perjantai 29. tammikuuta 2021

Puikoilla perjantaina: Yksi malli 52 x villasukat kirjasta

Sain pitkän odotuksen jälkeen tuon 52 x villasukat -kirjan käsiini ja ehkä siitä voisi sanoa muutaman sanasen. Tämä kirja näkyi niin paljon somessa, että päädyin sitten itsekin laittamaan sen kirjastosta varaukseen. Somen uhri :D Varausjono oli todella pitkä ja on varmasti edelleen, ja mitään uusintamahdollisuutta kirjaan ei kyllä todellakaan ole. Tämä näkyy  suunnitelmissa siten, että en voi ehkä nyt suunnitella siitä neulovani kovinkaan montaa mallia, sillä kuukaudessa en ehdi niitä neuloa. Yhden mallin sieltä kuitenkin aloitin jo. Ensinäkemältä mikään malli ei ihan heti iskenyt, mutta kun ehdin selata kirjaa vähän enemmän, niin yksi malli herätti mielenkiinnon.

Kirjassa on siis 52 sukkamallia, joiden suunnittelijat ovat suomalaisia tai ulkomaalaisia. Suurinta osaa suunnittelijoista en ole itse kuullut, enkä taida tietää heidän malleistaan juuri mitään tätä ennen. Mallit ovat todella kauniita, ja mukana on palmikkoa, kirjoneuletta ja pitsineuletta eli oikeastaan jokaiseen lähtöön. Langat ovat kuitenkin itselleni suurimmaksi osaksi outoja ja täytyy miettiä tarkoin vastaava lanka, jolla neuloa. En nimittäin aikonut hankkia lankoja tämänkään kirjan neulemalleja varten. Päädyin aloittamaan mallin, ja siihen otin langat omista kätköistä. Vähällä oli kuitenkin, etten olisi tilannut, mutta viime hetkellä päädyin omiin lankoihin. En tiedä, millaiset sukat tästä langasta tulee, mutta toivon, että suunnilleen oikean kokoiset omaan jalkaan. Malli on kuitenkin niin nätti, että jo senkin puolesta toivon, ettei lankavalinta koidu epäonnekseni. Tämä malli on kirjassa nimellä Erika ja siinä on pientä lehtikuviota. Lehtikuvio on ollut itsellä kyllä suosikki, ja eipä ihme, että tämä päätyi puikoilleni.

Tällä hetkellä keskeneräisiä on edellä mainittu malli, helmikuun sukkapari ja sukkaloton sukkapari ja pipo Sinänsä ihan hyvällä mallilla keskeneräiset, mutta toivoisin kyllä, että ikuisuuskeskeneräisiäkin tulisi jo valmiiksi. Kaikki kuitenkin aikanaan :D Ja aloitin tällä viikolla myös pipon. Viime päivinä eräänlaiset palmikkopipot ovat pyörineet mielessä ja päädyin sitten eilen aloittamaan pipon. Kehittelen mallia itsekseni ja aika kokeiluahan se on. Palmikoissa kuitenkin kaikki taitaa olla jo aika lailla keksitty, eli kyllähän tämänlaisia varmasti on jo nähty jossain. Viikonloppuna taidan kuitenkin keskittyä tuon kirjan malliin, niin saisi ne ajoissa valmiiksi ennen kirjan palautusta. Tämä neulekirja on minusta sellainen klassikkoteos, josta löytää varmasti myöhemminkin neulottavaa. Kirja poikkeaa kuitenkin itselle tutuista neulekirjoista, mutta onkin kiva kokeilla vähän jotain uutta. Tällä viikolla olen myös purkanut enemmän kuin olisin halunnut, sillä olen osallistumassa erääseen yhteisneulontaan ja kieltämättä tällaiset mysteeriset vihjeet tuottaa hieman päänvaivaa itselleni :D

Miten sinun viikkosi on mennyt? Oletko tutustunut 52 weeks of socks -kirjaan?

2 kommenttia:

  1. Minä olen myös tätä kirjaa pohtinut pitkään, koska rummutus somessa on kova, samoin kuin muutamaa muutakin kirjaa on hehkutettu. Vaikka houkuttaisi toisaalta mennä samaan virtaan niin luulen, että oma tyylini poikkeaa kuitenkin tästä nykyisestä muodista ja jäisivät mallit neulomatta. Luulenkin, että minun täytyy nyt pysyä lujana ja suuntautua kohti niitä malleja, jotka itseäni enemmän miellyttävät eikä yrittää tunkea samaan muottiin muiden kanssa. Eli: vahvistit näkemystäni tästä kirjasta postauksellasi. Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hienoa että tästä postauksesta oli apua :) Kyllä, näinhän se on että täytyy luottaa itseen ja omiin juttuihin! Kieltämättä vähän erilainen kirja itsellenikin mutta hyvä kun on kirjastot niin ei tarvitse kaikkea ostaa! Vähän myös itseni haastamiseksi aloitin myös tämän mallin, katsotaan tuleeko nyt valmiiksi :D

      Poista