torstai 9. kesäkuuta 2022

Ohje: Neliapilat villasukat - kolme kokoa

Kaipaatko ohuempien sukkien neulomista? Tässäpä kiva ohje kesälle!

Idean näihin sukkiin sain kesästä ja kesäkukista. Koska apilat (varsinkin puna-apilat) ovat minusta kauniita kukkia, ja näissä kuvio muodostaa hieman apilan lehtikuvion, niin en voinut olla nimeämättä näitä sukkia neliapiloiksi. Neliapilathan myös tunnetaan onnentuojina, jos sellaiset lehdet sattuu löytämään. Toivon myös paljon onnea kaikille näiden sukkien neulojille! :)


En onnistunut julkaisemaan ohjetta ihan toukokuussa, mutta näin kesäkuun alku on oikein hyvä ajankohta. Näissä sukissa lankana on ohuempi lanka kuin seiskaveikka, esimerkiksi Nalle tai Maija. Mikä siinä onkin, että kesällä ja kesää kohti tekee mieli neuloa ohuemmilla langoilla. :) En ole ihan vielä fingering -vahvuisten lankojen ystävä, mutta tällaiset nallenvahvuiset langat ovat minusta kuitenkin kivoja. Ohjeessa on kolme kokoa: kaksi aikuisen ja yksi lasten koko. Aikuisen koot ovat suunnilleen 37 - 40 väliltä ja lapsen koko on noin 2-3 -vuotiaan. 


Ohje löytyy taas tuttuun tapaan sekä Ravelrystä että Lankajengistä. Ohje on - 20 % alennuksessa tämän viikon ajan! Ravelryssä koodia ei tarvita! 

Ravelryyn: Ohje ravelryssä 

Lankajengiin: Ohje Lankajengissä

Kuuluuko sinun kesään neulominen vai lepääkö puikot kesän ajan? Kivaa ja neulomisen täyteistä kesää kaikille! (Jos siis fiilis on neuloa kesällä).

4 kommenttia:

 1. Oletpas ollut ahkerana ja tehnyt hienot pitsisukat ohjeineen! Ja kyllähän sitä kutoo koko kesän, jotenkin nyt ei vain oikein synny mitään valmista. Minäkään en ole vielä oikein sinut fingering-vahvuisten lankojen kanssa, vaikka olen kyllä miettinyt, että pitäisi niistäkin enemmän kokeilla tehdä:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jep, välillä se on tällaista ettei valmista tule. Nyt tuntuu myös siltä että liikaa aloituksia ja ei tule valmista :D

  VastaaPoista
 3. Kivan näköiset neliapilat. Ohuet pitsineulesukat ovat ihanat näin kesällä. Minua on viime aikoina alkanut innostaa ohuemmilla langoilla neulominen. Kummallista - ennen vierastin niitä ja nyt ne kiinnostavat. Ostin juuri Tiina Kuun esikoiskirjan, joka on vallan ohuille langoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sepä juuri, mutta kaipa se voi johtua (itsellä) siitäkin että haluaa jotain uutta ja kaipaa vaihtelua. Neulominen onkin siitä kivaa että aina löytyy jotain uutta ja innostavaa jos vanhat tutut tökkivät :)

   Poista