keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Kesäkuun kirjavinkit: Romaaneja ja rikosaiheisia kirjoja

No niin, nyt taas paluu perinteiseen kuukausikirjakoosteeseen. Osa näistä kirjoista on luettu/kuunneltu jo toukokuussa, mutta koska toukokuussa oli muita kirjapostauksia enemmän, niin siirsin tämän suosiolla kesäkuun luettuihin kirjoihin, ettei vaan tule liikaa kirjapostauksia :D Nyt on kyllä vähän liikaa ehkä kaikkia rikoskirjoja, mutta onneksi joukkoon mahtuu pari kivaa romaaniakin! Mutta täältä tulee paljon kirjavinkkejä!


Janne Raninen: Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi

Vaikka kuinka sanoin, että nyt kaipaan chicklit -kirjoja ja muuta hömppää, niin vielä oli otettava kuunteluun yksi rikolliselämään liittyvä kirja. Tämäkin kirja poikkeaa täysin aiemmista rikoskirjoista, vaikka samoja nimiä alkaa vilahdella. Olen jo sanonut aiemmin, että minua on kiinnostanut rikosasiat tyyliin miksi x on tehnyt x rikoksen -teemalla ja varmaan siinä yksi syistä, miksi valitsin tämänkin kirjan kuunteluun. Kirja antaa mielenkiintoista ajattelua mm. Rikosseuraamusvirastosta, vaikkakin täytyy muistaa, että kirjan asiat ovat tämän henkilön kokemuksia ko. virastosta. En tunne kirjailijaa, mutta hän vaikuttaa sinnikkäältä ihmiseltä ja toivon todella, että henkilö pysyy nyt kaidalla tiellä. Ehkä nämä rikoskirjat ovat nyt tässä ja keskityn muihin kirjoihin. Mutta suosittelen kyllä kirjaa, jos haluaa lukea rikollisen henkilön ajatuksia ja mikä on aiheuttanut tekemään hirvittäviä tekoja. Vaikka kirjaa voisi kuvailla järkyttäväksi, mutta tämä on vähemmän järkyttävä kuin mitä Laten kirja oli.

Arvosana: 2/5

Kaisa Beltram, Johanna Erjonsalo: Kadonneet tytöt - Aurinkorannikon seksikaupan uhrit ja haavoittuneet

Joo, ei tämäkään kirja mitään chicklittiä ole vaan aika karu kuvaus Aurinkorannikon nurjasta puolesta. Epäilin etukäteen, että pystynkö edes kuuntelemaan tätä kirjaa loppuun asti. No pystyin, ja missään vaiheessa ei tullut edes tunnetta, että keskeytänkö. Kirja on kirjoitettu todella asiantuntevasti ja realistisesti (tai ainakin sellaisen vaikutelman saa) ja tämän kuunteli ihan hyvin loppuun asti (voiko näin sanoa karusta aiheesta? ). En oikein tiedä, mitä haen näillä karuimmilla kirjoilla, mutta jostain syystä olen ajautunut näiden pariin aika usein viime aikoina. Tämä kirja herätti syvän auttamishalun ja vaikken ole lähdössä Espanjaan auttamaan ihmiskaupan uhreja, mutta jotain merkityksellistä haluaisin kuitenkin tehdä. Kirjoittaja ja muut auttajat tekevät aivan äärimmäisen tärkeää työtä järjestöjen parissa ja voin vain kuvitella, että kuinka tämä pandemia on vaikeuttanut sitäkin. Jokseenkin karu kirja, mutta myös silmiä avaava. Ei välttämättä herkille, mutta ei tämä nyt pahimmista päästä ollut, ainakaan itselle. 

Arvosana: 3/5

Miika Viljakainen: Myrkkyhoitaja - sarjamurhaajan tarina

Edelleen mennään aika karuilla kirjoilla. Tämä kirja valikoitui aika sattumalta, kun näimme sen äänikirjapalvelussa. Kirja on samalla mielenkiintoinen, mutta järkyttävä ja monesti oli kyllä kysyttävä, että miten ihmeessä tämä kaikki on päässyt tapahtumaan? Vaikka tiettyjä kirjoja en pysty lukemaan/kuuntelemaan, mutta tietyllä tapaa tämän kirjan kyllä pystyi. Tapahtumat ovat järkyttäviä, mutta en voi kuin ihmetellä henkilön motiiveja, jotka jäävät kyllä ikuisesti pimentoon. Kirjassa kerrotaan myös syitä tämänkaltaisille tapahtumille ja siihen, miksi tällainen toiminta voi mennä terveydenhuollossa läpi. Mikä on siis samalla kyllä aika huolestuttavaa ja järkyttävää, ja mielestäni tällainen ei saisi ikinä onnistua ja toivottavasti ei koskaan enää onnistu! Terveydenhuoltoalan yritysten pitää enemmän kiinnittää huomiota henkilöiden rekrytointiin ja oikeastaan jo opiskeluvaiheessa seuloa kaikki opiskelijat tarkasti. Tätä toivottavasti jo tehdäänkin, mutta välillä sitä vain kuulee, kuinka helposti pääsee esimerkiksi lähihoitajaksi opiskelemaan tai kuinka opettajat päästävät tietyt oppilaat valmistumaan, vaikka ei pitäisi. Tästä taisi olla joskus juttuakin Hesarissa. Nyt meni hieman ohi aiheen, mutta ehkä tästäkin huomaa, että kirja pistää pohtimaan asioita. Kirja oli suhteellisen lyhyt, mutta ei siitä varmaan pidempää olisi saatukaan. 

Arvosana: 3/5

Kaisa Ikola: Oikein nurin

Ah, vihdoin päästään niihin chicklit -kirjoihin! Noita karuja kirjoja oli aivan liikaa, ja en varmaan kuukaudessa ikinä voisi noin montaa samantyyppistä kirjaa lukea/kuunnella. Mutta tämä kirja oli jo pidempään lukulistalla, vaikka vasta nyt sain tämän kuunneltua. Kirja on älyttömän hyvä just kaikille neulojille, sieltä varmasti löytää jotain samaistumispintaa. Kirja on rennon letkeä, vaikka on siinä pikkasen draamaakin. Kirja on todellinen hyvän mielen kirja, ja sopii kesän rentoon lukemiseen. Kirja jätti lukijalle mielikuvituksen varaan lopussa tiettyjä asioita, ja itselle tuli mieleen, että tästä varmaan tulee jatko-osa ;) Muutenkin ihan hyvin voisi tulla! Suosittelen siis tätä kirjaa, erityisesti kaikille neulojille, mutta myös muillekin, jotka haluavat ottaa rentoa kesälukemista mukaan kesän reissuihin. 

Arvosana: 4/5Lisäksi nämä kirjat on tullut kuunneltua:

Jarkko Sipilä, Susanna Reinboth: Etusivun rikokset - Näin kovat uutiset syntyivät - 3/5 

Kati Haapakoski, Elina Yrjölä, Anna Niemelä: Läsnä etänä - 3/5 

Janne Huuskonen, Mikko Gustafsson: Kultainen vasikka: Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa -3/5

Sijoittamisen käsikirja: Aloita sijoitusmatkasi vain  45 minuutissa - 3/5 . Tälle kirjalle iso suositus nopean sijoittamisen perusteista. Suosittelen lukemaan/kuuntelemaan kirjan yhdeltä istumalta, niin siitä jää jotain vielä mieleenkin!

Saara Turunen: Järjettömiä asioita - 3/5 . Tämä oli ihan kiva nopeasti etenevä romaani, jossa sai antaa mielen vaeltaa Barcelonassa. Espanja ja Barcelona ovat kyllä lemppareitani, niin tässä sai vähän lääkettä matkakuumeeseen. Suosittelen, jos haluat päästä jo matkalle, mutta et sattuneesta syystä voi! Erityisen kiva oli bongata tuttuja barcelonalaisia paikkoja ja nimiä kirjasta! 

Maria Shriver: And one more thing before you go - 3/5

Tämä nyt ei sinänsä vaikuttanut kokonaiselta kirjalta vaan pikemminkin johdannolta siihen. Mutta olipa ihana kuunnella englanniksi pitkästä aikaa! Nyt täytyy ryhdistäytyä ja alkaa kuunnella enemmänkin englanniksi kirjoja! Suosittelen tätä kyllä kaikille, joille se vieraskielisten kirjojen kuunteleminen kestää. Tähän meni vain alle tunti norminopeudellakin niin toivon ainakin, että saan boostia tästä muihin vieraskielisiin kirjoihin! 

Tässäpä paljon kirjavinkkejä kesäpäiviin, vaikka nyt suuntautuvatkin aika paljon rikospuolelle. Heinäkuussa toivottavasti kirjoissa sitten myös muiden genrejenkin vinkkejä! Kivaa kesää ja aina voit jättää oman kirjavinkkisi kommentteihin!

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus!💜

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Voisi kyllä kokeilla kuunnella noita kirjoja, niin voisi samalla sitten kutoakin. Tai en tiedä meneekö silmukat sekaisin, mutta tokkopa sen pahemmin kuin tvtä katsoessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos löysit sopivia kirjoja ja onnistuu kyllä neulominen samalla, oikeastaan paremmin kuin tv:tä katsellessa kun ei tarvitse katsoa muualle kuin neuletyöhön :)

   Poista