Nyt on ollut todella kiva fiilis kirjojen suhteen. Päivittäin tulee kivoja kirjoja vastaan ja haluaisin ottaa heti kaikki lukulistalle. Aloitettuja kirjoja on useampia tällä hetkellä, ja helmikuussakin tuli luettua/kuunteltua neljä kirjaa. Kaikki ovat muuten aika erilaisia: mukaan mahtui mm. yksi kauan odotettu kirja, yksi yllärivalinta ja yksi romaani. Aloitetaan makeasta ja makeanhimosta.
Leeni Viio: Eroon makeanhimosta: Näin vapaudut sokerikoukusta
Tämä kirja tuli suoraan kuin tilauksesta ja olinkin niin innoissani, että olin laittanut tämän myös kirjastosta varaukseen. Kuuntelin siis tämän äänikirjana, mutta aion myös lukea jotain kohtia fyysisestä kirjastakin. En sinänsä koe, että olisin sokerikoukussa täysin, mutta en nyt voi sanoa, ettenkö söisi herkkuja - ja välillä ehkä vähän liikaakin! Ehkä nämä koronavuodet pysäyttivät myös tämän leipomisen ja herkkujen suhteen, nimittäin, tämä vuosi ei voi enää mennä siten kuten viime vuosi meni :D Vaikka ne fariinikeksit ovat ihan sairaan hyviä, mutta ei kiitos enää! Jonkinlainen sokeriaddiktio on mahdollisesti ollut ja nyt toivottavasti tulevaisuudessa enemmän terveellisempää leivontaa. Mutta kirjasta. Aivan täydellinen kirja makeanhimoon ja siitä eroon pääsemiseen ja sen syihin ja seurauksiin. Kirjassa selitetään kaikki niin täydellisen hyvin, että olin jopa vähän yllättynyt. Odotin ehkä enemmän sellaista paasauskirjaa sokerista, mutta tämä on kaikkea muuta kuin sitä. Joskus menneinä vuosina oli aina ihan hirmu vääntö mediassa sokerista, hiilareista, rasvoista ja aina ne aseteltiin vastakkain. Mutta tässä kirjassa kaikki selitetään todella fiksulla tavalla ja annetaan ihan konkreettisia vinkkejä. Itse kävin joskus ravitsemustieteen perusopinnot, mutta silti tämä kirja tuli myös hyvänä kertauksena niiden asioiden suhteen. Ei sanota turhaan, että kertaus on opintojen äiti :D Kirja alkaa todella yksityiskohtaisesti ravitsemuksesta ja tykkäsin tavasta kertoa asioista. Kirjassa jopa annetaan vinkkejä siihen, miten voit kieltäytyä kohteliaasti sokeriherkuista, muttet kuitenkaan pahoita kutsujen järjestäjien mieltä. Kaikki hyvät ja terveelliset vinkit keskittyvät ehkä kirjan loppuun, sillä ensin on laitettava hyvä ateriarytmi kuntoon ja tutustuttava makeanhimon syihin ja omaan itseensä. Suosittelen kirjaa ihan kaikille ja varsinkin sinulle, joka koet, että syöt aivan liikaa sokerisia herkkuja. Oma leipominenkin on saanut ihan uuden merkityksen, kun olen löytänyt sokerittoman ja vehnäjauhottoman leivonnan.
Arvosana: 5/5
Jarno Paalasmaa: Kasvatusviisautta kiireisille
Tämä kirja oli vähän niinkuin välikirja muiden välissä. En ole mikään kasvatusoppaiden suurkuluttaja, vaikka jotain toki olen lukenutkin. En koe, että jokainen kasvatusopas pitäisi jokaisen vanhemman lukea vaan ilman niitäkin selviää vanhemmuudesta. Jostain syystä kuitenkin kun näin tämän kirjan äänikirjavalikoimissa, niin pysähdyin ja totesin, että tämän otan heti kuunteluun. Ehkä se oli kirjan nimi, joka sai pysähtymään, mutta nimi oikeastaan kuvaakin kaikkea sitä, mitä kirja on. Sanoisin, että jos luet yhden kasvatusoppaan, niin lue tämä. Kirja on nimensä veroinen ja kokoaan nopeat vastaukset moniin tuttuihin kysymyksiin, joita jokainen vanhempi on varmasti pohtinut jossain vaiheessa. Kirja ei anna mitään suoria vastauksia vanhemmuuteen (eihän sellaisia edes ole :D ) vaan kirja aiheutti itsessäni lähinnä itsenäisiä mietintöjä, pohdintoja ja vahvistuksia omille ajatuksille. Osa on tuttua ns. peruskauraa kirjassa, mutta uskon, että kirja voi tuoda myös useimmille uuttakin ajateltavaa. Ei siis kannata pelästyä nimessä vilahtavaa kiire sanaa. Sillä ehkä viitataan enemmänkin kirjan nopeatempoisuuteen ja lyhkäisyyteen eli oiva kirja juuri sinulle, joka et jaksa kahlata monia kasvatusoppaita läpi, mutta koet, että jotain sellaista voisi lukea.
Arvosana: 5/5
Anna-Leena Härkönen: Olis kiva
Jos pitäisi valita yksi lempparikirjailija, niin mun valinta olisi Anna-Leena Härkönen. Ensimmäinen kirja taisi olla Häräntappoase, jonka luin, ja mikä kuului sen aikaisiin nuoruuskirjoihin ja siitä lähtien olen lukenut Härkösen teoksia. Viime aikoina tosin vähemmän kuin ennen johtuen muista syistä. Siksi olikin kiva, kun näin tämän äänikirjavalikoimissa ja sekin oli otettava heti kuunteluun. Tykkään Härkösen tietyntyyppisestä huumorista ja tässäkin kirjassa sai itsekseen naurahdella. Kirjassa on siis useita kertomuksia eri aihepiireistä ja enpä spoilaakaan niitä sen enempää. Jos siis olet tykännyt Anna-Leenan kirjoista, niin suosittelen tätäkin! Ehdottomasti hyvä kirja näihin hetkiin ja päiviin, ja tällä saa ajatukset pois kaikesta muusta! Kirja on sopivan mukaansatempaava ja aihepiirit sopivan erilaisia.
Arvosana: 4/5
Marianne Lehikoinen: Sivubisnes
Tämän kirjan valitsin ihan täysin sattumalta, kun näin sen. Liekö sitten nimi vai mikä, mutta kuuntelin sen päivässä. Kirja on suhteellisen lyhyt ja saattaa jäädä hieman pinnalliseksikin. Kirjan alku tuntui mielenkiintoiselta, mutta loppua kohden oli itselle aika tuttua asiaa ja sellaista, mitä on muualtakin lukenut. Kirjan mielenkiintoisimmat osuudet oli ehdottomasti ihmisten ura/yrittäjyystarinat. Tästä kirjasta saa kyllä kivasti boostia omien intohimojen suunnittelemiseen, ja suosittelenkin sitä kaikille, joka on joskus miettinyt tai miettii omaa unelma-alaa. Minusta kirjojen lukeminen/kuunteleminen ei mene koskaan hukkaan, eli eipä tämä itsellänikään mennyt mitenkään hukkaan. Sain ainakin muuta ajateltavaa hetkeksi kuin ikuiset koronauutiset, joita on taas tullut joka puolelta. Paljon tuttuakin asiaa, mutta ehkäpä uutta asiaa juuri sinulle, joka olet miettinyt, mitä tehdä elämässä työksi ja oletko onnellinen juuri nyt tässä työssä.
Arvosana: 4/5
Ohhoh, helmikuun kirjat saivat kaikki aika hyvät arvostelut ja välillä näinkin. Nämä kaikki kirjat tulivat valittua suhteelisen ex tempore (lukuunottamatta Leeni Viion kirjaa) ja yllättivät positiivisesti. Muitakin kirjoja toki kuuntelin helmikuussa, mutta ne eivät vielä tulleet loppuun. Niistä lisää siis maaliskuussa.
Mitä sinä luit/kuuntelit helmikuussa? Kerro oma kirjavinkkisi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti