perjantai 1. tammikuuta 2021

Mitä vuosi 2020 opetti?

Hyvää uutta vuotta ja vuoden ensimmäistä päivää! Nyt pieni katsaus kuluneeseen vuoteen ja sen jälkeen katse suunnataan uuteen vuoteen. Se nyt on monesti jo todettu, että vuosi 2020 oli hyvin erikoinen ja poikkeuksellinen, mutta kaikessahan on aina jotain hyvääkin! Musta nimittäin tuntuu, että olen oppinut viime vuodesta hyvin paljon. Niitä asioita olisi varmasti muitakin kuin alla mainitut, mutta keskityn nyt enimmäkseen käsityöjuttuihin. Mitä sitten olen oppinut?


** Kirjoneuleen

En olisi uskonut, että sanoisin tämän. Mutta niin vain ehkä pienesti hurahdin kirjoneuleeseen. Kirjoneule oli pitkään itselle se sellainen pieni mörkö kaapissa, että sitä tahtoisi neuloa, mutta siitä ei vain tullut mitään vaikka kuinka yritti ja yritti. Neuloin ehkä vääriä malleja ja tekniikassakin oli aiemmin parannettavaa. Ja varmasti on vieläkin! Mutta mun vinkki aloittelijalle on: löydä itselle sopiva helppo malli. Minulle se oli tämä Novitan sivuilla ole helpot kirjoneulesukat -malli. Tuon mallin avulla opettelin. Neuloin vastaavanlaisia sukkia paljon ja taisin jopa neuloa yhden piponkin tuolla kaavalla. jSiitä sitten jatkoin muihin malleihin ja jopa aloin suunnitella omia kirjoneulemalleja.  Toinen vinkki: jos ei kirjoneule tunnu omalta jutulta, niin neulo muita juttuja :D Kaikkien ei myöskään tarvitse neuloa kirjoneuletta! Ja voi se kirjoneuleinnostus tulla jonain päivänä, kun siihen on oikea aika.

** Neulesuunnittelua

En varmaan olisi uskonut myöskään tätä, että suunnittelisin neuleohjeita. Mutta se vaan on niin kivaa ja koukuttavaa puuhaa. Vaikken olekaan mikään prosuunnittelija, mutta opin, kun teen. Neulesuunnittelu on itselle se asia, minkä opin vain tekemällä. En tiedä, onko siihen mitään kursseja ja kouluja, mutta itse opin, kun aloin vain suunnitella, kokeilla, yrittää ja suunnitella, kokeilla ja yrittää. Välillä turhauttaa, välillä onnistuu! Sitä se on, ja onnistumisen ilo on paras ilo! En tiedä, olisinko alkanut suunnitella neulemalleja, jos koronavirusta ei olisi ollut ja jos emme olisi viettäneet niin paljon aikaa kotona? :D Kaikesta löytää siis aina jotain hyvää! :D


 

** Rohkeutta, Yrittämistä, Uskoa itseensä

Nämä nyt liittyvät vähän myös edellisiin kohtiinkin ja moniin muihinkin, mutta vuosi opetti kyllä pysähtymään ja miettimään, mikä elämässä on oikeasta tärkeintä. Ja sen, että sen aiemman tärkeän voi myös menettää ja kannattaa alkaa elää nyt viimeistään täysillä. Pois sellainen "sitten kun" -ajattelu vaan tee se tänään, minkä voit tehdä tänään. Enää en odota jotain tiettyä lomaa tai jotain tiettyä juttua niin paljon tulevaisuudessa, vaan teen sen kaiken tänään, minkä vaan voin! Tämä kohta oli nyt tarpeeksi epämääräinen, mutta ehkä siitä löytää tärkeimmät pointit. 

Mitä sinä opit vuodesta 2020?

PS: Kuvissa niitä malleja, joilla opin kirjoneuleen. Kuvio on tuttu Novitan sivuilta, mutta itse sovelsin silmukkamäärät ja langat. Ja näitä malleja tuli tehtyä paljon!

2 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta, Maarit! Minä olen siitä outo lintu varmaan, että aloitin neulomisen kirjoneuleella yläasteikäisenä, kun neuloin Fair Isle -säärystimet äidiltä saamistani jämälangoista. Silloin opettelin oman tyylini, miten pitää lankoja sormissa (toinen on etusormen päällä, toinen keskisormen päällä) ja tuo sama tyyli on toiminut hyvin tähänkin päivään saakka, vaikka muut näyttävät pitävän lankoja ihan eri tavalla kuin minä. Minullakin oli tänä vuonna monta ohjetta blogissa, vaikka olen aiemminkin jotain sinne räpeltänyt. Ehkä jatkossa vielä enemmän, jos vain tulee tehtyä jotain uutta. Tänä vuonna opin ainoastaan tekemään makrameeta, kun oli pakko lapsen kanssa opetella hänen käsityötuntejaan varten (hän kun on etäkoulussa). Tulin kyllä siihen tulokseen, että moinen homma ei ole yhtään minua varten. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle Teresa! Vau, ootpa oppinut hyvin nuorena kirjoneuleen! Luulen, että en oo aiemmin perehtynyt tarpeeksi kirjoneuleeseen tai sitten olen vain yrittänyt itselle vääriä malleja :D Vau, makramee oli mulla kans koko vuoden mielessä että pitäisi kokeilla mutta ehkäpä sekin sit jonain päivänä sitten kun on sen aika!

      Poista