perjantai 18. kesäkuuta 2021

Muutama suosikki 52 x villahuivit -kirjasta

En tiedä, onko nyt huivifiilis menossa vai mikä, mutta löysin tästä kirjasta jopa muutamia suosikkeja. 

Koska samaisen sukkakirjan kanssa kävi vähän miten kävi, niin tälle kirjalle ei ollut oikeastaan mitään ennakko-odotuksia. Tai ehkä se onkin juuri se. Kun ei ole ennakko-odotuksia, niin silloin sitä löytää jotain kivaa. En pidä itseäni kovin hyvänä huivineulojana, sillä huivien neulomista ei ole kovin paljon takana. Mutta huiveja on kuitenkin kiva neuloa ja vielä kivempi on haaveilla suuremmista projekteista. Tässä postauksessa ajattelin kertoa niistä vähäisistä omista suosikeista, jotka löysin tästä kirjasta. 

 


Ensiselauksella ei tainnut tulla vielä yhtään suosikkia ylitse muiden, mutta toisella ja kolmannella muutamat suosikit alkoivat nousta. En kuitenkaan tiedä, millä aikavälillä neuloisin näitä. Ihan heti en pysty laittamaan puikoille mitään, sillä sopivia lankoja ei välttämättä ole kotona. Mutta nyt niihin suosikkeihin.

Limelight. Uuden neulesuunnittelijan, Anna Johannan, malli. Malli vaikuttaa kivalta ja nätiltä, ja jopa tykästyin mallissa olevaan vihreään väriin. Malli vaikuttaa sellaiselta, että voisin osata neuloa sen :D Pitsiä ja ainaoikeaa. <3

Cherry Twist. Tämä malli osui oikeastaan ihan ensimmäisenä silmään, sillä malli on hieman erilainen kuin muut kirjan mallit. Tämä ei ole perinteinen kolmihuivi vaan oikeastaan aika tavallisen oloinen perinteinen kaulahuivi, jossa on palmikkoa. Tähän voisi jopa löytyä langatkin kotoa. Ja varmaan näiden syiden takia kiinnitinkin huomion tähän. Mallin on suunnitellut Helen Mawdsley. 


Rainbow Road. Kieltämättä täytyy myöntää, että en huomannut täysin tätä mallia, mutta somen tai Instagramissa näkyneiden huivien ansiosta aloin kiinnostua tästä. Tämä olisi sateenkaaren väreissä aika upea. Malli on Stephen Westin suunnittelema. Malli on myös erikoisen muotoinen ja se tekee tästä ehkä hieman poikkeavan ja kiinnostavan. En yhtään osaa sanoa, että onko tämä helppo vai vaikea neuloa, mutta mieleni tekisi kokeilla tämän neulomista jossain vaiheessa. 

Edelleen sanoisin, että tämä on klassikkoteos, joka ei vanhene koskaan ja kyllähän se kannattaa hankkia, jos kaipaa neulomiseen haastetta ja tykkää vaikeampienkin huivien neulomisesta. Itselle sopi tämä kirjastovaihtoehto täysin, sillä en ole kokenut huivineuloja ja halusin ensin tsekata kirjaa ja sen jälkeen päättää, hankinko. Olisin kaivannut, että huiveista olisi ollut kokokuvia, jolloin sen kuvion olisi nähnyt paremmin. Ehkä. Sukkakirjan "ongelmat" ovat ehkä korjattu tähän kirjaan, ja kaaviot minusta näytti helpommilta kuin mitä sukkakirjassa oli. Fontti on edelleen aika pientä, mutta kirjasta olisi tullut varmaan se tuhatsivuinen, jos se olisi suurempaa. 

Tiesittekö muuten, että lainemagazinen sivuilla on tarkempia tietoja (selityksiä yms) näistä huiveista? Minä en tiennyt ja sieltäkin voi käydä kurkkimassa, jos kiinnostaa. Tällä huivikirjalla oli ihmeellinen vaikutus, sillä aloin haaveilla Urban Knit -kirjan neuletöistä :D Luulen, että se kirja menee nyt tämän kirjan edelle itselläni ja jos aloitan jonkin huivin, niin se saattaa olla siitä kirjasta. Omia mietteitä Urban Knit -kirjasta täällä.

Mitä mieltä sinä olit tästä huivikirjasta? Oletko jo neulonut tästä kirjasta jotain? Jos, niin mitä?

2 kommenttia:

 1. En tykänny huivikirjasta lainkaan. Kuvista ei näy koko huivi, kuten kirjoitkin, tumma huivi tummalla taustalla, sanalliset ohjeet ym. ym. Muutaman kerran kirjan selasin ihan sillä silmällä että joku neulottava löytyisi mutta ei löytynyt. Sukkakirjassa olin edelleen jonossa mutta koska siitä ei ollut kehuvia lausuntoja ja tämä huivikirja oli pettymys niin poistin itseni jonosta, nyt joku onnellinen saa sukkakirjan hieman nopeammin.
  Urban Knit on edelleen katselussa ja Sees-sukat puikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä kirja herättää kyllä paljon ajatuksia ja tunteita. Ei tosiaan itsellenikään ensimmäisenä oikein mitään löytynyt ja nämä nyt voisin neuloa mutta se, että millä aikavälillä, niin jää nähtäväksi!

   Poista