sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Tämän kesän neulehaaveitani

On aika listata hieman tämän kesän neulehaaveita. En usko, että tänäkään kesänä neuletahti hiipuu, vaikka eihän sitä koskaan tiedä. Huhti-toukokuu meni aika pitkälti apupupuja neuloessa, kun siinä kävi kuin kävikin, että niitä tuli neulottua keräykseen 7 kpl. Niihin vain sai hyvin upotettua jämälankoja, joita ei tarvinnut edes päätellä, niin en voinut olla neulomatta. Niiden jälkeen olikin hieman "tyhjähkö" olo, kun niitä tuli neulottua niin intensiivisesti :D 

Vikoissa pupuissa innostuin neulomaan kaulahuivit kimallelangasta.

Kesän neulehaaveitani:

** Toppikaipuu. Olen ollut huomaavinani erilaisia kesätoppeja monen neulojan puikoilla ja kieltämättä olen itsekin miettinyt jo tovin jotain toppia. Toukokuussa selailin viime kesän Novitaa ja sieltäkin olisi mielessä pari kivaa toppiohjetta. Mitään toppia en ole vielä aloittanut, mutta erilaiset ideat ovat olleet mielessä. Koska purin sen viime kesällä aloitetun topin, niin lanka olisi ehkä sama. Tässä valinnassa menen nyt lanka edellä, sillä lankoja en haluaisi ostaa toppiin ja ne olisi löydyttävä omasta varastosta. 

** Omat mallit. Omat suunnitelmat todennäköisesti etenevät kesälläkin omalla painollansa ja ohjeita on luvassa syksyllä. Lisäksi mielessä on jo syksyn ja joulun suunnitelmat. 

** Huivit. Huiveista onkin ollut jo pientä taukoa, mutta eivät ne ole mihinkään poistuneet. Haluaisin saada jonkin kivan idean huiviin, jota alkaa työstää. Pieni huivikaipuu on jo ja jotain pieniä ideoita tullut. Katsotaan siis, miten niitä saa puikoille. Ensin olisi tietenkin hyvä saada myös valmiiksi Sari Nordlundin Laulu shawl sekä oma jämälankapeittohuiviviritelmä.

** Lapaset ovat myös pyörineet mielessä ja mielessä on ollut erilaisia lapasyhdistelmiä. Tämä hieman poikkeaa aikaisemmista kesistä. En ole aiemmin neulonut lapasia, enkä varsinkaan kesällä.

** Jämälangoille yritän myös keksiä jotain uutta kohdetta, mutta jämälankasukat eivät edelleenkään houkuta yhtään. Olen aikoinani aloittanut Cozy Memories -peiton ohuemmista jämälangoista, ja tätähän sopisi nyt myös jatkaa. Peitto on nimittäin aika alkutekijöissä. Jossain vaiheessa mietin jopa paksummista langoista tätä mallia, mutta ehkäpä nyt yksi peitto kerrallaan valmiiksi.

** Paita. Voitin yhdessä arvonnassa ohjeen, ja valitsin paidan. Sen yritän saada puikoille, sillä vihdoin haluaisin neuloa myös jonkin paidan. Nyt olisi hyvä hetki aloittaa, niin paita olisi käyttövalmis syksyllä. Samaisessa arvonnassa tuli myös ihanien palmikkosukkien ohje. Se pitäisi myös saada puikoille.

Tässä on paljon suunnitelmia ja osa varmastikin jää syksyyn ja tulevaisuuteen eikä tarkoitus olekaan laittaa näitä kaikkia puikoille heti tai edes kesän aikana. Mutta jos nyt saisi edes jonkin suuremman työn puikoille, niin olisin kiitollinen :)

Onko sinulla jotain erityisiä neulesuunnitelmia kesälle tai syksylle?

2 kommenttia:

  1. Upeaa, että sait kokonaista seitsemän pupua maailmalle. Hienot on myös tekstissä mainitut suunnitelmat; on mihin tarttua. Minullakin on monta projektia mielessä ja hidas kun olen, ne eivät kovin nopeasti etene. Nyt olen antanut itselleni luvan aloittaa joku innostava neule, vaikka toinen/toiset ovat vielä kesken. Mitä siitä seuraa: suuri määrä keskeneräisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jotenkin sitä täytyy olla monia suunnitelmia, sitten voi valita. Näistä nyt (suurin) osa menee varmasti syksyllekin mutta jos jonkin suuremman saisi puikoille kesän aikana. Suuressa määrässä keskeneräisiä on se hyvä puoli, että aina on jokin kiinnostava projekti meneillään :)

      Poista