sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Pinkit lyhytvartiset villasukat

Viime kuussa (vai huhtikuussa?) kerroin omia suosikkeja Novitan kesänumerosta ja niissä oli mm. yksi lyhytvartiset villasukat -malli. Kuten jo arvelinkin, niin se päätyi ekoina puikoilla ja vielä valmistuikin ekana ko. lehdestä. Mutta näiden sukkien neulomisessa kävi pieni moka.


Tätä ei ehkä pitäisi myöntää, mutta en yleensä katsele lankojen eränumeroita niitä ostaessa. Toki jos ostan villapaitalangat jostain lankakaupasta, niin myyjä yleensä on katsonut ostovaiheessa, että ovat samaa erää. Jos ostan pari kerää marketista, niin hyvin harvoin tarkistan, että ovat samaa erää. En ole kyllä siltikään aiemmin törmännyt värieroihin erien välillä, mutta näissä sukissa kävi pieni moka. Aloitin nämä itse asiassa jostain vajaasta pinkistä kerästä, mikä sitten tietenkin loppui ennen kuin toinen sukka tuli valmiiksi. No, otin sitten uuden samansävyisen pinkin kerän. Tuloksena, että toinen sukka on kaksivärinen ja kerän vaihtuminen näkyy selkeästi värierona. Tämä hieman kyllä harmittaa, sillä näitä en nyt voi antaa lahjaksi kenellekään. Eihän se tietenkään omassa käytössä haittaa (vaikka ehkä vähän haittaa kuitenkin :D ) mutta eipä sitä nyt tekemättömäksikään saa. Saatoin ehkä kuvitella, että lyhytvartiset sukat olisivat valmistuneet tuosta vajaasta kerästä.

Tämä malli on kyllä kiva, ja voisin neuloa toisetkin. Saatoin poiketa hieman ohjeesta ja neuloin 12 s per puikko jalkaosuuden. Näin ainakin omaan jalkaan tuli ihan sopiva. Malli on myös hyvin helppo ja kaunis pitsikuvion ansiosta. Nämä ovat juuri kivat kesäsukat tai vaikkapa oiva mökkituliainen kuten lehdessä oli mainittu. Toinen oma sovellus ohjeesta poiketen on kärkikavennukset. Tein sädekavennukset, vaikka ohjeessa taisi olla nauhakavennus. 

Oletko sinä neulonut jotain Novitan kesänumerosta? Ja jos, niin mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti