torstai 3. kesäkuuta 2021

Resepti: Sokerittomat marjadonitsit

En tiedä, miksi en ole aiemmin hankkinut donitsipeltiä, mutta ainakin tällä hetkellä se tuntuu olevan hyvin hyödyllinen kapistus. Vähän ennen vappua sain idean, että kokeilen donitseja. Ensimmäinen donitsiresepti taisi olla nämä vauvan vappudonitsit. Vaikka siinä on mainittu vauvan, mutta mielestäni ovat aivan hyvät vanhemmalle lapsellekin sekä aikuisille, jotka haluavat minimoida sokerin. Nuo tein aivan Annin ohjeella ja resepti on aivan täydellinen! Viime viikolla sain idean taas donitseista ja päätin kokeilla sokerittomia marjadonitseja.

Ulkonäkö ei ole kovin siisti johtuen mustikoista, mutta minusta maku senkin edestä parempi :D Laitan tähän nyt reseptin, vaikka alkuperäinenkin on löytynyt netistä. Muokkasin sitä kuitenkin hieman.


SOKERITTOMAT MARJADONITSIT

1 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 hedelmäsosepussi
3 dl täysjyvävehnäjauhoja + 1 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaa
n.1,5 dl marjoja (oman valinnan mukaan) 
 
kanelia, kardemummaa
  1. Vispaa öljy, maito ja kananmunat sekaisin.
  2. Lisää hedelmäsosepussi
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kääntele varovaisesti marjat taikinaan. Jos käytät suurempia marjoja, kuten mansikoita, ne kannattaa ensin pilkkoa pienemmäksi.
  5. Lusikoi taikina voideltuun donitsipeltiin. Myös muffinipeltiä voi käyttää.
  6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Muffinipellillä paistoaika on hieman pidempi.
  7. Valmiiden, jäähtyneiden donitsien päälle voi ripotella tomusokeria.
Seuraavaksi ajattelin kokeilla muilla marjoilla kuin mustikoilla, jos niillä ulkonäkökin olisi hitusen nätimpi :D Näitä donitseja en kuorruttanut millään ja ripotetun tomusokerinkin voi jättää halutessaan pois. Seuraavaksi ajattelin kokeilla jotain suklaisia donitseja, sokerittomasti tietty!

Oletko sinä leiponut donitseja? Kerro oma donitsivinkkisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti