perjantai 29. heinäkuuta 2022

Niina Laitinen: Tunturipuro

Kesäkuussa ostin pitkästä aikaa käsityölehden ja kerroinkin siitä täällä . Siinä postauksessa listasin mm. omat suosikit lehdestä. Olin aika varma, että ensimmäinen työ olisi jokin noista. Tai olihan se, mutta ensimmäinen valmistunut työ on Tunturipuro, jota en nostanut suosikiksi. Tällä hetkellä on kaksi muutakin kesken lehdestä, mutta ensimmäisenä valmistui Tunturipuro. Se on helppo pitsineulemalli. Pitsikuvion oppi aika nopeasti, vaikka itse pidin lehteä kyllä lähellä koko ajan. Lankana näissä on Novitan Nalle.

Pakko tunnustaa, että näissä kävi minulle tyypillinen "moka". Nimittäin toisesta sukasta tuli pidempi varren osalta kuin toisesta. En ymmärrä, miksi näin käy aina :D Taidan neuloa liian innokkaasti. Tämä ei ollut nimittäin ensimmäinen kerta. Vuoden 2020 sukkalehdestäkin neuloin vauvan sukat, joiden toisesta varresta tuli pidempi kuin toisesta. Enhän niitä sitten voinut antaa lahjaksikaan ja ne ovat edelleen meillä. Sinänsä käyttöä eri pituiset varret eivät haittaa, mutta se on vähän siinä ja siinä, kehtaako sukkia antaa lahjaksi. Näissä varren pituusero ei ole merkittävä, mutta kuitenkin sen verran, että mietin lahjaksi antamista. Kuvista sitä ei huomaa, mutta huomaa, jos laittaa sukat päällekkäin. 

Neuloin nämä 3 puikoilla ja nallelanka on siinä mielessä hankala, että mietin aina puikkokokoa. Koska Novitan Venlaa neulon 2,5 puikoilla, tuntuu ne puikot nalleen vähän pieniltä. Tai sitten venlaa pitäisi neuloa pienemmillä kuin 2,5 ja ne tuntuu menevän minulle aivan liian pieniksi puikoiksi enkä usko, että pystyn neulomaan pienemmillä kuin 2,5 puikot mitään. Olen neulonut Dropsin Nordia 2,5 puikoilla ja se on ollut aika ok. Vahvuus siinä ja nallessa on aika sama muistaakseni. Näistä sukista tuli omaan jalkaan kyllä ihan sopivat, että sinänsä puikkokoko oli ihan hyvä. Välillä vaan tuntuu, että nallea neulon aika löysästi kolmosen puikoilla. Se voi olla myös kokemuksen puutetta ja varmaan sitä pitäisi neuloa enemmän ohuemmilla langoilla, jotta saa oman ja sopivan puikkokoon niihin lankoihin. 

Onko sinun puikoillesi eksynyt mitään Niina Laitisen malleista tuosta lehdestä? Jos, niin mikä malli?

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen malli. Värikin on nätti. Melkein harmittaa, kun en ostanut lehteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä kiva malli. Ehkä sen lehden saa vielä?

      Poista