sunnuntai 24. heinäkuuta 2022

Keltainen neulottu vauvan peitto

Hei blogini lukija, kurkkaa myös verkkokaupastani Rakkaudesta II vauvan setin ohjeet: täältä

Vauvan peitot ovat:

** helppoja neulottavia

** kivoja vauvalahjoja

** hyvän mielen neuletöitä

** ihanaa neulehyväntekeväisyyttä


Viime vuonna en tainnut neuloa yhtäkään vauvan peittoa, mutta tämä on jo kolmas vauvan peitto tälle vuodelle. Tämäkin menee jonnekin hyväntekeväisyyteen. Vauvan peitot ovat kyllä kivoja neulottavia, sillä ohjettakaan niihin ei välttämättä tarvitse. Helpoimmiten vauvan peitossa pääsee ihan oikeilla ja nurjilla silmukoilla ja toiseksi helpoimmiten varmaan sillä Nuppupeitolla. Minä en muuten tiennyt, että tuohon vauvan peittoon on ihan ohjekin ja sillä on nimikin. Neuloin omalle lapselle aikanaan pari vauvan peittoa, joista taitavat molemmat olla aika samantyylisiä (ellei jopa samoja) kuin Nuppupeitto. Mutta silloin en tiennyt, että sillä mallilla on nimi ja ohjekin. Yksi vauva ei tietenkään tarvitse montaa peittoa, mutta itse tykkäsin, että oli olemassa muutama peitto. Näitä pystyi sitten nimikoimaan esimerkiksi "autopeitoksi" tai "vaunupeitoksi".Tämä peitto neuloontui purkulangasta. Purin nimittäin yhden vanhan paidan, joka on neulottu varmaan yli kymmenen vuotta sitten eikä sitä ole käytetty ollenkaan. Ennemmin poistan kaapista tuollaiset paidat ja neuletyöt, vaikka olihan toki siihenkin paitaan käytetty aikaa ja lankaa. Langan sai helposti purettua ja onneksi siitä sai neulottua näin kivan vauvan peiton. Lanka on aika pehmeää, merkkiä en muista tai tiedäkään, Novitaa kuitenkin. Minusta lanka oli oikein sopiva kuitenkin vauvan peitoksi. Voisi sanoa, että tästä tuli Neliapilat vauvan peitto, kun käytin samaista pitsikuviota. Suunnittelin hieman peittoa tai kuvioita ja loin muistaakseni 100 s. Reunoissa, alussa ja lopussa on aina oikein reunukset. 

Onko sinun puikoilta löytynyt vauvan peittoja tänä vuonna?

Edit: PS: Linkki neulottuun nuppupeittoon: Neulottu nuppupeitto

 

4 kommenttia:

 1. Viime vuonna syntyi viides lapsenlapsi ja hän sai peiton, kuten aiemmin syntyneet lapsenlapsetkin. Hyväntekeväisyyteen en ole (vielä) neulonut, mutta hyvä idea!
  Nuppupeitoista olen tiennyt, mutta ne ovat olleet tilkkutöitä. Työväenopistolla on ryhmä, joka ompelee nuppupeittoja sairaalaan keskosille. Pitääpä hakea neuleohje ja katsoa mitä se pitää sisällään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun saa neuloa omille tai suvun vauvoille :) Lisäsinpä tuohon muuten tuon neulotun nuppupeiton ohjelinkin.

   Poista
 2. Ai, enpäs tiennyt minäkään, että tuon nimi on Nuppupeitto! Tänä vuonna en ole tehnyt vauvanpeittoja, mutta tein myös omalle lapselleni aikoinaan tuon korinpohja-peiton. Ja tosiaan näitä aloitettuja, mutta ei koskaan valmiiksi asti saatuja puseroita voisi purkaa ja tehdä juurikin jotain tällaista.😊t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka on siinä mielessä kiva, että sen voi purkaa ja neuloa uudelleen :D Ihan kaikkea en kyllä ala purkaa.

   Poista