tiistai 15. kesäkuuta 2021

DIY: Vauvan sukat Kukkaisat -tuoteperheessä

Hei blogini lukija! Tsekkaa myös uusimmat lasten villasukkaohjeet täältä: Ravelry-kaupastani


Vaikka sukkalaatikon sukkien mallien suunnittelussa onkin kestänyt jo tovin, niin en ole suinkaan unohtanut neulesuunnittelua. Toukokuussa sain ex tempore idean, että tekisin Kukkaisat -mallista vauvan sukkien versiot. Alun perin idea oli oikeastaan tehdä newborn -versio, mutta lopputulos onkin vauva/taapero edition, sillä tämä malli on noin 9-12 kk:n ikäiselle vauvalle sopiva. Mallia pystyy muokkaamaan helposti jalan pituuden osalta eli neuloa lyhyemmäksi tai pidemmäksi vauvan jalan koon mukaan. 


 

Vauvan sukkien suunnittelu oli muuten tietyllä tapaa vaikeampaa, sillä koko oli vaikeampi arvioida. Varsinkaan kun meillä ei ole enää vauvaikäistä, niin en oikein voinut sovittaakaan sukkaa kenellekään :D Itse käytin näissä lankana Adlibriksen Merini lankaa, joka on 100 % superwash merino. Lanka on kait poistumassa Adlibriksen valikoimista, eli sinänsä tavallaan kait vähän huono lankavalinta, mutta muistakin langoista sukat voi tietenkin tehdä.  Tässä langassa tiheys on 50 g = 150 m. Syy tämän langalle käytölle  oli se, että minulla nyt sattuu olemaan jokseenkin paljon tätä lankaa varastossani ;)


Tästä kesälle kiva sukkaprojekti ja saa samalla äidille (tai muulle aikuiselle) matchaavat sukat vauvan kanssa! Ohje löytyy ilmaisena Ravelrystä: Vauvan sukat

Oletko sinä neulonut vauvan sukkia viime aikoina? Niihin voi muuten upottaa kivasta pieniä jämäkeriä. Näihinkin sukkiin meni vain alle 40 g lankaa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti