sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Novita sukkalehti 2020: Ilta saimaalla -vauvan sukat

Vielä on mentävä viime vuoteen, sillä tajusin, etten ole esitellyt ihania pieniä vauvan sukkia. Novitan sukkalehti oli viime syksyn kuumin uutuus, sillä se on niin monipuolinen lehti ja sitä on ilo selailla vieläkin. Eikä se vanhene ainakaan hetkeen. Nämä sukat olivat toiset, jotka neuloin siitä. Nämä piti mennä joululahjaksi, mutta kävi pieni moka ja en sitten antanutkaan. 


Nämä ovat Niina Laitisen suunnittelemat ja eipä ihme, että silmäni osuivat heti näihin <3 Neuloin nämä Dropsin Baby Merino langasta, sillä sitä on varastossani ja halusin neuloa ne tietyllä värillä silmäni pitäen lahjansaajaa. Ohjeessa taisi lankana olla Novitan baby merino. Mutta se pienen pieni moka, joka kävi, niin oli sellainen, että toisesta varresta tuli hieman pidempi kuin toisesta. :D Huomasin tämän tietenkin vasta, kun sukat olivat valmiina. Ensi kerralla on oltava tarkempi ohjeen kanssa eikä niin innolla neuloa vaan eteenpäin. Pienesti kyllä harmittaa vieläkin, ja en sitten antanutkaan näitä joululahjaksi. Nyt nämä joko odottavat korjausta tai sitten, että pääsen yli tästä mokasta ja voin antaa nämä vielä jollekin. Varsi ei nyt sinänsä ole kuitenkaan kovin paljon pidempi toista eli kyllähän nämä varmasti näinkin menisi hyvin.

Ohjeessa oli muistaakseni kolme kokoa ja tein sen suurimman koon ja nämä ovat ehkä noin 3-4 -vuotiaan lapsen koko. Langan valinta ja käsiala tietysti vaikutti siihen, että sukista tulikin näin "isot". Sinänsä ihan "oikea koko" lahjansaajaa ajatellen, mutta lehdessä ei siis ollut mainittu näin suurta kokoa. Mallikuvio on kyllä minusta todella nätti ja voisin kuvitella, että neuloisin enemmänkin tällä ohjeella sukkia. Kuvion oppi helposti, vaikka itse kyllä taisin tsekata sitä vähän väliä lehdestä. Ohjeessa pystyi valitsemaan, tekeekö varren takaosan pelkkää sileää vai 1 takareunasta oikein, 1 nurin -joustinta. Itse neuloin pelkkää sileää, vaikka mietin kyllä pitkään, että kumman valitsen. Päädyin kuitenkin pelkkään sileään, sillä ajattelin sen olevan "parempi" lahjan saajaa ajatellen. 


Tällaiset sukkalehdet ovat kyllä parasta, sillä minusta ne mallit eivät vanhene ja luulen, että tänäkin vuonna vielä neulon lehdestä jotain. Vaikka muitakin suunnitelmia on paljon, mutta aina on kiva myös palata ko. lehteen. 

Neulotko sinä vanhemmista sukkalehdistä?

2 kommenttia:

 1. Älä ihmeessä pura vaan kudo näille sukille parit.
  Saat lahjan kahdelle vauvalle :) t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei muuten totta, ihan hyvin voisi neuloa vielä pari oikeankokoisilla varsilla! Kiitti vinkistä! :)

   Poista