tiistai 18. helmikuuta 2020

DIY: Jäätelörasiat kiertoon

Tästä ideasta on oikeastaan kiittäminen Rakkaudella Henna -blogin Hennaa, sillä idean sain häneltä. Henna vilautti InstaStoriesin puolella suklaarasiaa, jossa säilytti jämälankakeriä. Meillä kun talossa asuu pieni tai isompi jätskihiiri, ja sopivan kipon tyhjentyessä, ajattelinkin säästää sen roskiin heittämisen sijasta. Nimittäin tyhjästä jäätelörasiasta saa oivan jämälankarasian. Rehellisyyden nimissä tähän yhteen rasiaan oikeastaan mahtuivat sellaiset miniminikerät. Suuremmat jämälankakerät ovat edelleen virkatussa korissa, mutta sieltä niitä onkin tarkoitus neuloa aina pois ja pienen pienet voisi siirtää tänne. En nimittäin keksi näille todella pienillä kerille oikein mitään tekemistä. Ideoita todella pieniin keriin?



Vinkkinä tämä varmaan on jo kaikkien tiedossa, mutta ajattelin nyt vinkata vielä täällä bloginkin puolella, jos joku muukin sattuu olemaan tietämätön tämmöisestä käytöstä. Rasiasta saa vielä astetta hienomman, jos sen esimerkiksi päällystäisi kankaalla tai vaikkapa kierrätysmateriaalilla.



Väitän, että tämä pikkuvinkki toi myös tilaa enemmän isossa lankakorissani. Ennen kaikki jämälangat olivat sekaisin muovipussissa, mutta nyt kun järjestelin ne, niin ei vain tunnu vaan ne myös ovat paljon siistimmin ja pienemmässä tilassa. Seuraavaksi aion ottaa tavoitteeksi vähentää suurempia jämälankakeriä, sillä niistä saa vielä pikkusukkia. Yleensä teen jämälankakeristä vauvan sukkia, sillä ne vaativat vain niin vähän lankaa ja sillä saa hyvän mielen. Lisäksi vauvan sukat ovat vain niin söpöjä. Ajatus siitä, että ne lämmittävät jonkin pienen nyytin pieniä jalkoja, on niin hellyyttävän söpö <3 Enkä varmaan ikinä lopeta pienten vauvan sukkien tekemistä. Seuraavaksi aion myös lähettää pienen vauvansukkapaketin jonnekin synnytyssairaalaan tms joka niitä ottaisi vastaan. Tämä piti oikeastaan tehdä jo ennen joulua, mutta jotenkin se jäi niissä joulu- ja muissa kiireissä.

Kierrätysideat ovat nyt olleet muutenkin mielessä, sillä Sormustimen instagramissa järjestettiin kierrätysviikko, jossa seuraajat saivat jakaa kaikkia kierrätysjuttuja, joita olivat tehneet. Itse inspiroiduin ihan älyttömästi niistä kaikista ideoita, ja aloin myös suunnitella seuraavaa kierrätysideaa. Itse haluaisin tehdä ainakin farkuista jotain sekä pöydällä oleva pringles-purkki odottelee viimeistelyä. Tiedän, mitä teen siitä, mutta en ole vain saanut aikaa sen tekemiseen. Viikonloppuna aloitin kyllä jo, mutta suunnitelmiin tuli muutos, ja teenkin vähän eri tavalla, kuin mitä alunperin ajattelin. Tästä lisää pian, kun nyt saan sen valmiiksi ensin! 

Mitä sinä olet tehnyt jäätelörasioista? Tai kerro jokin muu mahtava kierrätysvinkki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti