tiistai 10. toukokuuta 2022

Punaiset jämälankasukat

Nämä sukat tuli neulottua maaliskuun tienoilla, kun halusin jämälangoista eroon. Nämä ovatkin tehty ennen pupuja, joihin meni myös kivasti jämälankoja. Nimittäin jämälankalaatikko alkoi hieman taas  pursuilla. Syy varmaankin johtuu niistä kotikotoa otetuista keristä. Jämälankojen yhdisteleminen on välillä vaikeaa, mutta olen huomannut, että jos lajittelen ne värin mukaan eri rasioihin tai paikkoihin niin se on helpompaa. Tällä kertaa lajittelin kaikki punertavat langat yhteen rasiaan ja valitsin tehostevärin resoriin, kantapäähän ja kärkeen. Raidoista halusin epätasaisia ja ne ovat kolmen ja viiden kerroksen kokoisia. 


Tykkäsin neuloa tällä tyylillä raitasukat. Ensinnäkin saa kulutettua jämälankoja oikein hyvin. Toiseksi kun ne ovat yhdessä paikkaa värin mukaan, niin niitä on helpompi valita neulomistyöhön. En ehkä muuten olisi valinnut näitä värejä samoihin sukkiin. Mutta näin niistä tuli oikein kivat. Ainut miinus näissä on oikeastaan lankojen päätteleminen. Toisen sukan olen saanut jo pääteltyä, mutta toinen odottaa vielä innokkuutta. Nyt pitäisi kyllä viimein opetella se päättelytekniikka samalla neuloessa. 

Taidan myös jatkossa järjestellä jämälankoja värien mukaan, niin niitä tulee ehkä enemmän neulottua sukkiin. Nyt punainen ja vihreä onkin jo omissa rasioissaan, mutta voisi muitakin laittaa. Kolmas vinkki muuten näissä oli se, että ei antanut haitata itseään, jos jokin väri loppui niin toiseen sukkaan otti samaan kohtaan suunnilleen samanväristä. Tämän olisi ehkä voinut välttää, jos olisi neulonut molempia sukkia samanaikaisesti. En ole koskaan kuitenkaan oikein tykännyt neuloa niin. En tiedä, miksi. Tykkään neuloa ensin yhden sukan loppuun asti ja aloittaa sitten toisen. Vaikka välillä toki on toisen sukan syndroomiakin, niin en ole oppinut neulomaan kahta sukkaa samanaikaisesti (eri puikoilla). Looppausta en oikein edes harkitse. Tuntuu, ettei se ole minun juttuni.

Lajitteletko sinä jämälangat värien mukaan? 

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo lajittelu. Varmaan saan kopioida idean? Nyt minulla on Novitan langat yhdessä laatikossa ja muut langat toisessa. Jämät siellä kaiken keskellä - ei hyvä. Väri-idea on hyvä. Kaikki langat on tosin listattu excel-taulukkoon grammoineen päivineen. Sieltä katson enemmin kuin alan kaivamaan laatikkoa.
  Minä neulon aina kahta sukkaa samaan aikaan, muuten iskisi yhden-sukan-syndrooma. Vasta harjoittelen looppausta, mutta sitäkin kahdella eri puikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopioi ihmeessä - hyvät vinkit on tarkoitettu jaettaviksi ja kiva jos se auttaa lankojen säilytyksessä ja järjestämisessä. Mulla on yleensä jämät olleet erillisessä paikassa kuin täydet kerät mutta nyt taidan laittaa niitä enemmän värijärjestykseen. Ehkä pitäisi totuttaa itsensä neulomaan sukkia samaan aikaan mutta tuntuu että puikot loppuvat sillä tapaa. Onko mulla liian vähän puikkoja vai liian paljon keskeneräisiä... :D

   Poista
 2. Lajittelen! Mutta minulla on aika vähän jämälankakeriä ylipäänsä, kun pyrin tekemään niistä heti jotain. Nyt alkaa olla taas kolme purkkia kohta täynnä mutta kaikki ovat aika lailla erivärisiä... Ihanat sukat tuli sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tosin tuntuu että jämälankoja on paljon kun ne ovat niin monessa eri rasiassa :D

   Poista