sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Chunky -palmikkosukat Novitan Isoveli -langasta

Huhtikuun pitäisi kaiken faktan mukaan olla kiva, mutta viime aikoina ollut kaikkea muuta ilmassa kuin kivaa. Toki nyt päällisin puolin onkin ihan kivaa ja monista asioista olen iloinnut ja ollut tyytyväinen. Samaan aikaan jollain tasolla on ollut tylsistymistä, mutta ehkäpä se on vain tämä kotona hengailu. Katselin jotain menneitä kuvia, ja tajusin, etten ole tainnut esitellä näitä ihania Chunky -palmikkosukkia täällä blogin puolella. Nämä neuloin jo helmikuussa, kun innostuin neulomaan paksummalla langalla. 


Helmikuussa leivoin myös sokerittomia runebergin torttuja, jotka tulivat tähän kuvaan myös. Tuo sokeriton (=ilman lisättyä sokeria) leipominen on kyllä ollut tämän alkuvuoden kohokohtia ja pitäisi enemmän kirjoittaa noita reseptejä ylös. En nimittäin muista enää noidenkaan torttujen reseptiä. Mutta nyt näihin sukkiin. Lankana näissä sukissa on Novitan musta lammas -lankaa, joka on aika samanlainen kuin Novitan Isoveli -lanka. (Siksi laitoin otsikkoonkin Isoveli -langan :D). Musta lammas -lankaa tuli ostettua alkuvuodesta ja siitä piti tulla villapaita, mutta päätyivätkin sitten pipoon ja näihin sukkiin. Sitä lankaa ei taida olla Novitalla vakituisesti myynnissä, mutta Isoveli -langasta tulisi varmasti samanlaiset sukat. 

Ohje näihin oli siinä hetkessä kehitelty ja tykkäsin todella paljon näiden neulomisesta ja toki myös valmiista sukista :D Nyt nämä ovat kyllä aivan liian lämpimät ja menevätkin odottelemaan syksyn viileitä päiviä. Valkoinen väri ei ole kyllä kovin ihanneväri sukkiin, mutta tästä langasta pitikin tulla muuta. Näiden väri on ehkä aavistuksen enemmän luonnonvalkoinen kuin "tavallinen" valkoinen.  Harvemmin tulee muuten neulottua Isovelilangasta/paksummalla langalla sukkia, mutta pitäisi varmaan useimminkin neuloa, sillä se neulomisfiilis näillä oli niin kivaa. Ehkä se johtui myös kivasta ohjeesta, jonka keksin siinä samalla. 

Oletko sinä neulonut vähän paksummalla langalla villasukkia? Ja hei, jos tiedät Isoveli -langan vahvuisen toisen langan niin ilmianna!

5 kommenttia:

 1. Olenpa hyvinkin kutonut Isoveljeä vastaavan paksuisella langalla sukkia. Adlibriksen Socki Plus on sellainen ja siinä on ihan kivoja värejä myös😊

  VastaaPoista
 2. Olenpa hyvinkin kutonut Isoveljeä vastaavan paksuisella langalla sukkia. Adlibriksen Socki Plus on sellainen ja siinä on ihan kivoja värejä myös😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti vinkistä! Tuota lankaa täytyy kokeilla!

   Poista
 3. Isoveljen muinaisesta Colorista tein aikanaan villasukat sekä iskälle, että äiskälle. 4 millin sukkapuikoilla tarvittiin 56 silmukkaa, koska käsiala on tasoa tiukempi-kuin-veronkantajan-sääli.

  Kuinka montaa silmukkaa sie tarvitsit noihin palmikkosukkiin? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... oliskohan ollut 48 s ja taisin tehdä 5 puikoilla (tai 4 ?) mutta mulla on vissiin löysä käsiala ja noi sukat on semmoset ei-niin-kireät, pysyvät kuitenkin jalassa.

   Poista