tiistai 26. lokakuuta 2021

Lämmin suositus: Viima-kauluri lapselle

Olipa jännä neuloa vaihteeksi jotain muuta kuin sukkia. Tämä Viima-kauluri tuli neulottua jo syyskuussa, kun kaivelin lapselle kaulurivarastoja ja totesin, että yhden vähän erilaisemman voisi neuloa olemassa olevien lisäksi. Olen muuten täällä blogissakin alkuaikoina vinkannut jostain omatekemästä kaulurista ja se on välillä edelleen hyvin suosittu postaus. Silloin tosin omat neulomistaitoni olivat kyllä vähän heikommat enkä ymmärtänyt esimerkiksi lankojen päälle niin paljon kuin nyt. Kiva huomata oma kehittyminen :)


Tämän Viima-kaulurin ohjeen löytää siis Ravelrystä ilmaiseksi. Sen on suunnitellut Kässäpuodin Anna ja ohjeessa oli muistaakseni kolme eri kokoa. Neuloin sen keskimmäisen koon, mutta taidan neuloa vielä mahdollisesti sen suurimman koon. Tästä tuli nimittäin ehkä vähän liian pieni. En ole vielä saanut sovitettua sitä lapselle, mutta oma tuntuma saattaa kertoa, että saattaa olla liian pieni. Toisaalta tykkään, että kauluri on kiinni lapsen kaulassa eikä roiku ja 2o, 2n -joustimen ansiosta tämä kyllä pitää viiman loitolla. Saattaahan se olla tämäkin kauluri venyy käytössä hieman ja onkin sopiva. Neuloin tämän Adlibriksen merini -langasta, joka on oikein passeli lapsen ja vauvojen neuletöihin. En ole varma, saako sitä vielä, sillä jossain vaiheessa sen langan kohdalla oli tuote lopetetaan tms -merkintä. Neuloin tämän kolmosen sukkapuikoilla, vaikka aluksi koitin pyöröpuikkoa, mutta sukkapuikot osottautuivat paremmaksi.

Ohjeessa oli muuten nerokas tapa yhdistää aloitusreuna joustimen lopetusreunaan. Tällöin se pysyy kiinni, eikä sitä tarvitse asetella lapsen kaulassa enää mitenkään. Ohje on minusta helppo, vaikka kääntyviä silmukoiden lisäyksiä siinä tuli. Nekin oppi siinä matkan varrella. Kaulurin lopussa oleva reunus on jonkinlaista patenttineuletta ja ihan mielenkiintoinen uusi tuttavuus sekin.
 

Lähteekö kauluri puikoille vai onko teillä tarvetta lapsella kauluriin? Nythän on muuten aikuistenkin neulekaulurit 'muodissa' tai jonkin verran olen nähnyt niitä IG:ssä.


2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää kivalta. Olen tehnyt lapsilleni kaulureita vähän eri ohjeilla ja lahjaksi aika monta. Täytyisikin itselle tehdä nyt myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Näitä on kyllä kiva tehdä ja kiva oli saada vähän vaihtelua lapsen kaulurivarastoon.

      Poista