sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Värihaaste: Musta

Mulla oli vahva intuitio siitä, että tämän kuun värihaaste on musta. Nimittäin mietin etukäteen, mikä on seuraava väri ja musta tuli heti ekana mieleen, enkä osannut enää muita värejä miettiä. 

Ensimmäinen ajatus oli, että musta on vaikea kuvattava neuletöissä ja vaatteissa ja en yleensä neulo pelkkää mustaa. Tykkään kuitenkin mustasta väristä ja mulla on aika paljon mustia vaatteita, mutta en kuitenkaan pukeudu pelkkään mustaan tai kokonaan mustaan. Tykkään sinänsä, että kokonaisuus on hillitty mutta kuitenkin väriäkin on. Tykkään mustista mekoista (ja mustista farkuista) ja ne on (ainakin olleet) luottovaatteita. Ei tule mitään asukriisejä kun voi laittaa kaapista mustan mekon tai mustan alaosan aamulla. Mustan kaveriksi voi sitten ottaa värikkäitä yläosia, pipoja, lapasia, huiveja, paitoja, laukkuja ja minusta kokonaisuus ei välttämättä ole liian synkkä tai tumma vaan hyvän tyylikäs ja hillitty. Yleensä kyllä mun mustissa mekoissa on myös jotain muuta väriä, ja kaikki mekot eivät ole täysin mustia. Musta ei kuulemma sovi monellekaan, mutta koska tykkään siitä, niin käytän sitä, eikä se omasta mielestä näytä itselläni niin pahalta. Toki mulla on yleensä jotain muuta väriä mustan rinnalle, joten minusta kokonaisuus ei ole liian synkkä. Luotan siihen, että musta sopii jollain tavalla itselleni esimerkiksi juuri värien kaverina, sillä se on jotenkin niin osa luontaista pukeutumista ja tulee vähän niinkuin itsestään. Oma sisäinen intuitio, ääni, tai millä nimellä sitä haluaa kutsuvan, ei kuitenkaan voi olla yleensä (kovin paljon) väärässä.

Täysin mustista mekoista tulee varmaan kaikille mieleen hautajaiset, muuten en kyllä ole tainnut ikinä pukeutua kokonaan mustaan - kuin siellä hautajaisissa. Mustassa värissä ei myöskään näy suurimmat tahrat (riippuen ehkä tahrojen väristä?) , paitsi kissankarvat ja yksittäiset hiukset. 

Ihan kokonaan mustaan en halua pukeutua ja tykkään piristää esimerkiksi ulkolookkia asusteiden väreillä. Tässä tuleekin sitten se pienoinen haaste marraskuussa, ettei kokonaisuus ole liian synkkä, jos on musta takki. Tykkään mustista laukuista, sillä ne ovat jotenkin niin klassisen tyylikkäitä ja muu pukeutuminen voi sitten olla värikästä, jos laukku on musta. Musta laukku sopii myös paremmin useisiin, eri asukokonaisuuksiin. Toki mulla on kyllä myös värikkäitä laukkujakin ja käytän niitäkin.

Urheiluvaatteet, varsinkin treenitrikoot/juoksuhousut ovat mulla yleensä mustia, mutta sitten on taas värillisiä yläosia niin kokonaisuus ei ole kokonaan musta. Urheiluvaatteita en kuitenkaan alkanut myöskään kuvata tähän. Nykyisin on muuten myös musta uimapuku. Se on tosin valikoitunut ihan kivan mallin takia, ei värin. 

Tällaisia mustia juttuja meiltä löytyi. En myöskään kuvaillut niitä mustia mekkoja.

Mustaa väriä on kyllä neuletöissä, mutta yleensä muiden värien kaverina. Ghostie- ja kissasukkien ohjeet löytyy mm. Ravelrystä . 

Kuvittele tähän oikea mustavalkokissa. Koska sellaista omaa, oikeaa kissaa ei ole, pehmokissa korvaa sen. Mustavalkokissat ovat kyllä omia lemppareita, vaikka toki kaikille kissoille sykkii sydämeni. Mustavalkokissat ovat niin kauniita ja jotenkin sellaisia ihanan tavallisia maatiaiskissoja (ja nyt tuntuu pahalta muiden kissojen puolesta, koska edellinen pätee kyllä myös kaikkiin kissoihin :D ). 

Musta väri on meillä aika yleinen väri myös kangaskasseissa, mutta nekään eivät ole pelkkiä mustia kasseja. Tykkään mustasta aika monessa asiassa juurikin näin, että siinä on muita värejä mukana. Muuten se varmaan olisi liian synkkää itelle. Lankareissukassina toimii myös yleensä Novitan musta kassi, jossa lukee jotain neulomisesta. Se on tarpeeksi iso sisältääkseen useita keriä.

Myös tällainen Ihan musta neulekirja löytyi sopivasti tähän teemaa. Kirja on Jonna Kalliomäen ja todella kiva. En ole ehtinyt neuloa kirjasta vielä mitään, mutta onneksi neulekirjat eivät vanhene.

Yleensä myös lompakko on musta. Tosin tämänhetkinen lompakko ja korttikotelo eivät ole mustia vaan värillisiä. Nämä asusteet kuten laukut ja lompakot ovat kyllä ajattomia ja tyylikkäistä mustina ja tykkään niistä.

Lisäksi mustaa löytyy kodinkoneista, puhelimista, keittiövälineistä, paistinpannuista, mutta niitä en alkanut kuvailla. 

Aika paljon mustaa, mutta yleensä jonkin muun värin kaverina. Musta itsessään on tosi synkkä, mutta tykkään siitä juurikin näin, että muiden värien kaverina pukeutumisessa tai muuten kuten neuletöissä. Mustalla värillä saa hillittyä hyvin muuten värikästä kokonaisuutta. 

Kiitos taas värihaasteesta Repolainen - tätä haastetta on ollut kiva miettiä. Ensin ajattelin, ettei meiltä kyllä löydy mitään mustaa, mutta on se musta kuitenkin oma värini näin muiden värien kaverina, koska sitä mustaa kuitenkin löytyy paljonkin. Täytyy suunnata katse jo seuraavaan väriin, josko osaisin senkin aavistella intuitiivisesti... :D

Millainen suhde sinulla on mustaan? Neulotko mustalla värillä?

PS: Jade-lapaset ovat vielä alennuksessa kaikissa myyntikanavissa! 

keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Neuleohje: Jade-lapaset, pitsineulelapaset

En olekaan aiemmin julkaissut pitsineulelapasten ohjetta, sillä olen jotenkin ajatellut, että lapaset ja pitsi eivät sovi yhteen. Nämä lapaset saivat suuren suosion Instagramin puolella jo testineulonnan tienoilla ja vähän kuten heinäkuussa uumoilin, niin kirjoitin ohjeen niihin. Nämä lapaset olivat myös omat heinäkuun lapaset lapasboksissa. En ilmeisesti osaa neuloa lapasia siten, etten tekisi niistä ohjetta :D elleivät lapaset ole raitalapaset tai muut helpot lapaset. 

Nimekseen lapaset saivat Jade-lapaset, sillä se nyt vain jotenkin sopi näihin ja tuli ensimmäisenä mieleen, kun mietin nimiä. Nyt on taas pieniä vaikeuksia keksiä nimiä neuleohjeille, ei kaikille, mutta osalle. 

Ohje löytyy

Ravelrystä

Verkkokaupasta

Lankajengistä (Tulossa ellei ole jo!)

Lapaset ovat alennuksessa 19.9 mennessä. Et tarvitse alennuskoodia Ravelryssä ja alennus näkyy kassalla, verkkokaupan hinta on puolestaan suoraan alennushinta. Kieltämättä tuntuu vieläkin hassulta julkaista näillä lämpötiloilla lapasten ohje, mutta näin se nyt vain on. Kyllä niitä lapasia taas tarvitaan joskus marras/joulukuussa joten nyt on hyvä hetki neuloa niitä. 

Onko lapasten neulominen sinulla mielessä näillä lämpötiloilla vai oletko vielä kesätunnelmissa?

tiistai 10. syyskuuta 2024

Kesällä neulottuja sukkia ja lapaset

Heinäkuussa oli jossain vaiheessa sellainen helppojen neuletöiden kausi. Halusin aloittaa jotain helppoa neuletyötä ja ehkäpä jämälangoista. Tällöin mun valinta on aina raitasukat. Näitä palkkiraitasukkia neuloin mm. sup-laudalla, mikä oli ihan älyttömän kivaa. Kaikkia värejä en ottanut laudalle, vaan neuloin resoria ja ensimmäistä raitaa / jotain muuta raitaa. Myös mieli kaipasi kesällä helppoa neulottavaa ja siksi mm. neulesuunnittelut jäivät heinäkuulta pois. 

Nämä kaikki kolme neuletyötä on menossa johonkin keräykseen, todennäköisesti Lankavan tai jos ilmenee jokin muu kiva ja lähempänä oleva niin sitten sinne. Neuloin nämä lapaset yhdestä jämäkerästä, joka on 100 % villaa ja sukiksi sitä ei voinut neuloa. Mietin jotain helppoa palmikkolapasten ohjetta ja jotenkin sitä sitten päätyy aina luomaan uuden ohjeen, jolla neuloa. Se on ilmeisesti mahdotonta neuloa ohjeista :D Näistä ei tule ohjetta, en ainakaan kirjoittanut mitään ylös, mutta voihan se olla että joskus jokin vastaava palmikkolapasten ohje on tulossa. 

Pitkästä aikaa oli kiva neuloa näitä palkkiraitasukkia ja väritkin ovat täysin mieluisat itselle. Tekisi mieli jättää sukat itselle, mutta ehkäpä ne menevät kuitenkin lahjaksi tai keräykseen. Palkkiraitainnostuksen sain muuten jostain neulekanavalta, kun siellä myös joku oli neulonut kivat palkkiraitasukat. Näin ne neulekanavat inspiroi :D

Nyt kun se neulehyväntekeväisyys tuli (taas) mainittua, niin huomasin muuten, että Novita oli koonnut  aktiivisia keräyksiä heidän sivuilleen. Kurkkaa siis tänne Novitan sivuille, jos varastot pursuavat ylimääräisistä villasukista. 

Mikä näistä on suosikkisi?

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Kuvahaaste: Syyskuu - 3 sanaa

Näitä mietin oikeastaan siitä lähtien, kun elokuun sanat olivat valmiina ja julkaistu. S:llä alkavia sanoja keksi hyvin, mutta toisaalta osa oli sellaisia, että ne eivät täysin iskeneet omaan syyskuuhun ja/tai osa oli todella helppoja kuten esimerkiksi sade ja jostain syystä en halunnut ihan niin helppoja. Lopulta niitä tuli keksittyä paljon ja sitten oli vain valittava kolme.

Satokausi

Syksy on satokauden aikaa. Tuntuu, että satokausi alkaa nykyisin jo heinäkuussa, sillä silloin löydettiin ekat kanttarellit. Jokseenkin niin outoa, että silloin olisi sieniä, mutta näin se vain nykyisin sitten on. Marjojen poimiminen on nykyisin todella kivaa. Kun tietää, että saa omasta/tutusta pihasta talven marjat (ainakin osan niistä), niin se on kuin lottovoitto. Toisaalta en tykkää marjojen poimimisesta, jos joutuu kävellä metsässä etsien hyviä marjapaikkoja. Se on vähän kuin hukkaan heitettyä aikaa, varsinkin jos ei löydä lopulta mitään satoa. :D Suurempi kuin lottovoitto on se, kun marja-apajat on mökin pihassa eikä tarvitse etsiä niitä. Silloin marjojen poimiminen on ihanaa ja voittaa muuten neulomisen ja se on jo itselle paljon. :D Noin kaksi litraa puolukoita tuli poimittua mökin pihasta. Luonnon parasta ja ihanaa superfoodia. 

Sukkakausi, Soleado-sukat

Ilmeisesti nämä kuvahaasteet eivät ole ilman neuletöitä. Syksyllä alkaa monilla neulojilla taas sukkakausi. Soleado tuoteperhe sai ensijulkaisun heinäkuussa/elokuussa mutta saa myös jatkoa tulevaisuudessa ainakin sukkien myötä. Soleado tuoteperheessä on jo pitsitoppi, tuubihuivi ja sukat aivan pian. Tämä sukkaidea oli mielessä jo pidempään ja se piti laittaa toteutukseen kesällä. Sukkia en käytä toukokuusta syyskuuhun (paitsi urheillessa) mutta niitä on kuitenkin kiva neuloa myös läpi kesän, jos sukatuttaa. Vieläkin on muuten niin lämmintä, ettei mitään sukkia tarvitse käyttää. Tykkään kyllä näistä lämpimistä syyskuista, sillä eiköhän me saada niitä kylmiä kuukausia aivan tarpeeksi, joten nautitaan vielä hetki!

Sattuma

Sattumaa vai kaikella on tarkoituksensa. Kumoavatko nämä toisensa vai ovatko ne tavallaan samaa tarkoittavaa asiaa? Jostain syystä sattumasta tuli mieleen neliapilat ja kuinkakohan moni on sellaisen löytänyt joskus?

Uskon, että kaikella on tarkoituksensa ja sen kun oivaltaa, niin oivaltaa jo paljon. Ikävissä asioissa on vaikea uskoa tarkoitukseen, mutta yleensä se selviää ennemmin (miksi niin tapahtui) tai myöhemmin ja johdattaa meitä niin paljon, kun sen oivaltaa. Tähän voisin lisätä monia hyviä esimerkkejä, mutta ehkä ne olisi liian henkilökohtaisia jaettavaksi. Kerron tähän kuitenkin yhden tarinan, kuinka kaikella on tarkoituksella eräästä somevaikuttajasta / sisällöntuottajasta. Hän on siis jakanut tämän avoimesti omassa somessa, enkä mainitse nimiä. Heidän lapsi tippui kohtuukorkealta (oli kiivennyt seinää pitkin, miten se edes on mahdollista kiivetä seinää pitkin) ja kävivät sairaalassa. Onni onnettomuudessa, mitään vakavaa ei tuossa tapaturmassa tapahtunut, mutta samalla kertaa oli löytynyt jokin sivulöydös. Sinänsä kamala tapaturma, ne aina koskettavat, kun lapsi on kyseessä, mutta haluan uskoa, että tuossakin tuolla tippumisella on ollut tarkoitus, sillä muuten sivulöydöstä ei olisi (mahdollisesti) löydetty. Mitään oireita eikä muutakaan ei kuulemma ollut. Tällaisissa tilanteissa kaikki on epäonnista (vai onnellista?) sattumaa ja kaikella on loppuviimein tarkoituksensa.

S-alkuisia sanoja keksin hyvin ja niitä oikeastaan tuli mieleen kokoajan. Tällaisia tuli keksittyä: 

sadepisara, sumu, seesteinen, simpukka, suklaakeksit, sieni, soitin, Suomi, some, sisällöntuottaja, silmälasit, silmä, sähköpotkulauta, sunnuntai

Seuraavaksi vuorossa L ja tulee mieleen vain lihaton lokakuu (se on aika hyvin markkinoitu, kun muistaa näin hyvin). Mutta jännä nähä, mitä sinne tulee keksittyä.

Tykkäätkö satokaudesta?

Onko sukkakausi jo alkanut?

Uskotko, että kaikella on tarkoituksensa?

perjantai 6. syyskuuta 2024

Mitä neuloin elokuussa?

Elokuu loppui ja on aika elokuun neulekatsauksen. Elokuussa tuli neulottua lähtökohtaisesti sukkia ja lapasia. Näiden lisäksi neuloin yhden tuubihuivin ja jämälankapeitto tuli valmiiksi. Elokuussa tuli 9 valmista työtä. Jämälankapeitto oli aloitettu jo aiemmin, mutta sain sen valmiiksi nyt. Jämälankapeitosta tarkemmin myöhemmin, kun se on saatu mm. kuvattua. 


Soleado tuubihuivin ohje löytyy mm. verkkokaupasta .

Viime vuonna tässä vaiheessa taisi olla työn alla kämmekkäitä, neulehame ja myöskin tuubihuivi. Olkoon sattumaa tai suunniteltua, niin tämä neulevuosi kulkee aina samalla tavalla - halusin tai en. :D Soleado tuubihuivin julkaisu oli myös elokuussa ja jotain pientä hame ja kämmekäs -juttua ollut myös mielessä. Yksi hameidea on nimittäin ollut jo pidempään mielessä ja mietin, että milloin sitä alkaa toteuttaa. Kämmekkäitä ei oikeastaan ole tarkoitus julkaista enempää, mutta tietenkin silti jokin kämmekäsidea tuli kuitenkin mieleen. No, mutta katsotaan, kuinka näiden käy.

Kulutus: 1409 g

Ostot: 450 g

Jämälankapeitto toi kulutukseen ison summan ja kulutus oli isompi kuin ostot. Tein vain yhden lankatilauksen elokuussa (tai oikeastaan sekin tehtiin heinäkuussa, mutta paketti noudettiin elokuussa) ja muista lankaostoja ei tullut. Langan ostaminen on vähentynyt ja olen huomannut, etten jokaisesta alemyynnistä osta lankaa. Lankaa ostetaan tarpeeseen ja harkitusti, mikä on tietenkin ihan hyvä. On ollut myös kiva tukea ja ostaa pienemmistä lankakaupoista, kuten tuo tilaus tuli tehtyä Neulovan Ninjan verkkokaupasta, joka loppui elokuussa. Toisaalta, olisi varmaan ollut hyvä ostaa enemmänkin tarjouksista lankaa elokuussa, sillä lankojen hinnat voivat nousta syyskuussa (tai ovatko jo nousseet, en tiedä).

Mitä uutta?

Sen erityisemmin elokuussa ei ollut uutta - oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleen, kun mietin, tuliko jotain uutta. Onhan tässä jonkinlaista uutta arkea ollut ja tavallaan paljonkin uusia asioita, mutta ei oikeastaan mitään sellaista, mikä nyt olisi muutoin mainittavaa tänne. Mulle elokuu ei oikeastaan ole koskaan ollut sellainen "uuden alku" -kuukausi, jolloin moni aloittaa uuden harrastuksen, tai jotain muuta uutta. Tänä vuonna kuitenkin on tuntunut siltä, että jotain uutta pitäisi tehdä. Mielessä on muutamia juttuja, joista olen yrittänyt ammentaa sitä uutta, mutta vielä prosessi on kesken. Se voi olla myös se asia, kun on ollut vähän oudompi olo neulesuunnitteluihin liittyen. Ei varsinaisesti neuleplääh eikä neulesuunnitteluplääh, mutta jotain erilaista verrattuna kevään fiiliksiin. Jotenkin tuntuu, ettei oikein saa jäsenneltyä loppuvuoden suunnitelmia ja ihan selkeästi nyt kaipaa jotain sellaista uutta. Onko se isommat neuleprojektit, jotain uutta suunnittelupöydälle vai mitä, niin aika varmasti näyttää myös senkin. 

Vai onko se jotain ihan täysin uutta, mikä ei liity neulesuunnitteluun, ihan selkeästi nyt on tällainen vahva uuden alku tunne, joka pitäisi kyllä jalostaa jotenkin ja johonkin.

Mielessä on ollut myös lankajoulukalenterit elokuussa, sillä niitähän yleensä tupsahtelee myyntiin nyt elokuussa ja osa menee todella nopeasti loppuun. Mutta nyt on joulu varmistettu ja joulukuussa saa avata kivoja luukkuja. Näistä kuitenkin lisää sitten myöhemmin. Pitkään aikaan en nimittäin puhu joulusta - siitä ehtii kyllä sitten marraskuussa ja nyt nautitaan syksystä ja syksyn lämmöstä.

Miten sinun elokuusi meni? Tuliko lankaostoja?

tiistai 3. syyskuuta 2024

Pari uutta neulekanavaa Youtubessa

Ajattelin nyt vinkata pari uutta neulekanavaa, jotka löysin Youtuben ehdotuksista. Neulekanavia syntyy vähän kuin sieniä sateella, mutta se on vain positiivista. En ole mitenkään aikojen alussa katsellut neulekanavia, en oikeastaan muista tarkasti, milloin ne löysin. Olisikohan ollut jotain 2019 - 2020 vuosia, kun löysin niitä. Katson varmaan näitä kaikkia suomalaisia kanavia, joita on, erikseen nyt nimeämättä. Yleensä valitsen ne YouTuben ehdotuksista, joihin on tullut uusia jaksoja ja sitten sitä mukaan katselen niitä. Enkä ehdi katsoa niitä yleensä heti, kun julkaistaan vaan kyllä katseltua tulee useita viikkoja sitten julkaistuja jaksoja. Eivät ne sinänsä vanhene, niin hyvin onnistuu.


Estrada sukkien ohje löytyy mm. Ravelrystä .

Tässä ne uudet kanavat:

Silmukoiden lumossa -> Linkki videoon

Neuleseuraa -> Linkki videoon

NeuleAlmat -> Linkki videoon

Pieniä neulehetkiä -> Linkki videoon

Villattaret -> Linkki videoon 

Selkeästi on havaittavissa tuollaiset kahden neulojan kanavat, koska niitä on tullut huimasti lisää. Tähän voisi myös listata muitakin, mutta otin nyt tuolta (itselleni) uusimmasta päästä näitä kanavia. 

Myös Lankojat, Kutimukset, Äkkiä vähän aikaa, Mun on pakko neuloo -kanavia on katseltu. Osa näistä on jo vanhempia kanavia, mutta en ole esimerkiksi mun on pakko neuloo -kanavaa katsonut alusta lähtien. Tykkään kaiken pituisista jaksoista, mutta pidemmät, yli tunnin pituiset jaksot tulee katseltua monissa eri osissa. Myös lyhyet jaksot ovat kivoja, silloin ne saa yleensä katseltua kerralla loppuun. Yleensä katson myös 1.25 -nopeudella, tällöin jää luonnolliset tauot yms pois. Harvemmin yhtään sen nopeampana vaikka äänikirjoja pystyi kuunnella vielä nopeamminkin.

Keväällä katsoin myös muutamia ruotsinkielisiä ja se oli oikein kivaa vaihtelua - kiitos niistä vinkanneille! Englanninkieliset puolestaan ovat nyt jääneet täysin katsomatta. Ehkä se on tämä kesä, kun ei oikein ehdi kaikkea katsoa. Muutenkin on jonkin verran rästissä jaksoja useimmista neulekanavista.

Tuliko uusia neulekanavia? Oletko sinä katsellut kesällä neulekanavia?

sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Lapasboksi2024: Syyskuun teema

Voitteko kuvitella, että enää on jäljellä vain 4 kk lapasboksia? Suurin osa teemoista on siis jo tullut ja nyt pitäisi olla 8 lapasparia boksissa. Vaikka ei tietenkään tämä ole niin justiinsa, eipä se haittaa, vaikka olisi yksi lapaspari. Omaan tahtiin ja omalla painolla :) Nyt tulee kuitenkin syyskuun teema, joka on tämä:

Tämä teema tuli mieleen tietenkin syksystä, jolloin hyggeillään ja poltetaan kynttilöitä ja neulotaan sohvan nurkassa. Se voi olla väri, muoto, kuva, kuvio, asia, esine - ihan mikä vain, mistä inspiroidut nyt ja neulot lapaset. Teema on taas laaja ja voit ottaa minkä vain asian inspiroitumiseksi. Nyt tutkimaan omaa kotia ja sitä, mistä voit ideoida lapaset.

Yritin itse olla etupainotteinen ja neuloa lapaset aina etukäteen, mutta kappas, tässä sitä ollaan, ja en ole neulonut syyskuun lapasia vielä. Alun perin oli yksi teema mielessä, millaiset lapaset teen syyskuulle. Kuitenkin nyt kuluvalla viikolla idea johti toiseen ja paperille on hahmoteltu suunnitelmaa. Voi olla, että idea vieläkin muuttuu ja mistäs sitä tietää, jos vaikka palaankin ensimmäiseen asiaan, mikä tuli mieleen. :D Nyt on kuitenkin kaksi ideaa, ja varmaan jommatkummat tulee sitten syyskuun lapaspariksi. 

Enää on jäljellä kolme teemaa ja hui, miten käy kohta haikeaksi, kun loppuu. Yritän ehkä vielä miettiä jotain spesiaalia teemoihin liittyen, mutta katsotaan nyt!

Kuulostaako teema vaikealta? Vai onko jo idea, mistä lähdet liikkeelle?