tiistai 17. toukokuuta 2022

Lapsen kettukuvioinen villapaita

Maaliskuussa se tapahtui. Nimittäin lapsen villapaidan valmistuminen. En rehellisesti edes muista, milloin tämän aloitin. Joskus viime syksynä? Jossain vaiheessa vain kiinnostus lopahti tai muut projektit kiilasivat ohitse. Olen aika aloittelija villapaitojen neulomisessa ja syy on puhtaasti langoista johtuva tai niiden puuttumisesta. Lapsen villapaidassa on se hyvä puoli, että langat siihen saattaa jopa löytyä kotoa ja ne ovat kuitenkin helpompia projekteja. Jos aloittaminen on välillä vaikeata, niin villapaidan aloittaminen on vielä vaikeampaa. Tällä hetkellä se ainakin tuntuu siltä. Mutta ehkä jonain päivänä neulon enemmän paitoja myös itsellenikin. Kieltämättä tämän valmistumisen jälkeen tuli pieni villapaitojen neulomislow ja haluaisin aloittaa myös toisen.


Malli on omasta päästä ja paita on ylhäältä alas neulottu. Otin kuitenkin hieman vinkkiä ja silmukkamääriä Neulekekkerit -kirjasta, joka on kyllä parhaimpia kirjoja lasten vaatteiden neulomiseen. Tykkään, kun kirjassa on kerrottu vaihtoehtolankoja iso kasa. Ei tarvitse itse miettiä, että kävisikö tämä tai tämä. Tässä lankana on Novitan artesaani, jota olin joskus hamstrannut jotain muuta projektia varten. Kettukuvion piirsin paperille ja neuloin sen helmaan. Raitoja oli kiva neuloa paitaan, no koska raidat <3 Koko on kutakuinkin 116/122, ja sopii tällä hetkellä lapselle aika nyvin. 

Paita ei ole täydellinen, ja olenkin aiemminkin todennut, että itsellä neulomisjälki paranee neulomalla. Niin varmasti myös paitojenkin kanssa. Seuraavaksi neulon lapselle isomman koon, niin on seuraavakin paita sitten odottamassa. Onneksi lapsen vaatetuksesta pitää huolen myös mummot, niin villapaidat eivät ole vain minun varassani :D 

Oletko sinä hurahtanut villapaitojen neulomiseen? 

4 kommenttia:

 1. Kiva kettupaita. Samaa mieltä ja on omakin kokemus, että jälki paranee neulomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä enemmän neuloo, sen parempaa on jälki ja ei kun neulomaan :D

   Poista
 2. Tosi nätti! Itsehän tykkään eniten villapaitojen tai vielä mieluummin villatakkien neulomisesta.

  VastaaPoista