sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Pääsiäisen sokeriton persikkapiirakka

Sokeriton ja vehnäjauhoton leivonta on saanut itselleni uusia ulottuvuuksia. Jonkin aikaa tein niitä sokerittomia mokkapaloja tai vastaavanlaista porkkanapiirakka/-kakkua-/muffinsseja. Viime viikolla mieleni kaipasi kuitenkin jotain uutta leipomista ja olin jo pidempään halunnut leipoa jotain rahkapiirakan tapaista. Siispä aloin kehitellä sokeritonta rahkapiirakkaa pääsiäiseksi. 


SOKERITON JA VEHNÄJAUHOTON PERSIKKARAHKAPIIRAKKA

n. 100 g sulatettua voita

0,5 dl nestemäistä erytretrolia

1 kananmuna

2 dl mantelijauhoa

2 dl gluteeniton jauhoseos (jossa mm.riisijauhoa, kaurajauhoa)

1 tl leivinjauhetta

Sekoita mantelijauho, kaurajauho ja leivinjauho. Sekoita toisessa kipossa sulatettu voi, kananmuna ja erytretol. Yhdistä nämä kaksi seosta keskenään. Laita hetkeksi myös koko seos jääkaappiin. Täten taikina on helpompi käsitellä ja levittää taikina piirakkavuokaan.

TÄYTE

1 rahkapurkki

hieman kermaa (ei vaahdotettuna)

persikoita

Sekoita rahkan joukkoon noin (vajaa) puoli desiä kermaa, kunnes rahka ei ole enää niin jähmeää. Laitoin tämän seoksen joukkoon myös persikanpaloja. Persikansiivut asettelin piirakan päälle, kun piirakka oli otettu uunista ulos.

Paista piirakkaa 200 astetta, noin 15-20 minuuttia. Tarkkaile välillä, sillä uunit ovat erilaisia ja joissain voi riittää vähempikin aika ja joissain vaatia kauemmin uunissa. Piirakka on valmis kun reunat ovat kauniin ruskeat. Jäähdytä piirakka ja nauti!

Helppo, nopea ja maukas! Eikä ole liian makea ja makeuttajana voi käyttää muutakin kuin erytretolia tai jättää kokonaan poiskin. Meillä vain sattui olemaan erytretolia, niin päätin kokeilla sitä tässä piirakassa. 

Näiden sukkien ohje löytyy ilmaisena Ravelrystä. Nämä sukat piti kaivaa kaapista, kun ovat niin sopivan keltaiset pääsiäiseksi. Olen kääntänyt myös näiden ohjetta englanniksi. Innostuin tästä ohjeiden kääntämisestä  ja taidan kääntää hieman enemmänkin omia ohjeita englanniksi. Niin kivaa puuhaa!

Linkki sukkien ohjeeseen Ravelryyn: Kukkaisat II

Mutta tässäpä kivaa pääsiäispuuhaa sinulle! Kivaa pääsiäistä!

2 kommenttia:

  1. Olipas kiva persikkapiiraan ohje! Pitääpä kokeilla, kun itsekin olen vehnättömällä ja vhh-ruokavaliolla👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa kun löysit reseptin! Kerro sitten, mitä mieltä olit :)

      Poista