perjantai 16. huhtikuuta 2021

Puikoilla perjantaina: Vuoden takaa olevia mietteitä

Päädyin tuossa hiljattain lukemaan omia viime vuoden huhtikuun postauksia. Muutamina teemoina mainitakseni siellä oli Niina Laitisen villasukkia, lapsen pipoa ja tylsistymistäkin koettu. Kröhöm, hieman kyllä huvitti lukea kuukauden kotona olon tylsistymistä, eipä sitä silloin tiennyt, että vuoden päästä ollaan lähes samassa tilanteessa :D Viime vuonna huhtikuussa olin myös aika hullaantunut tulppaneista, ja niitä piti laittaa lähes joka kuviin. Tänä vuonna en ole tainnut ostaa kuin kerran tulppaaneja. Odotan kyllä kesäkukkia niityllä, mutta vielä enemmän odotan, että omat kukkaistutukset näyttäisivät kukan merkkejä :D Voi olla, että jälkimmäistä joudunkin sitten odottelemaan kauan.... Mutta edelleen voisin allekirjoittaa viime vuoden postauksia esimerkiksi Niina Laitisen osalta. Vaikka Niinan sukkia en olekaan neulonut nyt niin paljon, niin puikoille on päässyt Niinan huivi.


Mikä on muuttunut viime vuodesta?

Tähän voisi vastata, että paljonkin! Mutta jos mennään vain käsityöjuttuihin niin huomasin, että aika lailla samoja mietteitä olen käynyt vuosi sitten. Nyt huhtikuussa on ollut pipot mielessä! En ymmärrä tätä omaa logiikkaa, että talvella ei huvita neuloa pipoja, mutta huhtikuussa kyllä :D Viime vuonna sukkalaatikon osalta olen ollut ajan tasalla tai jopa edelläkin, mutta tänä vuonna jäljessä. Toki se johtuu myös vähän erilaisesta sukkalaatikostakin. Viime vuonna neuloin paljon raitasukkia, tänä vuonna en niinkään, ainakaan tähän mennessä. Nyt puikoilla on huiveja, paita ja omia malleja. Viime vuonna en neulonut yhtään huivia. Kevätaurinkohuivini on ottanut aimo harppauksia, kun päätin, että puran 4.osion. En ole vielä päättänyt mielipidettäni 4.osion pitsikuvion suhteen, neuloisinko sen viidentenä osiona vai kuudentena tai jopa jättäisin kokonaan pois. Kieltämättä se tulee niin hienosti esille 4.osiossa (muiden töissä), että en tiedä, sopiiko se myöhempiin osioihin. En ole myöskään varma, että olenko valmis yrittämään sitä jo viidentenä osiona. Viimeisenä se ei taas näytä niin kivalta (?). Hmm... paljon miettimistä, mutta ehkäpä nämäkin selvinnevät ajan saatossa. 

Leipomisen suhteen suorastaan nautin kaikista sokerittomista leivonnaisista. Pääsiäisen jäljeen on ollut hieman sokerihimoja. Minulle ei taida "vähän sokeria" olla hyvästä vaan parempi olisi varmasti olla kokonaan ilman. En sinänsä halua kieltää itseltäni mitään, koska kiellot aiheuttavat enemmän himoja. Mutta nyt on ollut mielessä, että pitäisikö kuitenkin jättää koko sokeri vaan pois suosiolla ruokavaliosta. Toisaalta, en jaksa tutkia jokaisen elintarvikkeen ainesosaluetteloita niin kovin tarkasti. No mieleni ei ainakaan kaipaa fariinikeksejä, joita viime vuonna tuli leivottua ehkä hieman liikaakin! :D Ensi viikolla tulossa on muuten tulossa sokerittomat suklaamuffinssit -resepti. Sain vihdoin kirjoitettua sen ylös!

Kivaa viikonloppua ja nauttikaa huhtikuusta! Miten sinun huhtikuusi on alkanut/mennyt?


2 kommenttia:

  1. Jäänpä odottamaan tuota sokeritonta suklaamuffinssireseptiä; itsekin kun koitan välttää sokeria. Millä muuten korvaat sokerin leipomuksissa, millä siis makeutat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva, toivottavasti on myös odotuksen arvoinen :D Näillä näkymin saan sen perjantaiksi. Vähän riippuu leivonnaisista mutta jollain näistä esimerkiksi: kookossokerilla, koivusokerilla, stevialla, banaanilla, sitten myös niillä lasten hedelmäsosepusseilla. Kaikkihan nämä ovat jollain tavalla silti sokeria, mutta jotenkin näen nämä ns. paremmaksi kuin perinteisen valkoisen sokerin.

      Poista