perjantai 13. toukokuuta 2022

Apupuput maailmalle

Kaipaan aina omien mallien välille ja/tai ohelle myös helppoa neulomista ja osittain myös siksi on tullut neulottua näitä apupupuja. Vaikka en ole mikään askartelija / näpertelijäluonne, ja apupupuissa on sitä aika paljon, niin silti olen tykännyt neuloa niitä. Uskon, että tässä korostuu se neulomisen merkitys ja kuinka merkityksellistä se pupun tekeminen on. Ajatus siitä, että sodan runtelemat lapset ovat kärsineet niin paljon, saa sydämeni itkemään. Jos yksi pupu voi tuoda lapselle turvan, ilon ja rakkauden merkityksen, niin sitten neulon niitä ja autan sillä tapaa. Tämä hyväntekeväisyys oli kyllä pitkästä aika kaikista ihanin <3 Toivottavasti jokainen pupu löytää uskollisen ystävänsä.


En olisi uskonut, että neuloisin näin monta pupua, mutta jotenkin siinä kummasti kävi vain niin. Loppujen lopuksi ohje on helppo ja langat löytyvät kotoa. Vaikka loppua kohden pupujen käsissä vähän tuskastelinkin, niin silti ne menivät suhteellisen hyvin. Toinen käsi kannattaa ainakin täyttää ennen toisen neulomista. Mutta en kuitenkaan tykännyt siitä, että täyttäisin pupua samalla, kun neulon. Jotenkin se täyte sotkeentuu liikaa siihen neulomiseen ja ei tuntunut kivalta. Yhtä pupua nimittäin innostuin täyttämään hieman enemmän kuin pelkän käden ja loppupelissä ei ollut kiva pyöritellä osittain täytettyä pupua toisen käden neulomisessa :D Kädet varmaan kannattaa neuloa kahdella - kolmella puikolla, sillä neuloin korvat normaalia vähemmällä määrällä puikkoja, mutta jostain syystä unohdin sen kuitenkin käsien neulomisessa. 

Ihanista ihanin neulehyväntekeväisyys. Nyt täytyy jämälangoille keksiä jotain muuta, mutta en haluaisi kyllä jämälankasukkia. Viisi pupua lähtee hyväntekeväisyyteen ja kaksi jää kotiin oman lapsen leikkeihin. Viimesimmässä pupussa innostuin jo vähän leikittelemään väreillä, kun neuloin paksuraidalliset housut ja pakotetusti paitaankin tuli kahta väriä. Veimme puput maanantaina ja hupsista sen jälkeen yksi pupu hyppäsi vielä puikoille :D Sen kohtaloa en tiedä. Yhtä pupua en kyllä jaksa viedä minnekään, kun ei nuo vastaanottopaikat nyt ihan lähellä tai matkan varrella ole, joten sen kohtalo on kait jäädä meille tai sitten se saa kaverin (koska kaksi pupuahan voi jo viedä :D )

Mitä sinä neulot jämälangoista?

2 kommenttia:

  1. Pitääpä kohta täyttää nuo vaivaiset kaksi pupua, jotka ovat valmiina. Minä käytin kolmea puikkoa käsien/hihojen kohdalla - oli helpompaa, mutta en täyttänyt neuloessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku oli myös keksinyt sen että neuloo päätä muutaman rivin (mutta ei siis kokonaan) ja sitten kädet niin on kuulemma myös helpompaa.

      Poista