tiistai 21. kesäkuuta 2022

Neulelehti: Suuri käsityö Niina Laitisen parhaat

Kun näin tämän lehden ilmestyvän, niin mielessä oli ajatus, että se on hankittava. Tykkään Niina Laitisen malleista ja en ole hetkeen hankkinut mitään käsityölehtiä eikä tällä hetkellä itselleni tule mitään käsityölehtiä. Lisäksi siivosin kirjahyllyä ja vein pari käsityölehteä kirjastoon otettavaksi. Tällä hetkellä meillä ei edes ole mitään lehtikaaosta, mutta en ollut noista ompelulehdistä tehnyt mitään ja tuskin tulen tekemäänkään, niin mitä niitä säästelemäänkään. Tämä oli siis varsin hyvä esipuhe tälle lehdelle ;)Uskon kuitenkin, että neulon tästä lehdestä myöhemminkin, niin ei sen hankinta turhaa ole. Lisäksi kotimaisia neulesuunnittelijoita on hyvä tukea. En ole vielä katunut lehden hankkimista, sillä löysin todella monia malleja, joita haluaisin neuloa ja oikeastaan valinnan vaikeus on aloittaa. Mallit ovat aika tyypillisiä Niinan malleja eli jos tykkää niistä, niin löytää varmasti lehdestä neulottavaa. Lisäksi lehdessä on pitsineuleita, palmikoita ja kirjoneuleita ja jopa niin että ehkä alle puolet ovat kirjoneuleita ja näitä muita on hitusen yli puolet. Osa malleista vaikuttaa ihan iiseiltä eli aloittelijakin varmasti selvinnee niistä. Toisaalta ymmärrän myös, että osa ei ole pitänyt lehteä hankkimisen arvoisena, mutta tähän on varmasti useita, eri syitä. 

Vaikka en ole vielä saanut edes Niinan uusimmasta kirjasta aloitettua sukkaparia valmiiksi, niin tästä lehdestä aloitin jo yhden mallin. Malli on yllättävä ja se on yksi alla olevista malleista.

Tässä omat suosikit:

** Yhtenä aamuna (palmikko)

** Sinililjat (palmikko)

** Crocus (pintaneule tms)

** Pilke (pintaneule?)

** Vadelmavene (pitsi)

Nämä ovat kaikki joko palmikkoa tai pitsiä tai pintaneuletta. Melkein sanoisin, että lehti on aika kiva sellaiselle, joka ei niin paljon tykkää kirjoneuleesta. Lehti on myös kiva ottaa mukaan kesän retkille ja sitä on kiva selailla puistossa, rannalla, laiturilla yms vaikka ei neuloisikaan samalla. Yksi kirjoneulemallikin kyllä kiinnostaisi lehdestä ja se on Filmitähdet. Katsoin, että langanjuoksut eivät olisi pitkiä ja kirjoneuletta olisi vain varressa. Lankana siinä oli nallenvahvuinen lanka. Lankana malleissa on Novitaa, Kaupunkilankaa ja muita näitä hyvin saatavilla olevia lankoja. Joku malli oli Drops Fabelista ja Arwetasta. 

Kuvassa Vadelmavene -malli.

Itselle tekisi kyllä hyvää neuloa seuraavaksi ohjeesta, sillä olen huomannut, että mitä enemmän suunnittelee itse, niin sitä vähemmän neuloo muiden ohjeista. Tämä on mielenkiintoinen havainto, enkä oikein tiedä, mikä siihen on syynä. Toisaalta en halua liiaksi selata muiden malleja, etteivät omat mallit ala vaikuttaa liian samoilta kenenkään kanssa. Tämä varmaan lienee yksi syy, vaikka en koe sitä suurena uhkana. Yritän suunnitellessa mennä aina oman vision mukaan, ja pitää mielessä omat suunnitelmat, mutta välillä on vain aika mahdotonta tarkistaa koko internettiä, onko jo sellainen malli olemassa. Vaikka luovuudessa taivas on rajana, se asettaa myös haasteensa ja great minds think alike on myös mahdollista. 

Oletko jo hankkinut tämän lehden vai jätätkö hankkimatta? 

2 kommenttia:

  1. Selasin tuota lehteä kaupassa, mutta jätin kuitenkin ostamatta. Nyt on niin paljon odottavia ja kiinnostavia malleja, että kaikkeen ei voi ryhtyä. Ehkä tulen vielä katumapäälle ja sitten se puolivahingossa putoaa ostoskärryyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän se on kun on niin paljon kaikkia muitakin. :) Onneksi on aikaa eikä neulominen on sidottu mihinkään määräaikoihin. Välillä käsityölehdillä on tapana löytää ostoskoreihin! :D

      Poista