sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Jäätelösukat lapselle

Jatketaan herkkuteemalla. Siinä missä hedelmät ja marjat pyörivät mielessä villasukkaideoiden tiimoilta, niin lähes yhtä paljon pyörivät jäätelö, karkki ja muut herkut. Ilmeisesti kaikessa pitää olla balanssi. :D Jäätelö on yksi lapsen lempiherkuista (no kenen ei olisi :D ) ja siitä inspiroituneena aloin neuloa jäätelösukkia. Ajatuksena ei ollut mikään tietty koko mielessä, pikemminkin värit ja idea. Koska kaikenikäisten lasten sukat tulevat jostain kumman syystä aina suhteellisen nopeasti valmiiksi, niin mielessä oli vain "villasukka kokoa lapsi". 

Nämä osoittautuivat kyllä täydellisesti noin 5-vuotiaan kooksi, sillä sukka ei voisi olla yhtään täydellisempi istuvuuden kannalta. Hiukan epäilin tuon kirjoneuleen osalta, että miten mahtuu jalkaan, mutta hyvin mahtui. Kastelin sukat ja pingotin ennen käyttöä, ja niillä saa kyllä ihmeitä aikaan. Jostain syystä ennen en oikein innostunut sukkien kastelusta (enkä tiedä miksi), mutta nykyään teen sen lähes aina. 

Näistä tuli lempparisukat, jos lapselta kysytään ja kysyykin aina, että missä mun jätskisukat on :D Edelliset lempparit taisi olla ne Ryhmä Haun Samppa -villasukat, jotka ovat jo jääneet hieman pieneksi. Kuvion hahmottelin paperille ja värit laitoin jalkaosaan samaan järjestykseen kuin jäätelössä. Näistä en ajatellut ohjetta kirjoittaa, kun olivat sellainen "välipalatyö" muiden ohessa. Sellaisiakin tarvitaan. Näihin sai kulumaan kivasti myös jämälankoja, sillä sukkien painoksi tuli 69 g eikä päättelylankojakaan ollut kovin paljon. Nämä valmistuivat huhtikuussa ja kieltämättä nyt on ollut sukkien osalta (varsinkin jämälankasukkien) hieman neulomisplääh. Omat sukkasuunnitelmat etenevät kyllä, mutta muuten en oikein neulo mitään jämälankasukkia tai raitasukkia tai muita vastaavia. Kyllä se kait siitä taas.

Miten sinä viimeistelet villasukat: kasteletko, pingotatko vai höyrytätkö?'

PS: Tällä viikolla on tullut huomaamattomasti vauva/lapsiaiheisia postauksia, mutta pian taas eri neulejutut. Nämä nyt olivat tuolla "esittelyjonossa" jo pidempään, niin piti ne jossain vaiheessa julkaista kuitenkin. 


4 kommenttia:

  1. Varmasti on pienten mieleen. En ole vielä tavannut lasta, joka ei tykkäisi jäätelöstä.
    Jäykemmistä langoista, ts. 7-veikan paksuisista tehtyjä sukkia en välttämättä kastele ja pingota. Höyrytän vaan varovasti ja kiskon mittoihinsa. Ohuemmista langoista neulotut sukat paranevat huomattavasti, kun ne kastelee ja pingottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näinhän se on, että neuletyöt paranevat kummasti kun käsittelee edes vähäsen :)

      Poista
  2. Tulipas niin jäätelöiset sukat että!🤗🤗Minä teen nykyään samoin kun ed kommentoijakin, että paksummasta langasta tehdyt sukat höyrytän ja ohuemmasta tehdyt kastelen nopsasti. En ole mitenkään pitkään tätä kastelua harrastanut, mutta kun huomasin, että siliävät todella hyvin, olen enenevässä määrin sitä nyt harrastanut👍 niin ja Irkku tässä kommentoi😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep, pienikin kastelu auttaa. En välttämättä itsekään ihan kokonaan kastele, mutta silleen kevyesti tai nopeasti niin silläkin on jo isoja vaikutuksia!

      Poista