tiistai 19. lokakuuta 2021

Lokakuu on Socktober: 3 suosikkineulomistyötä tällä hetkellä

Lokakuu on todellinen Socktober nyt itsellä, sillä innostus sukkien neulomiseen on kasvanut. Kaikkia omia mallejakin täällä suunnitellaan ja into ja fiilis on nyt ihan eri kuin mitä se oli vaikkapa kuukausi sitten. Siinä, missä kuukausi sitten intoilin huiveista, niin nyt intoilut ovat vaihtuneet sukkiin. :D Ajattelin listata nyt kolme tämän hetkistä suosikkisukkamalliani, joita olen neulonut. 


** Vauvan ja lasten villasukat

Edelleen tällä hetkellä on menossa vauvan ja lasten sukkien buumi ja onneksi myös hyväntekeväisyyskohteita on ilmaantunut. Lasten sukissa on myös kivaa se, että niitä voi neuloa jämistä, vaikka musta tuntuu että mun tän hetkiset jämät ovat kyllä niin ei-sointuvia toisten kanssa. Novitan hyväntekeväisyyskohteeseen tarkoitus olisi neuloa myös vähän isommalle lapselle, sillä kohde on kuitenkin lastensairaala ja siellä on eri ikäisiä lapsia. Lemppari lasten sukkamalli on alla kuvassa näkyvä helppo kirjoneulesukka. Väreillä saa kivaa vaihtelua malliin ja jos ottaa kolme väriä, niin sukkien tunnelma on eri kuin kahdella värillä.

** Lehtikuvio

Oon pari omaa mallia suunnitellut erilaisista lehtikuvioista, mutta saman tien oikeastaan purkanutkin ne, koska niissä on jokin, mihin en oo ollut tyytyväinen. Lisäksi lehtikuvio on varmaan jo vähän menneen talven lumia, mutta koska en vain saa mielestäni tätä, niin suunnittelin oikein kivat lasten lehtikuvioiset sukat. Tarkoitus olisi julkaista ohje piakkoin. Vihdoinkin lehtikuvioinen ohje, mihin on itse tyytyväinen. 

** Pitsikuviot

Oon ikuinen palmikko- ja pitsineuloja. Palmikot loistavat nyt poissaolollaan, mutta pitsi ei. Kaikki helpohkot pitsikuviot miellyttävät. Arabia x Novita -lehden Empire -mallista tämä innostus varmaan alkoi. Mieli tekisi muuten neuloa toiset Empiret, mutta jostain syystä järki sanoo, ettei kannata, sillä muitakin uusia pitsikuvioita haluaisi kokeilla. Saattaahan se kuitenkin olla, että Empiret päätyvät puikoilleni nopeammin kuin arvaatte. Lasten sukissa eräs pitsikuviomalli on myös ollut todella paljon puikoillani. Teen vielä myöhemmin listauksen kolmesta suosikki lastensukkamallista, johon listaan tämänkin.

Tällaiset sukkamallit ovat mielessäni tällä hetkellä. Tuo hyväntekeväisyysneulonta on kyllä nostanut päätä ihan urakalla ja en varmaan koskaan kuvitellut, että näin moneen juttuun ehtisin / jaksaisin neuloa. Tämä aika on vaan saanut ajattelemaan asioita eri tavalla ja erityisesti mielessä ovat olleet lapset ja nuoret. Vaikka eivät nämä villasukat korjaa kaikkia lasten ja nuorten kokemia vääryyksiä, niin lämmittäväthän n edes jalkoja. 

Mitä sukkia sinulla on puikoilla tällä hetkellä? Vai oletko sukkien neulomisen lumoissa ollenkaan?

2 kommenttia:

  1. Minulla on nyt sukat jääneet ihan kaiken muun jalkoihin. Pari vuotta neuloin paljonkin sukkia sukkalaatikko-haasteen takia mutta nyt en ole oikein innostunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tiedän tunteen. Itsellä sukat sai nyt uutta puhtia ja nyt taas kaikki muu on jäänyt sukkien jalkoihin :D Mutta tällaistahan se on neulomisessa! :)

      Poista