sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

DIY: Helpot kirjoneulevillasukat

Tammi- ja helmikuu olivat kyllä sukkaloton täyteiset kuukaudet, sillä pääsin sukkalotossa jo noin 8.arpaan. En nyt ole ihan varma, että montako olen jo tehnyt, mutta niitä on 5-10 välillä. Tämä arpa oli neulo vihreällä värillä ja kirjoitin sen sukkalottooni sen vuoksi, että minulla on vihreitä keriä jotenkin ylitsepääsemättömän paljon. Ja vihreä ei ole kovin suosikkivärini. Tässä arvassa päätin kuitenkin luottaa tuttuun ja turvalliseen malliin, enkä lähtenyt soveltamaan omia vihreällä värillä. Lisäksi olin juuri neulonut toiset vaaleanvihreät sukat ja ihan heti en halunnut lähteä suunnittelemaan värejä.


Tällä mallilla opettelin muuten kirjoneuletta viime vuonna. Ihastuin tähän Novitan sivuillakin olevaan malliin, jolla sitten tein sukkia, tuubihuiveja, ja pipon. Välillä neuloin kolmella värillä, välillä kahdella värillä. Ja näiden kaikkien neulomisten jälkeen voin ehkä todeta, että olen opetellut kirjoneuleen. Toki en vieläkään neulo mitään vaikeita kirjoneuletöitä tai ainakaan sellaisia, joissa langanjuoksut olisivat pitkiä. Mutta helpot kirjoneuletyöt sujuu kivasti ja niitä aina välillä kaipaankin. Olen nimittäin huomannut, että kaikkien palmikoiden ja pitsineuleiden jälkeen välillä tekee mieli neuloa jotain kirjoneuletta.


Vaikka en vihreästä väristä kovin paljon pidäkään, mutta täytyy kuitenkin todeta, että näistä sukista tuli aika kivat ja tekisi mieli jättää nämäkin itselleni. Mutta koska lahjalaatikonkin täytyy täyttyä, niin taidan laittaa nämä sinne. Enkä kuitenkaan tarvitse monia villasukkia, niin nämä voin ihan hyvin antaa lahjaksi jollekin jossain vaiheessa. Lankoina näissä on käytetty Novitan 7 veljestä ja vaaleampi vihreä on Adlibriksen Sockia. Edelleen suosittelen tätä mallia kaikille kirjoneulealoittelijoille. 

Mikä on sinun vinkkisi helppoon kirjoneulemalliin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti