torstai 2. kesäkuuta 2022

Toukokuun kirjavinkit: Kehon ja mielen yhteyttä

Toukokuussa otin käyttöön pitkästä aikaa kirjaston äänikirjapalvelun, joka on periaatteessa ihan hyvä palvelu myös. Suppeampi kuin kaupalliset palvelut, mutta kyllä sieltä jotain kuunneltavaa aina löytää. Jonkin verran on ollut tällä kertaa teknisiä vaikeuksia, sillä olen joutunut lataamaan sovelluksen uudelleen. Mutta muutaman kirjan ehdin kuunnella sieltä ja tulipa kuunneltua yksi romaanikin. 


Veera Nieminen: Ei muisteta pahalla - 3/5

Olisi varmaan pitänyt lukea ensin jotain arvosteluita tai muita vinkkejä, niin olisi ehkä enemmän päässyt kirjaan sisään. Nimittäin nyt tuntuu, että tuo huumoriosuus jäi hieman etäiseksi. Syy on varmaan minussa, etten keskittynyt tarpeeksi tai ollut tietoinen, millainen kirja on. Vaikka minusta tuo kirjaston äänikirjapalvelu on ihan hyvä, mutta tuo laina-aika (14 vrk) tekee aina sellaisen pienen paniikin, että ehdinkö kuuntelemaan kirjan. Joten voi olla, että myös tästä syystä, kirja jäi hieman etäiseksi. Sellainen peruskirja, joka ei tältä kuuntelulta kovin paljon iskenyt itseeni. Voi myös olla, että olin väärää kohderyhmää. Kirja oli kuitenkin kevyttä ja kivaa kuunneltavaa, jossa ei tarvinnut ajatella mitään. Sanoisin, että helppo kesälukeminen ja kaupan päälle vielä huumoriakin. 

Mitä opin kirjasta? 

Kieltämättä kirjan oppi jäi hieman vajaaksi teknisten ongelmien ja "kiireen" vuoksi. Mutta ehkäpä se tästä, kun taas pääsee näiden kirjaston äänikirjojen kanssa sinuiksi. Ehkä totean vain, että kuuntele enemmän romaaneja.

Bruce H. Lipton: Ajatuksen biologia. Tietoisuuden, aineen ja ihmeiden avaimet - 4/5

Kirjaston äänikirjasovellus on hieman suppeampi, mutta löysin tämän kirjan hetken etsinnän jälkeen. Kirja on todella herättävä ja siinä on paljon asiaa. Ihan kevyeksi kirjaksi en tätä luokittelisi ja sen takia se vaatiikin paljon aikaa, jotta siihen pääsee sisälle. Mutta paljon hyvää asiaa. Kirjassa sivutaan mm. lääketeollisuutta, vanhemmuutta ja sisäisiä ajatusmalleja, joita siirrämme vahingossa myös lapsiimme. Kirja on paljon muutakin kuin edellämainittuja teemoja. Erittäin mielenkiintoinen kirja, joka sopii varmasti moneen eri elämäntilanteeseen ja ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita mielen vaikutuksista kehoon, terveyteen ja hyvinvointiin.

Mitä opin kirjasta? 

Paljon. Tähän voisi laittaa vaikka ja mitä, mutta ehkä tarinan opetus on myös se, että älä unohda kirjaston äänikirjasovellusta. Sieltäkin löytää mielenkiintoisia kirjoja. 

Aiemmin kerroinkin jo, että toukokuu oli ikäänkuin vähän lomaa äänikirjoista (tai äänikirjapalveluista) niin kirjoja ei tullut kuunneltua kuin nämä kaksi. Pieni tauko äänikirjoistakin tekee hyvää. Joskus sitten  taas suuremmalla innolla.

Onko kesä sinulle lukemisen aikaa?

2 kommenttia:

 1. Minäkin olen kuunnellut kirjaston äänikirjoja. Itse asiassa aika paljonkin, mutta sitten tuli suppeus vastaan (tai omaan makuun ja tämän hetkiseen tarpeeseen ei löytynyt sopivan kevyttä), joten olen nyt ottanut pari kokeilujaksoa kaupallisista äänikirjapalveluista. Nyt laitoin hetkeksi sen tauolle, kun ei oikein ole aikaa kuuntelulle.
  Noista mainitsemistasi Ajatuksen biologia kuulostaa sellaiselta, että se pitää ehdottomasti kuunnella. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet löytänyt myös äänikirjat! :) Joo, välillä on kyllä laitettava tauolle noita palveluita kun ei jaksa eikä ehdi koko ajan kuunnella. Kiva, jos tuli hyvä vinkki, täytynee itsekin kuunnella se ehkä toiseen kertaan joskus :)

   Poista