sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Ensimmäinen kevätneulepaita

Huhtikuussa sain tosiaan valmiiksi ensimmäisen paidan. Viime vuonnahan yritin neuloa paitaa, mutta jotenkin päädyin aina purkamaan sen ja siihenhän se sitten jäi. En ehkä ollut vielä valmis sellaiseen silloin, koska tänä vuonna kaikki on tuntunut ihan erilaiselta. Tämä paita taisi valmistua peräti muutamassa viikossa. 

 

Valitsin langat omista kätköistä ja päätin kokeilla Adlibriksen ohutta puuvillalankaa kaksinkertaisena. Ja mielestäni paidasta ei tullut yhtään liian paksu vaan juuri sopiva kevääseen. En tätä paitaa ehkä käyttäisi kuumana kesäpäivänä, mutta viileimpinä päivinä kyllä. Mulla oli tuota Adlibriksen lankaa valkoisena ja vaaleanpunaisena ja neuloin resorit vaaleanpunaisena ja muuten valkoisena. Valkoinen ei ole ihanneväri itsellä, varsinkaan lapsen kanssa, mutta nyt näen jo sopivia asukokonaisuuksia tämän kanssa. Esimerkiksi mustan pitkän hameen kanssa tämä tulee ehdottomasti käyttöön!


Puikkokokona minulla taisi olla 4 pyöröpuikot ja silmukkamäärä vartalo-osassa oli suunnilleen 100 silmukan luokkaa. Ihan tarkkoja silmukkamääriä en muista. Mutta aika perinteinen ylhäältä alas neulottava paita, eli ei oikeastaan mitään ihmeellisyyksiä paidan ohjeessa. En oikeastaan käyttänyt tähän mitään ohjetta vaan kokeilemalla neuloin. Taisin sovittaa paitaa kerran tai kaksi ja siitä tuli ihan hyvänkokoinen. Hieman löysemmän olisin ehkä halunnut, mutta ei tämä mikään liian tiukka ole.

Se on muuten totta, että paitojen neulomiseen jää koukkuun. Nyt on jo valmistunut toinenkin paita ja kolmaskin on mielessä. Kolmanteen paitaan haluaisin jo jotain pientä twistiä, mutten oikein tiedä mitä. Voi olla, että kolmas paita vaihtuukin kesätoppiin, sillä kesätoppejakin on ollut mielessä. Kieltämättä kesätoppi kuulostaisi paremmalta, sillä paitoja on kuitenkin jo tullut tehtyä kaksi ja olisi kiva kokeilla topin tekemistä. No, aika näyttää!

Millainen on sinun lempikesäpaitasi?


2 kommenttia:

  1. Just kiva kesäpaita. Vaaleanpunaiset resorit tekevät siitä sellaisen siistin ja huolitellun. Mulla on nyt pellava-puuvilla lankaa puikoilla, vaikuttaa valmistuvan nopsaan nelosen pukolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pellavapuuvillalanka kuulostaa kivalta :)

      Poista