perjantai 8. lokakuuta 2021

Syksyn keskeneräisiä käsitöitä

Jotenkin sitä unohtaa välillä, kuinka kaunis vuodenaika syksy on. Tämä väriloisto, lehdet ja värien epätasaisuus on aika ihanaa. Onneksi vielä lokakuussa saadaan nauttia tästä väriloistosta. Marraskuussa voi sitten jo laittaa kausivalot ja ihailla niitä. Tykkään pimeydestä ja hämäryydestä, mutta saatan olla eri mieltä tästä sitten marraskuussa klo 16.00 :D Mutta en ole pitkään aikaan listannut mitään käsityökuulumisia tai keskeneräisiä sen tarkemmin, niin nyt on sen aika. 


** Mieli haaveilee tällä hetkellä monista eri asioista käsityörintamalla, mutta harvemmin saan niitä saman tien puikoille. Jo pidempään mielessä on ollut erikokoiset villapaidat, pipot, huivit ja jopa neulemekko. 

** Monesti haaveillessa suuremmista töistä, päädyn ottamaan puikoille jotain helppoa ja nopeaa. Ei sen käsityön tarvitse valmistua nopeasti eikä se nopeus ole päämäärä, mutta tällä hetkellä eri neulomistyöt ovat rentoutumiskeino ja silloin on vain neulottava jotain, missä ei tarvitse ajatella sen koommin. 

** Viime aikoina on myös jämälangat tylsistyttäneet. Lähinnä se, ettei yhteensopivia jämiä ole pahemmin ja jämälankojen rinnalle pitäisi ottaa jokin perusväri kuitenkin. Pitäisi varmaan neuloa sellaiset sukat, joihin tulisi pelkästään pieniä jämäkeriä. 

Nyt keskeneräisiä töitä:

** Frozen -villasukat. Nämä tulivat mieleen, kun aika monen pikkutytön suosikki on tällä hetkellä Frozen -hahmot. Oikeastaan kaikki lähti lapsen synttärikutsusta ja tällaiset olisi ollut kiva tehdä lahjaksi, mutta siinä ajassa ei ollut mahdollista neuloa niitä. Aloitin kuitenkin nämä myöhemmin ja rehellisesti lahjan saajaa ei ole edes tiedossa, mutta eiköhän joku nämäkin saa.

 ** Pallokas -villasukat. Tästä on meneillään yhteisneulonta ja ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä. Niin kiva ohje jämälangoille ja ohjeessa on monta eri kokoa ja sen voi tehdä myös paksummista langoistakin.

** Kesän ajan käsitöitä. Kesken on edelleen kesällä aloitettuja ja neulottuja töitä kuten kesätoppi, paita. Olen pohtinut näiden kohtaloa, ja miettinyt, että puranko vai jatkanko. En ole vielä päättänyt, ja siksi eivät ole edistyneet. Menen aika usein go with the flow -linjalla ja hyvin usein saatan päättää, kun sopiva tunne tulee. Jos tuntuu, että puran jotain, niin sitten puran. Vielä ei ole kuitenkaan sellaista fiilistä, että haluaisin purkaa kaikkia.

** Pipo. Tämän aloitin jo ehkä kesällä (?) mutta se on vain jäänyt jonnekin muiden suunnitelmien alle. Ensin oli hukassa pyöröpuikko ja sen jälkeen ei vain enää innostanut koko työ :D Tämänkin työn suhteen pitäisi kyllä skarpata.

Tässä taitaa olla kaikki keskeneräiset tällä hetkellä. 

Inspiroiko syksy sinua värien suhteen?

2 kommenttia:

  1. Moikka, syksy inspiroi minua kyllä kovastikin värien suhteen eli neulon aika selvästi vuodenaikojen värien mukaan. Nyt on vihreäkeltainen lanka ollut puikoilla ja mieli tekisi myös vähän oranssin ja ruskean sävyisiä neuloa. Kohta pitää kyllä alkaa valmistautua jo jouluun ja lahjoihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kommentoit ja kerroit :) Luonnon värit saa kyllä inspiroitumaan kivasti.

      Poista