perjantai 15. lokakuuta 2021

Apinasukat ja katsaus Novitan 2020 sukkalehteen

Pohdin tuossa aikaisemmin, että olisipa kiva tehdä sellainen kooste, että mitä tuli neulottua viime vuoden Novitan sukkalehdestä. Ja ei kun tuumasta toimeen! Mainitsin viime vuonna kolme suosikkia Novitan sukkalehdestä 2020 ja ne olivat Niina Laitisen Ilta Saimaalla lapsen sukat, Aamu lakeuksilla ja Sari Nordlundin Margarita. 


Ilokseni voin todeta, että yllä mainituista kahdet tulivat neulottua. Joskin lapsen sukat ehkä kokivat pienen inhimillisen virheen :D Lisäksi olen neulonut lehdestä Kässäkoulu -palmikkosukkia useammat kappaleet sekä piirakkasukkia parit kappaleet. Puolukkasukkia en ole tähän mennessä neulonut. Kaiken kaikkiaan voisi todeta, että aika hyvin neuloin lehdestä sukkia ja edelleen vieläkin välillä selailen lehteä. Lehti on edelleen kiva ja uskon, että myöhemminkin tulen neulomaan siitä jotain. Esimerkiksi piirakkasukkia, sillä se malli on edelleen kiva. Lehden kaikki mallit löytyvät muuten nyt Novitan sivuilta ilmaiseksi.


Viime vuonna en maininnut yhtä mallia täällä ollenkaan, sillä en uskonut, että neuloisin niitä. Nimittäin näitä kuvassa näkyviä lapsen apinasukkia. Elokuussa tuli neulottua Sonja Nykäsen suunnittelemat apinasukat. En viime vuonna edes uskaltanut haaveilla kirjoneulesukista, mutta nyt kirjoneule on välillä arkipäivää :D Apinasukat ovat mielestäni helpot aloittelijallekin ja ihanan värikkäät sukat lapselle. Kovin pitkiä langanjuoksua niissä ei ollut ja niihin sai hyvin pieniä jämälankojakin kulutettua. Apinaa ei ole pakko silmukoida, jos ei halua. Minäkään en ole vielä silmukoinut sitä. Nämä ovat ehkä apinasukat ilman apinaa :D Paras vinkki muuten oli, että kun neuloo paksummalla langalla kuin ohjeessa niin saa eri koon. Hassusti sanottu, mutta esimerkkinä nämä apinasukat. Näissä oli siis vauvan koko 74/80 lehdessä ja lankana novitan nalle. Valitsin kuitenkin seiskaveikan ja näistä tuli noin 4-5 -vuotiaan koko. Eikä tarvinnut siis muokata ohjetta tai kuviota ollenkaan. Vinkki pätee myös toisinpäin. Tämä on varmaan monille ihan päivänselvää, mutta en itse sitä ole ajatellut aiemmin :D Pitää vaan siis rohkeasti itsekin jatkossa tehdä eri langoilla kuin ohjeessa niin saa kivasti eri kokoja. Lasten sukissahan tämä vinkki on kätevä, kun vauvan sukista saa isommalle lapselle kivoja sukkia.

Oletko vielä neulonut Novitan 2020 sukkalehdestä? Ja jos, niin mitä? Lähteekö apinasukat puikoille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti