sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Empire -villasukat Niina Laitiselta

Arabia x Novita -sukkalehti on kyllä ollut rahan arvoinen ostos. Mallit ovat kivoja ja kyllä sieltä löytää palmikoiden ja pitsineuleiden ystäväkin neulottavaa. Jollain tavalla sitä katsoo kirjoneulemallejakin uudella tavalla ja mieli tekee niitäkin neuloa. Nämä sukat taisivat päätyä puikoille toisina. Kesken näiden sukkien neulomisessa havahduin, että näiden sukkien ohjeessa on virhe ja se ehkä hitusen harmitti. Mutta koska en enää jaksanut alkaa purkaa koko sukkaa, niin jatkoin vain eteenpäin :D Tein kyllä itsekin jotenkin virheitä näiden neulomisessa, mutta korjasin niitä samalla ja en usko, että niitä huomaa :D Ehkä vähän turhan paljon lehdessä on virheitä, mutta täytyypä tsekata korjausliite ennen työn aloittamista.


 

Nämä sukat ovat kyllä erityiset ja ainutlaatuiset, sillä toisia samanlaisia ei varmastikaan tule vastaan :D Nimittäin toinen sukka on varresta ehkä hieman pidempi kuin toinen :D En tajua, miten mulle käy näin, että onnistun toisesta tekemään  toisesta sukasta pidemmän. Raitasukissa ja muissa se ei ole mahdollista, kun seuraa raitojen määrää ja värejä. Joten kaikista virheistä huolimatta nämä jäävät kyllä itselle. En usko, että sitä kokoeroa välttämättä huomaa, mutta ei silti tunnu kivalta antaa lahjaksi pienillä virheillä varustettuja sukkia.


Mutta kaikesta huolimatta sukat ovat kivat ja malli on helppo ja kaunis. Kaikista mainituista syistä taidan neuloa jossain vaiheessa toiset. Ja sillä kertaa olen tarkempi ohjeen suhteen. Nämä olisivat kivat antaa lahjaksi, sillä malli on minusta niin kaunis. Lankana näissä on tuttua seiskaveikkaa ja neuloin puikoilla 3,5. Lankaa meni alle 100 g muistaakseni. Neuloin kyllä kahdesta vajaasta kerästä, mutta eivät nämä kyllä yli 100 g painaneet.

Mitä sinä olet neulonut Arabia x Novita -sukkalehdestä? Vai tyydytkö vain ihailemaan muiden töitä?


4 kommenttia:

 1. Onpas nätit sukat. Olen huomannut, että parhaiten tulee samankokoiset kun neuloo kahta sukkaa yhtä aikaa, kaksilla puikoilla teen itse mutta jos looppaa niin sehän sitten sujuu kätevästi. Pikkuvirheet kuuluvat asiaan ja ovat osoitus käsityöstä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä todella kaunis malli ja siksi harkitsen vielä että teen toisetkin oikealla kuviolla. Vaikka ei minusta tuosta nyt kauheasti huomaa että kuviossa virhe. Ihan totta, pitäisi varmaan alkaa tehdä myös samaan aikaan molempia sukkia, mutta olen kokenut sen jotenkin työlääksi. Puikkoja varmaan löytyisikin aina kahdet mutta lankakeriä ei välttämättä...

   Poista
  2. Ota toisiin sukkiin lanka lankakerän sisältä ja toisiin ulkoa, jos ei ole kahta lankakerää. :)

   Poista
  3. Kiitti vinkistä! Täytyy kokeilla :)

   Poista