perjantai 23. huhtikuuta 2021

Resepti: Astetta terveellisemmät suklaamuffinssit

Välillä tuntuu, että tämä terveellisempi leivonta pyörii tiettyjen, samojen ainesosien ympärillä, mutta eipä niihin oikein ehdi silti kyllästymään. Nimittäin ei leipomista kuitenkaan niin usein tee. Nämä suklaamuffinssit taisi olla ensimmäisiä ilman vehnäjauhoja ja valkoista sokeria, joita leivoin. Tämän reseptin löysin ensimmäistä kertaa Karita Tykän jostain vanhasta blogista. En voi linkata sitä tähän, sillä en enää löytänyt nyt sitä internetistä. Onneksi olin kirjoittanut kuitenkin suurinpiirtein  ainesosat ylös. Pienillä muutoksilla näihinkin saa hieman variaatiota. Ensimmäisellä kerralla tein tasan Karitan ohjeen mukaan, mutta nyt tällä kertaa korvasin perunajauhot muilla jauhoilla, kun meillä ei ollut enää perunajauhoja. 


SUKLAAMUFFINSSIT

125 g voita

2 dl kookossokeria

1 kananmuna

1,5 dl perunajauhoja (tämän korvasin tällä kertaa  kaurajauhoilla ja mantelijauhoilla)

1 dl riisijauhoja

2 dl kaurajauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl kylmää kahvia

2 tl leivinjauhetta

(tummasuklaarouhe tai muu "terveellinen suklaarouhe")

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita perunajauhot, riisijauhot, kaurajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Itse korvasin viimeisimmällä leipomiskerralla perunajauhot mantelijauhoilla ja kaurajauhoilla, koska meillä oli perunajauhot loppu. Ja hyvin muuten toimi näinkin. Aiemmin olen tehnyt perunajauhoilla, ja tällöin koostumus oli höttöisempi ja hienojakoisempi. Oikeastaan enemmän tykkäsin näistä, joissa perunajauhoa ei ollut, mutta hyviä nämä ovat perunajauhoillakin. Yhdistä jauhot voisokerikananmunaseokseen vuorotellen kahvin kanssa. Lisää lopuksi suklaarouheet. Itse en niitä laittanut, sillä meillä ei ollut mitään tummasuklaarouheita tai sokerittomia suklaarouheita. Voihan näihin laittaa tavallisiakin suklaarouheita, jos ei ole niin tarkka sokerin kanssa :D

Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 225 astetta, n.10 minuuttia. Tarkkaile kuitenkin välillä, sillä uunit ovat erilaisia.

Tässäpä kiva ohje viikonloppuun ja herkutteluhetkiin! Kivaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti