sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Vauvan pienet mansikkasukat

Nämä pienet sukat menevät myös kategoriaan "neulesuunnittelun ohessa tapahtuvat neulomiset" :D Viime vuonna intoilin erivärisistä vesimelonisukista, niin nyt mietin jotain muita. Vaihdoin vesimelonien mustat siemenet valkoiseen väriin ja niinpä syntyivät mansikkasukat. Mitään muuta mansikkaista näissä ei varmaan ole kuin värit :D Näitä oli kyllä kiva neuloa ja mitään ohjetta ei nyt yllättäen ollut. Silmukoita taisi olla muistaakseni 40 s eli sukat ovat kutakuinkin taaperon kokoa eikä niinkään vastasyntyneen vauvan.

Nämä sukat menevät joskus jonnekin keräykseen. Tai voihan se olla, että päätyvät jonkun tutun tulevalle lapsellekin. Koskaan ei voi tietää, ja siksi tykkään, että on olemassa lahjalaatikko/sukkavarasto, josta voi ottaa tarpeen tullen. Aina välillä tulee tarve palata jonkin helpon mallin pariin, jonka osaa neuloa vaikka unissaan ja minulla se taitaa olla tämänlainen. Se Novitan helppo kirjoneulemalli on myös malli, jota olen tykännyt neuloa aina silloin tällöin. Sen avulla oikeastaan opettelin kirjoneuleen, sillä ennen (vuotta 2019) en neulonut kirjoneuletta yhtään enkä tykännyt siitä yhtään. Monihan on oppinut kirjoneuleen esimerkiksi JonSukkien malleista, mutta yhdet JonSukat neuloneena koin nämä mainitut mallit itselleni helpommiksi. Voi olla vaikutusta, että tein ensimmäisiksi JonSukiksi vauvan/lapsen mallin, ja siitä taas moni sanoo, että ne ovat jopa vaikeampia kuin aikuisten JonSukat. Ehkä palaan vielä joskus JonSukkienkin pariin.

Menipä syvälliseksi kirjoneuleen muisteloksi, mutta minkä avulla sinä opettelit kirjoneuleen? Vai neulotko kirjoneuletta?

4 kommenttia:

  1. Söpöset sukkaset. Minä en ole vielä kovin hyvin onnistunut kirjoneuleissa. Varsinkin kuin noissa mansikkasukissa, jossa toisella langalla tulee vain yksi silmukka, voisi olla haasteellista saada nätisti.

    VastaaPoista
  2. Minä en ole tehnyt vielä ainuttakaan Jonsukkaa, olen siinä mielessä vähän myöhäisherännäinen tai en herännyt vielä ollenkaan:) Mutta kirjoneuleen opettelun muistan aika hyvin; vertaisystäväni muutaman kerran heitti toiveen, että haluaisi vähän sellaisia Anelmaisten tyylisiä pitkiä sukkia ja niinpä aloin miettimään, osaisinko. Tein sitten sellaiset hieman muunnellen ja se oli menoa sitten. Opettelin vielä lankadominanssin ja sitten onkin pitänyt neuloa melkein vain kirjoneuletta koko ajan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä on siis muitakin mitä tulee Jonsukkiin :) Jep, lankadominanssi auttoi kyllä itselläkin paljon.

      Poista