sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Tajunnanvirtaa -sukat yhteisneulonta ja muuta höpinää yhteisneulonnoista

En ollut aikaisemmin se ihminen, joka osallistui yhteisneulontoihin. Toki nyt joskus olen osallistunut, mutta hyvin harvoin ja viime ja jo tänä vuonna osallistumiset ovat miltei tuplaantuneet ja vähintäänkin mielessä pyörii kymmenen muuta yhteisneulontaa, mihin haluaisi osallistua. Aika ei tietty riitä kaikkeen, ja on vähän harmi, ettei ihan kaikkeen pysty osallistua.


Nämä sukat neuloin tajunnanvirtaa -yhteisneulonnassa, johon päätin osallistua aivan hetken mielijohteesta ja sattumalta. Ei ollut tarkoitus osallistua, mutta kun instagramin puolella niin moni osallistui, niin jotenkin sitä itsekin sitten alkoi miettiä toisin :D Taidan olla helposti yllytettävä :D En muistaakseni ole osallistunut tähän aikaisempina vuosina ja siksi se olikin niin uutta ja houkuttelevaa. Kyseessä on siis yhteisneulonta, jossa neulotaan kirjoneulevillasukat annettujen vihjeiden perusteella. Vihjeissä saa käyttää omaa luovuutta todella paljon ja saakin siis suunnitella ihan omannäköiset villasukat. En varmaankaan ole aikaisemmin osallistunut tähän, koska kyseessä on kuitenkin kirjoneule :D 

Alku näissä sukissa oli hankalaa itselle ja purinkin 2-3 kertaa. Ajatus siitä, ettei tiedä, mitä seuraavaksi tulee oli jotenkin vaikea sisäistää, mutta kun pääsi yli siitä ja päätti, ettei miettinyt liikaa, niin neulominen lähti sujumaan. Mietin liikaa alussa, että kuinka kuviot sopivat yhteen yms ja vielä kun tämän toteutti jämälangoilla, niin "pelkäsi", että tulee ihan liian sekavaa. Vaikka mitäpä silläkään väliä, jos olisi tullut sekavaa ja värikästä :D Ei neulomisen pidä olla liian vakavaa! Vihjeet olivat tätä luokkaa: neulo lumihiutaleita, sydämiä, koukeroita, palloja yms. Eli tässä saa kyllä hyvin paljon itse suunnitella ja kehitellä oman mielen mukaisia kuvioita. Minun piti ottaa sitten raidat turvaksi ja neuloin pari raitariviä vihjeiden väliin. Tätä ei ollut vihjeissä, mutta sain sillä oman mielen tyytyväiseksi ja aina vissiin pitää neuloa vähän raitaakin mukaan :D Olen kyllä tyytyväinen näihin sukkiin ja näihin sai hyvin kulutettua myös jämälankoja.


Tällä hetkellä osallistun myös Kevätaurinkohuivin yhteisneulontaan, jossa neulotaan siis Niina Laitisen suunnittelema huivi. Tämä huivimalli taitaa olla Niinan ensimmäinen huiviohje. En ole itsekään kovin kokenut huivineuloja, mutta ehkäpä juuri suunnittelijan takia lähdinkin tähän. Olen kyllä oppinut paljonkin tämän myötä. Yhteisneulonnat tuovat kyllä myös yhteenkuuluvuutta neulomiseen ja jotenkin niillä saa neulomisen vietyä myös ihan uudelle ulottuvuudelle. Vaikka tällä hetkellä moni neulookin yksin, niin tietyllä tapaa neuloo kuitenkin "ryhmässä" kun osallistuu yhteisneulontaan :D Parasta on myös, että sosiaalisen median ryhmistä saa uusia vinkkejä, voi kysyä neuvoa ja näkee muiden neulomuksia!

Osallistutko sinä johonkin yhteisneulontaan tällä hetkellä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti