tiistai 24. toukokuuta 2022

Yksi palmikkosukkaohje: villasukat monella eri tapaa

Palmikot ja pitsit ovat olleet puikoillani viime aikoina aika paljon. Luulen, että osasyy tähän on sopiva kirjoneuleannostus Fazer x Novita -suunnittelukilpailussa. Nimittäin sen jälkeen en ole kovin paljon neulonut kirjoneuletta. Yhdet jämälankalapaset ovat kirjoneuleena puikoillani, mutta ei taida olla muuta. Julkaisin maaliskuussa Aurora-sukkien ohjeen, mutta nyt olen päivittänyt ohjeen myös toiseen kokoon. Ohjeessa on kaksi eri aloitussilmukkamäärää ja sillä saa arvioiden n.37-40 koon villasukat, riippuen aina omasta käsialasta. Ohjeella neulot ainakin kolmet erilaiset palmikkosukat. Lisäksi ohjeen avulla pystyy neuloa lyhytvartisia erilaisia palmikkosukkia helposti.Ohjeessa on kahdenlaista palmikkoa ja mallikaaviot kumpaankin kuvioon ja kumpaankin kokoon. 

Eri vaihtoehdot:

** Saman palmikkokuvion voi neuloa sekä varteen että jalkaosaan. Tästä saa jo kahdet erilaiset palmikkosukat.

** Palmikkosukat voi tehdä myös niin, että toinen palmikkokuvio varteen ja toinen jalkaosaan. Nämä voi myös vaihtaa toisinpäin. 

** Lisäksi lyhytvartiset palmikkosukat saa kahdella eri tapaa, kun neuloo eri palmikkokaaviot jalkaosaan. 

Päivitetty ohje löytyy:

Ravelrystä täältä: Ravelryyn

Lankajengistä täältä: Lankajengiin

Ohje on minusta monipuolinen ja tämän yritän aina pitää mielessä neulesuunnittelussa.  Kokopäivityksen myötä uskoisin, että ohjeella tulee sopivat sukat myös eri neulomiskäsialoille. Jos neulot tiukkaa, tai haluat hitusen löysemmät sukat, niin kannattaa valita suurempi aloitussilmukkamäärä. 

Lankajengissä on muuten lisäksi neuleohjetarjous: kolmen eri neuleohjeen ostajalle Sydänystävä kaarrokeneuleohje kaupanpäällisenä. 

Neulomisiloa lyhyeen työviikkoon (jos sellainen on) !

PS: Helatorstain ja kesän kunniaksi ohje on alennuksessa tiistaista sunnuntaihin. Ravelryssä koodia ei tarvita. Alennus on voimassa sekä Ravelryssä että Lankajengissä! 

2 kommenttia: