sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Jouluneulominen: Tonttupipot tai tonttulakit - Ohje saatavilla

Yleensä en ole ollut kovin jouluihminen, ainakaan lokakuussa, mutta toki lapsen myötä sitä on enemmän innostunut kaikesta joulujutuista nykyisin. Sain sitten idean tuossa noin kk sitten, että neulon tonttulakin tai tonttupipon. Olenkin aiempina vuosina täällä blogissa esitellyt jonkin itsetehdyn tonttulakin ja kirjoittanut jonkinlaista ohjettakin siihen. En linkkaa niitä nyt tähän, sillä eivät ne ole kovin tarkkoja ohjeita, mutta löytynee googlettemalla kuitenkin. Nyt tästä hieman oppineena tein ihan kunnollisen tonttulakin, tai tonttupipon, ohjeen, josta löytyy kaksi lapsen kokoa.


Ohje sisältää kaksi kokoa, pienempi, joka on n.0-4 kk ja isompi, joka on n.1-3 v. Tonttupipot ovat hieman erilaiset ja näitä voisi lapsi käyttää ihan ulkonakin. Siksi käytän myös nimitystä tonttupipo. Ainakin aiempina vuosina kun omalla lapsella on ollut tonttupipo päässä, niin ohikulkijoilta on tullut niin ihania ja ystävällisiä kommentteja ja hymyjä ja sitä juuri ihmiskunta kaipaa tällä hetkellä. Piristetään toisiamme pienillä teoilla! Mikä olisi suloisempaa kuin pieni lapsi tonttupipossa marras- tai joulukuussa <3


Ohjeessa on kaksi erilaista resoria ja neuloja voi itse päättää, kumman haluaa neuloa. Itse neuloin malliksi molempiin pipoihin erilaiset resorit. Pieni vinkki on, että resori kannattaa neuloa puoli numeroa pienemmillä sukkapuikoilla. Näin siitä tulee sopivan tiukka. Nämä ehtiikin neuloa todella hyvin vielä jouluksi lapselle. Tarvitaan vain punaista lankaa ja valkoista hieman tupsuun ja resoriin.


Ohje löytyy nyt:

Ravelrystä

Payhipistä

sekä suoraan myös minulta. Jos haluat ostaa ohjeen suoraan minulta, laita sähköpostia, niin saat maksutiedot (tilisiirto) ja toimitan ohjeen pdf:nä, kun maksu on suoritettu.

Nyt saa jo innostua joulusta ja kaikkeen jouluun liittyvästä, eikö? :D Jouluiloa ja joulun odotusta! 

Onko sinulla jo jotain jouluista puikoilla?

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, miten hauska idea! Voihan sitä tosiaan tontutella ennen jouluakin. Meillä eivät teinit varmaan enää tonttulakkia päähän pistäisi :D mutta pienillä lapsilla tämä olisi varmaan niin söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä kans luulen, ettei tää toimi enää teini-iässä :D Joten siksikin koko on rajattu päiväkoti-ikäisille :)

      Poista