tiistai 7. kesäkuuta 2022

Toukokuun lopussa olevat keskeneräiset

Keskeneräiset ovat pysyneet suht samana kuin huhtikuun lopussakin. En sitten saanutkaan sen suurempaa keskeneräisfiilistä ja edistystä ei ole tapahtunut ns.ikuisuuskeskeneräisiin. Alsta-liivi on kyllä jämähtänyt nyt pidemmäksi aikaa tähän samaan kohtaan, mutta ehkä sille on toivoa kesän aikana. Jos syksyksi valmiiksi. Samoin kuin Niina Laitisen uusimmasta kirjasta aloitetut sukat eivät ole edenneet. Muutamat yksinäiset sukat ovat myös odottamassa paria.


** Alsta -liivi. 

** Niina Laitinen Reykjavik. 

** Yksinäisiä sukkia.

** Jämälankapeitto/huivi

** Sari Nordlundin Laulu huivi

** Neulesuunnittelukurssin työ: tuubihuivi

Pupujen jälkeen mietin todella paljon, mihin käyttäisin jämälankoja, sillä puput olivat niin kiva jämälankaprojekti. Halusin myös puikoille sellaisen "aina oikein" -neuletyön, jossa ei tarvitsisi ollenkaan kaventaa tai lisätä eikä muutakaan, mitä pitäisi muistaa oikeassa kohdassa. Aloin neuloa sellaista peitto/huiviviritelmää, jonka suunnittelen vieväni mökille terassille viileämpiä päiviä varten eli todennäköisesti syksyä varten. Ainakin arvioitu / toivottu valmistumisajankohta olisi syksy. Huivi / peitto on hyvässä vaiheessa ja olen jopa päätellyt samalla, kun neulon, niin lopussa ei sitten olisi paljon pääteltävää. Katsotaan nyt, kuinka iso siitä tulee ja mihin jämälangat riittävät. Tähän mennessä vähän muitakin kuin jämiä on jo neulottu siihen, lähinnä värien takia.

Toukokuussa suoritin myös yhtä neulesuunnittelukurssia, jossa suunnitellaan jokin pyörönä valmistettu työ. Valitsin tuubihuivin. On ollut todella mielenkiintoista perehtyä johonkin itselle niin mielenkiintoiseen aiheeseen ns. ammattimaisesti. Vaikka tässä on opiskeltu kuitenkin näitä asioita itsenäisesti ja tekemällä, niin tuntuu kivalta opiskella lisäksi ammattimaisestikin. Työ ei ole vielä valmis, kerron siitä täällä sitten, kun valmistuu. Työn etenemistä on hieman haitannut puikkopula. Nimittäin 3 mm 40 cm pyöröpuikot näyttävät olevan loppu joistain paikoista - jopa Novitan tehtaanmyymälästäkin. Liekö kaikki neulovat nyt pipoja tai tuubihuiveja vai mistä moinen johtuu, mutta etsintä jatkuu. Täytynee poiketa ihan jossain lankakaupassa, jos sellaisesta löytyisi.

Mitä sinulla on kesken tällä hetkellä?

2 kommenttia:

  1. Minäkin mietin tuota Käsityökekkerin neulesuunnittelukurssia, en sitten kuitenkaan lähtenyt. Jännä nähdä mitä sinulla sen ansiosta syntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella sitä. Tässä ensimmäisessä en taida kuitenkaan sarjoa työtä mutta ehdottomasti seuraavassa työssä täytyy ottaa se "matemaattinen puolikin" haltuun.

      Poista