perjantai 2. huhtikuuta 2021

Hertta-pupu toivottaa kivaa pääsiäistä!

Viime vuonna taisin ostaa jokaikisen Novita-lehden. Jotenkin sitä innostui enemmän ja enemmän neulomisesta ja pitkästä aikaa sitä myös hankki käsityöaiheisia lehtiä. Tänä vuonna en taas ole ostanut yhtäkään käsityölehteä, vaikka pari kertaa olen kuitenkin meinannut ostaa. Mietin äskettäin vuoden takaista aikaa, ja mieleen tuli Novitan kesäextra ja kesälehdet ja vesimelonisukat :D Pitäisiköhän tällekin vuodelle neuloa jotkut hedelmäaiheiset villasukat, sen verran kivoja ne nimittäin ovat. No mutta nyt postauksen aiheeseen ja Hertta-pupuun!


Novitan syksylehdessä oli kivan pupun ohje. En yleisesti ole amigurumien ystävä, mutta tämä pupu oli niin suloinen, että se piti tehdä. Pupu tosin oli keskeneräisenä aina tähän viikkoon asti, jolloin päätin tehdä sen valmiiksi. Assistentilta eli lapselta kysyttiin paidan väri ja valinta oli punainen. Itse olisin kyllä valinnut keltaisen pääsiäisen lumoissa, mutta punainen paita tuli. Onpahan pupu sitten jouluväreissä jo ajoissa :D Ohjeessa oli pupulle tehty pipokin, mutta ehkä näin kevät- ja kesäkeleillä pupu pärjää ilman pipoa! Tämä Hertta-pupu oli ihan helppo tehdä, kun seurasi ohjetta ja valmistui ihan nopeasti. Työläin vaihe taisi olla raajojen kiinnitys ja viimeistely. Itsellä meni siinä hieman vikaan, sillä en täyttänyt ensin käsiä, vaan ne piti irroittaa ja täyttää ja sitten uudelleenkiinnittää. 

Pupun vaatetuksessa neuloin omasta päästä tuon villapaidan, enkä siis ohjeen mukaista frillatyylistä paitaa. Voisin kyllä tehdä tällaisen toisenkin, sillä nämä ovat aika suloisia! Työläitä, mutta suloisia! Minulla taisi mennä tasan yksi kerä valkoista lankaa, vaikka ohjeessa on taidettu mainita kaksi. Muistan ainakin, että ostin näitä keriä kaksi. Pupun paita tuli jämälangasta, joka taitaa olla Dropsin Nordia. Miehen mielestä tämä muistuttaa Nasua (jos olisi vaaleanpunainen) :D ja kieltämättä osasin jotenkin tehdä Nasumaisen pupun. Itse näen tässä kyllä hiirenkin, ja ehkäpä saisi hiiren aikaiseksi, jos tekisi harmaalla langalla :D

Tämän Hertta-pupun myötä toivotan oikein kivaa pääsiäistä kaikille ja jos kaipaa pupumaista pääsiäispuuhastelua, niin suosittelen lämmöllä tätä Hertta-pupua!

Tässä vielä ohje Novitan sivuille: Hertta-pupu

Oletko virkannut amigurumeja? Mikä eläin olisi kiva virkata?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti