sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Sunshine socks - Auringon keltaiset villasukat

Sukkaloton tähän mennessä viimeisin valmistunut arpa oli ohje Ravelrystä. En muista, monesko, mutta sanotaanko, että kuudes tai seitsemäs :D En ole pahemmin käyttänyt ravelryä, ja tämän arvan oikeastaan laitoin siksi, koska halusin enemmän oppia käyttämään sitä. Toki omien mallien kautta sitä on jonkin verran käyttänyt, mutta aika vähäistä se on silti. Ravelryhän on aika neulojan taivas, ohjeita on niin paljon, että menisi varmasti useampi päivä, jos tutkisi tarkemmin. 


Päädyin jälleen kerran Niina Laitisen tuttuun ja turvalliseen malliin. Oikeastaan ihan siksi, että oli hieman valinnan vaikeutta. Olin jo kuitenkin aiemmin tulostanut tämän ohjeen, niin valinta oli helppo. Väriksi ei oikeastaan ollut muuta mahdollisuutta kuin keltainen. En osaa kuvitella Sunshine sukkia muulla värillä kuin keltaisella :D Lisäksi kun kirkkaankeltaista oli lankajemmoissa, niin edelleenkään ei vain ollut muuta mahdollisuutta kuin keltainen :D Kevät saa aina mielen kaipaamaan kirkkaita värejä, ja ilmeisesti helmikuussa oli jonkin sortin kevätfiilis itsellä :D

Tämä malli on helppo ja näyttävä ja tulee muuten yhdestä seiskaveikan 100 gramman kerästä. Seurasin kuviota koko ajan varren neulomisen ajan. Onneksi jalkaosa onkin pelkkää oikeata, niin silloin oli jo aika aivot narikkaan neulomista. Tein lähes ensimmäisen kerran ristiinvahvennetun kantapään ja menipä kerralla muuten ihan oikein ilman purkamista :D Tämä kantapäähän tulee myös Niinan Salakavalat -malliin(?), mutta silloin niitä neuloessa tein siihen tavallisen kantapään. Ristiinvahvennettu kantapää vaatii kyllä keskittymistä, tai ainakin itsellä vaati. Minun piti koko ajan seurata mitä kerrosta neuloin ja pitää vielä mielessä, kuinka monta kerrosta olin neulonut. En nimittäin osaa laskea tästä kantapäästä, että mikä kerros neulottu viimeksi, jolloin neulominen olisi helpompaa eikä tarvitsisi pitää mielessä kaikkia asioita. Mutta onhan tuo kantapää nyt aika nätti ja voisin kyllä neuloa sen toistekin. Ja onneksi keksin luovia ratkaisuja, joiden avulla pysyi laskemisessa hyvin mukana.

Oletko sinä neulonut Sunshine socks -mallia? Kikkakolmosia ristiinvahvennettuun kantapäähän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti