lauantai 25. kesäkuuta 2022

Vertailua itsetehtyjen jäätelöiden välillä

Nämä ovat toki makuasioita, mutta huomaan, kun itsekin googletan eri reseptejä, niin kaipaan välillä enemmän tietoa, millainen jokin asia / resepti on. Koska nyt jäätelöt ovat aina pinnalla kesällä, niin ajattelin hieman vertailla itsetehtyjä jäätelöitä. Siinä missä nyt tässä on kokeiltu muutamia versioita.

Kokeilussa olleet:

** Mansikkajäätelö - 4/5

** Kinuskijäätelö - 3/5

** Kahvijäätelö - 5/5

** Tuttifruttijäätelö - 3/5


Kuvassa kahvijäätelö, joka meni heittämällä kärkeen. Resepti luvassa piakkoin! 

Näistä minusta paras on edelleen Valion mansikkakermalla tehty jäätelö ja kahvijäätelö (!). Se on kuin jäätelökioskin mansikkajäätelöt eli kiitos vain Valiolle tästä kivasta kermasta! :) Kinuskijäätelöön kokeilin karamellisoitua kondensoitua maitoa ja tavallista kermaa, mutta se jäi hieman vaisuksi. Tässä oli kyllä hyvä puoli se, että mitä enemmän maisteli, niin sen paremmalta myös maistui :D Eli vaatii ehkä vähän enemmän maistelun kuin pienen lusikallisen. Mutta seuraavalla kerralla lisäisin tähän Fazer Omar karkit rouhittuna. Uskoisin, että ne toisivat sen puuttuvan elementin. Toki, jos kinuski ei ole mieleen, niin kannattaa siirtyä muihin makuihin.

Tuttifruttijäätelö kannattaa minusta tehdä tavalliseen kermaan eikä mansikkakermaan. Mansikkakerma menettää ehkä hieman sitä mansikantuntua siinä. Kahvijäätelö on ollut tämän hetkinen suosikki, ja olen niin iloinen, että kehittelin reseptin kahvijäätelöön. Inspiroiduin Kolmen kaverin Jääkahvi -puikosta ja totta kai kahvinjuojana tämä maistuu erityisen hyvin :D Resepti kahvijäätelöön tulossa piakkoin! 

Kokeilisin vielä:

Mariannerouheet. Tästä tulee kuulemma hyvää eli pakko kokeilla!

Lisäksi jos suklaata kaipaa niin kokeilisin suklaakermalla ja tavallisella kondensoidulla maidolla + suklaarouheilla. Jostain syystä olen unohtanut kokonaan suklaajäätelön näistä itsetehdyistä. Liekö sen takia, kun on kuitenkin olemassa hyviä valmiita suklaajäätelöitä esimerkiksi Ainot. 

Kaikki jäätelöt olen tehnyt ilman jäätelökonetta ja kondensoidulla maidolla ja kermalla ja erilaisilla makujutuilla kuten suklaarouheet, karkkirouheet tms.

Kerro oma suosikkijäätelösi! Tällaisia jäätelöreseptejä näin juhannuksena! Kivaa juhannuksen jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Paras jäätelö on salmiakki- tai lakritsijäätelö. Se on aina ykkösvalinta kioskilla. Ainoastaan pistaasijäätelö saattaa tulla kysymykseen, mutta sitä ei ole kovin usein tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa herkulliselta! Pistaasijäätelöä en ole tainnut edes maistaa ja tosiaan sitä ei taida olla kaikissa paikoissa tarjolla.

      Poista