäkin nyt kokeilla. Ideana siinä on se, että listataan 20-30 sukkaideaa paperille ja korista nostetaan yksi ja aletaan neuloa sitä. Tarkemmat tiedot löytää @litte82 :n instagramista. Itse listasin 21 sellaista ideaa, jotka ovat olleet mielessä jo muutenkin. Tähän yhdistelin myös neulebingosta ideoita ja keskeneräisiä töitä. Koska mikäs sen parempaa kuin saada jollain keinoin keskeneräisiäkin valmiiksi :D Tämä idea sopii ainakin sellaisille neulojille, joilla on vaikeuksia päättää, mitä aloittaa seuraavaksi ja idealista varsin pitkä. Mutta miksei toki muillekin.


En ajatellut neuloa tänä vuonna sitä valtavaa määrää sukkia kuin mitä viime vuonna ja siksi myös sukkalottoonkin laitoin hieman samoja kuin mitä neulebingossa on sekä otin keskeneräisetkin mukaan. Sukkalaatikon ja muut omat mallit jätin kuitenkin tämän ulkopuolelle, koska mielestäni ne eivät nyt oikein istuneet tähän ideaan. Yksi tämän vuoden käsityösuunnitelmista on neuloa vähemmän sukkia pois lukien kuitenkin sellaiset hieman haastavammat mallit. Perusraitasukkia tms yritän olla neulomatta, mutta tähän kategoriaan sallitaan kuitenkin jämälangoista neulotut sukat. Koska neulon aika nopeasti paksuista langoista sukkia, ja en kovin paljon keksi enää saajia sukille, niin siksi yritän neuloa vähemmän villasukkia. Toki loppuvuodesta sitten varmaan menee aika monet villasukkaparit lahjoiksi, mutta eiköhän niitä riitä varastoista.

Muita tämän vuoden käsityösuunnitelmia on:

** neuloa pidempikestoisia projekteja. Haluaisin neuloa villapaitoja, mekkoja, ja huiveja enemmän tänä vuonna. Kesää kohti nyt ei tarvitse pahemmin villapaitoja, mutta syksyllä taas tarvinnee niin olisi ihana, jos voisikin käyttää itsetehtyjä villapaitoja. 

** haastaa itseä enemmän haastavimmilla malleilla. Yritän oppia koko ajan enemmän neulomisesta ja neulomistekniikoista, toki kuitenkin fiiliksen mukaan. Neulebingoon kirjasinkin mm. englanninkielinen malli. Olisi kiva oppia enemmän neulomaan englanninkielisistä ohjeista ja toki myös muidenkin kielisistä, mutta englannista nyt olisi hyvä aloittaa. Lisäksi to do -listalla on ollut omien neulemallien kääntäminen englanniksi ja myös mahdollisesti muille kielille. Olen aina tykännyt kielistä ja nyt olenkin keksinyt tavan, jolla voin yhdistää kielet ja neulomisen :D

** omien mallien toteuttaminen. Yksi isoista suunnitelmista on omien mallien ideoiminen ja toteuttaminen. Tämä toteutunee sukkalaatikkoprojektissa, jos vain saan julkaistua yhden neuleohjeen per kuukausi. Tammikuun malli saattaa hieman myöhästyä, mutta ei anneta sen haitata. 

Tämän enempää en listaa mitään käsityösuunnitelmia, sillä neulebingossa ja sukkalotossa toteutuvat myös käsityösuunnitelmat.

Minkälaisia käsityösuunnitelmia sinulla on tälle vuodelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti